Tabár Patrik

2017. december 08., péntek 00:00

TÁJÉKOZTATÁS

A téli időjárás közeledtével felhívjuk a lakosság figyelmét az alábbiakra:

 

Fotó: Tabár Patrik

 

·         Az ingatlanok tulajdonosai (használói) kötelesek az ingatlanjaik előtti gyalogos közlekedést szolgáló járdaszakaszok hómentes és csúszásmentes állapotáról gondoskodni. Ezt elmulasztók kötelesek helytállni a síkosságból eredő balesetekért, illetve egyéb károkért. A rendelkezés betartását a közterület felügyelők ellenőrzik, és a mulasztókkal szemben büntetést szabhatnak ki.

·       A kerékpárutak és gépjármű utak hó- és síktalanításáról a Polgármesteri Hivatal szerződött partnerek útján gondoskodik. Ezzel kapcsolatban emlékeztetjük az utakon közlekedőket a fokozott óvatosságra, illetve arra, hogy mindig az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek. A hó eltakarítása – a korlátozott számú munkagépek miatt – előre meghatározott fontossági sorrendben történik. A fő gyűjtőutak, ill. a közintézmények (mentők, orvosi rendelők, Polgármesteri Hivatal, rendőrség stb.) megközelítését biztosító utak elsőbbséget élveznek. A közlekedők által már letaposott havat a munkagépek nem tudják eltávolítani. További gondot okoznak az utak szélénél parkoló autók, illetve a nagyon keskeny utcák. Ilyen helyeken sem tudnak a munkagépek dolgozni. A sózással történő síktalanítás csak egy szűk hőmérséklet tartományban hatásos (0 °C és -5 ° C között) és csak akkor, ha később sem süllyed a hőmérséklet. Ellenkező esetben a sózás csak még síkosabbá és baleset-veszélyesebbé teszi az utakat. Mivel a sózás az utakban, földalatti közművekben, gépjárművekben, út menti növényzetben komoly korróziós károkat okoz, ezért a sózással történő síktalanítást a lehető legkisebb mértékben alkalmazzuk.

·         Külön felhívjuk a kerékpárutakon közlekedők figyelmét, hogy a kerékpárutakat nem lehet sózással síktalanítani. A sós lé a kerékpárutak melletti épületek vakolatát tönkreteheti. A letaposott jégbordák rendkívül veszélyesek, ezért ilyen időszakban inkább mellőzzék a kerékpár használatát. Az utakon és a kerékpárutakon levő jeget leginkább a melegedő időjárás tudja eltávolítani.

·         A háztartási hulladék gyűjtésének és elszállításának rendjét az Önkormányzat helyi rendeletben szabályozza. A téli időszak beköszöntével felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy salakot, hamut tilos a kukába rakni. Az egyéb hulladékot olyan módon kell elhelyezni az edényzetben (kukában), hogy az üríthető legyen. Praktikusan ez azt jelenti, hogy a kukába belefagyott hulladékot nem szállítják el.

 

 

Jogi és Városüzemeltetési Osztály

1522/2017. (VIII.14.) Korm. határozatában fogadta el a Kormány Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és Tiszta-tó kiemelt turisztikai fejlesztési térség 2017-2030 időszakra szóló stratégiai fejlesztési programját. A Debrecen – Hajdúszoboszló kiemelt turisztikai fejlesztési térségbe Debrecen és Hajdúszoboszló mellett a megyéből Hajdúböszörmény és Balmazújváros is belekerült. A kiemelt státusz komoly pénzügyi támogatást jelent a térségnek.

Fotó: Horváth Tamás

Jogi és Városüzemeltetési Osztály

2017. december 07., csütörtök 00:00

Ittas vezetés miatt kiszabott büntetés

Az elmúlt időszakban folyamatosan értesítettük a lakosságot az ittasság ellenőrzésről, valamint az ittas járművezetőkről, most pedig az alkalmazott büntetésről szeretnénk beszámolni.

 

2017. 09. 24-én 00 óra 15 perc körüli időben Hajdúböszörmény, Arany János utcán a Kossuth Lajos utca irányába haladva közlekedett egy 31 éves hajdúböszörményi lakos Mercedes típusú személygépkocsival. Rendőri intézkedés alá lett vonva a járművezető, az alkalmazott szonda pozitív értéket mutatott. Ezt követően az ittas gépjárművezető előállításra került a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra további mintavételre. A cselekmény miatt a Hajdúböszörményi Járásbíróság a járművezetővel szemben 280.000 Forint pénzbüntetést, valamint 9 hónap járművezetéstől eltiltást szabott ki.

 

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a gépjármű vezetésének megkezdése előtt ne fogyasszanak alkoholt, mert ha a szonda pozitív értéket jelez, hasonló büntetés kiszabására lehet számolni. Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy ne veszélyeztessék saját magukat, utasaikat és más közlekedőket. Az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága is ezt kéri a járművezetőktől. A rendőrök „Soha ne igyál, ha vezetsz!” kampány keretében a közösségi média segítségével is igyekeznek felhívni a figyelmet a felelős alkoholfogyasztásra.

 

 

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság!

 

2017. október 24., kedd 00:00

Felkészülési mérkőzések

A Brassó focicsapatának három korosztálya edzőtáborozik a napokban Hajdúböszörményben, és játszik felkészülési mérkőzést a HTE-Olasz focisuli kiemelt bajnokságokban szereplő alközponti korosztályos utánpótlás csapataival, illetve a Loki csapataival is.

 

A mai edzőmérkőzésre 15:45-től, valamint 17:30-tól kerül sor.

Holnap pedig 16 órakor lépnek pályára a 2004-ben született focisták.

Várunk mindenkit szeretettel!

 

 
2017. október 23., hétfő 00:00

Helyszínváltozás!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a rossz időjárási körülmények miatt az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékünnepe alkalmából szervezett megemlékezés ma 11 órától, a Sillye Gábor Művelődési Központ Színháztermében kerül megrendezésre!

Megemlékezést tart Sőrés István, Hajdúböszörmény Város alpolgármestere Ünnepi műsort adnak a Hajdúböszörményi Eötvös József Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói. Az ünnepséget követően a koszorúzás helyszíne a Losonczy Géza Emlékpark (Árpád u. Honvéd u. sarok). A korábbi meghívónak megfelelően, ma 10 órától szeretettel várjuk Önöket az Ünnepi Istentiszteletre a Kálvin téri református templomba!

 

 
2017. július 18., kedd 00:00

Roadshow Nánásról

A szomszéd hajdúváros értékeit mutatták be a Bocskai téren, július 18-án. Szabó Annamária, a Bocskai Korona (a nánásiak helyi fizetőeszköze) márkamenedzsere arról tájékozatott, hogy a napokban minden környező településre ellátogatnak.

A roadshow célja, hogy minél több emberrel megismertessék többek között a már említett fizetőeszközt, a Nánási Portéka nevet viselő termékeket, amelyeket helyi alapanyagból, helyi termelők állítottak elő, illetve saját készítésű kézműves termékeiket. Nem utolsó sorban pedig az augusztus 4-5. között Nánáson negyedik alkalommal rendezendő Hajdúk Világtalálkozójára szeretnék ráirányítani az érdeklődők figyelmét.

 


g.i.
 

 
2017. június 30., péntek 00:00

A legjobbak

A női futsal első osztályú nemzeti bajnokságának legjobb mezőnyjátékosa, a HTE csapatkapitánya: Tell Zsófia lett.
 

 

A legjobb edző címet pedig Quirikó Vivien érdemelte ki.


g.i.

 
2017. június 27., kedd 00:00

Mit csinál most?

Városunk díszpolgárai közül elsőként Friedrich Ádám kürtművésztől érdeklődtünk, mivel tölti mostanában az idejét.

A kora nyár napjai unokánk írásbeli és szóbeli érettségije körül teltek. Gondolván, hogy ebben-abban segíteni tudnánk, főleg a nyelvekben, de nem ért rá segítséget kérni, hanem szépen leérettségizett, kitűnőre. Nekünk csak a büszke öröm jutott. A kitűnő bizonyítvány éppen 57. házassági évfordulónkra "érkezett," hát csaptunk is egy szép ünneplést. Hogy mivel töltöm napjaimat? Zenehallgatásból számomra sosem elég, olvasok, esténként tévézek, ha van mit nézni. Közben megírtam negyedik könyvemet "Kényszerleszállás" címmel, mivel így nyolcvan felé arról (is) szó van már. Ezúttal felkértek, nem kellett kiadót vagy szponzort keresni, ősz végén meg is jelenik, remélem, velem együtt. Kevesebbet autózom, lehet, hogy csak a város napjára megyek le, pedig nagyon vágynék ott lenni. Örülök minden böszörményből jövő hírnek– búcsúzott Friedrich Ádám. 

 
2017. június 27., kedd 00:00

Tervezik az üzletág értékesítését

Nemrég jelent meg a hír, hogy a GE Fényforrás üzletág értékesítését tervezi. A Szabadhajdú Közhasznú Nonprofit Kft. levélben kereste meg a GE-t, hiszen ez a hír Hajdúböszörményt is érinti. Feltett kérdéseinkre a következő válaszokat kaptuk az üzletágtól:

Mennyiben érinti az eladás tervezése a Hajdúböszörményi Gyárat? Hány dolgozót érint ez a hír Hajdúböszörményben?

A GE a globális Fényforrás üzletág értékesítését tervezi, amibe beletartozik a magyarországi, így a hajdúböszörményi tevékenysége is. A nemrég bejelentett eladási folyamat elején vagyunk, még korai lenne bármilyen hatásról beszélni.

 

Mire számíthatnak most az ott dolgozók?

Jelenleg a tervezett folyamat korai szakaszában vagyunk, a GE nemrég jelentette be a Fényforrás üzletág eladási szándékát.

 

Jelenleg ez a hír milyen hatással van a gyár működésére?

A gyár napi működésére jelenleg nincs hatással a folyamat.

Az utóbbi években a GE meghatározó portfolió-átalakítást hajtott végre, hogy megszilárdítsa a digitális iparban betöltött vezetői szerepét, illetve hogy még jobban összpontosítsa a vállalat tevékenységét. A Fényforrás üzletág a világítástechnikai iparág vezető szereplője, és a meglévő pozíció egy olyan tulajdonos kezében erősíthető tovább, aki számára a világítástechnika kiemelt üzleti terület. Az elmúlt évben a GE Fényforrás üzletág világos stratégia mentén erősítette és koncentrálta tevékenységét, amely megfelelően pozícionálja a vállalatot a jövőbeni növekedéshez és lehetőségekhez.

2017. június 27., kedd 00:00

Díjazottak lépnek fel a Hajdúhéten

Tegnap este rendezték meg Sopronban a Volt Fesztiválon az idei Petőfi Zenei Díjátadót, ahol a közönség szavazata alapján "Az év női előadója" kategóriában Lábas Viki a Margaret Island zenekar énekesnője nyert!

Találkozzunk velük a Hajdúhéten augusztus 19-én 20:30-tól! A tegnap esti díjátadón egy másik a Hajdúhéten fellépő zenekar is díjat kapott. A közönség szavazata alapján "Az év dala" a Wellhello Sohavégetnemérős című száma lett! Élőben a hajdúböszörményi közönség is meghallgathatja a Wellhellot a Hajdúhéten augusztus 18-án 21:30-tól! 

 
1 / 6 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates