Zelizi Pál

2011. július 21., csütörtök 10:35

Kerékpárút

Tajvan után a legtöbb kerékpáros Hajdúböszörmény utcáit rója, illetve ma már egyre biztosabban szóba jöhet a múlt idő említése.

Ugyanis a „drótszamarak” kiszorulnak lassan a „lójárdáról”, hiszen pazar kerékpárút-hálózat van kialakulóban  városunkban. Az elkészült szakaszokon egyre  többen  kerekeznek,  s így biztonságban, gyorsan érhetik el úti céljaikat. A megszokás azonban nagy úr, s  van aki még ma is inkább az autók között lavírozgat, tesztelve az autóvezetők figyelmét.


 

2011. július 19., kedd 11:57

Félmilliárd a Széchenyire

A város 493 millió forintot nyert a Széchenyi iskola tornatermének építésére. A projekt célja a hatékony nevelés-oktatás egészséges, energiatakarékos környezet megteremtése.

A fejlesztés során a Széchenyi-középiskolában új tornaterem, aula és három tanterem építése folyik. Megtörténik az akadálymentesítés és egy liftet is beüzemelnek. A tanügyi épület korszerűsítése a nyílászárók cseréjével, a fűtési rendszer megújításával zajlik. Ennek során alternatív energia felhasználását lehetővé tevő fűtési rendszert építenek be.  A fejlesztés részeként új iskolabútorokat, képességfejlesztő eszközöket, sportszereket és könyveket szereznek be, illetve megszépül az intézmény udvara is. A projekt feladata, hogy az iskola tanulóinak a XXI. század körülményeinek megfelelő környezetben, a kor igényeihez alkalmazkodó tudást nyújtsanak.


(További képek a bővebben gombra kattintva!

2011. június 03., péntek 11:34

Körforgalmi csomópont épül

A Korpona utca – Kálvin tér kereszteződésében körforgalmi csomópontot építenek ki – tájékoztatta lapunkat Mező Imre, a Polgármesteri Hivatal munkatársa. 

A kéthónapos munkálatok közműkiváltását a napokban elkezdik, ezért a környéken forgalmirend-változásra kell számítani. A Rákóczi és Korpona utca zsákutcává alakul erre az időre, és a környéken ideiglenes parkolókat alakítanak ki. A forgalmi rend folyamatos szervezésével biztosítják a környéken található intézmények és üzletek megközelítését. Az autóbuszok is terelőutakon közlekednek majd, erről a Volán teljeskörű tájékoztatást ad az utasoknak.

Ficsor László jegyző kéri a lakosságot, hogy a forgalomkorlátozás miatt legyenek türelemmel, hiszen egy balesetveszélyes csomópont szűnik majd meg a körforgalom kialakításával.
Molnár Imre, a közterület-felügyelők sajtósa arra kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy tartsák be a forgalomkorlátozásból eredő parkolási, behajtási szabályokat, mert azt folyamatosan ellenőrzi fogják.

 

2011. június 01., szerda 11:23

Öröm a kicsiknek

Böszörményben idén június 5-én lesz a gyermeknap. Azért egy héttel később a hagyományos időponttól, mert aznap adják át a Fürdőkertben azt a játszóteret, amit nagyrészt pályázati pénzből alakítottak ki. 

Kiss Attila polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ehhez a gyermekek számára sok örömet okozó beruházáshoz 45 millió 700 ezer forintot nyert a város, Böszörmény önrésze a 25 százalékos áfa. A terület környékén 1800 fát és cserjét ültettek ki, és biztonsági kamerákat is felszerelnek majd a játszótér védelmére. A területén 14 játszóeszközt helyeztek el: hintákat, rugós játékokat, homokozót, mászóvárat, kör- és mérleghintát, stb., valamint padok, asztalok és hulladékgyűjtők is találhatók  a befüvesített és bekerített területen.

Tóth Tamás osztályvezető arról tájékoztatta a sajtót, hogy a parkoló kiépítse még tart, de hamarosan rendelkezésére áll az autóval érkező családoknak.
 

(tarczy)

2011. február 03., csütörtök 13:31

Fürdőkerti beruházás a gyermekeknek

Játszóteret alakítanak ki a Fürdőkertben. A tervek szerint közel harminc darab, az EU-s normáknak és szabványnak megfelelő tárgy kerül telepítésre.

A kihelyezett eszközökön kívül a terület rendezése, a zöldfelületek kialakítása és kerítésépítés is része a projektnek.

A beruházás becsült költsége több mint 57 millió forint, ebből az elnyert támogatás nettó értéke 45,7 millió forint. A projekt jelenleg még kezdeti stádiumban van, a támogatói határozat is csak a napokban érkezett. A játszótér várhatóan idén májusban a gyermeknapra készül el, és jellegében hasonlítani fog a Debrecenben már évek óta működő Százholdas pagony nevű játszótérhez. 

2010. december 08., szerda 16:33

Beruházás a korszerű agráriumért

A Béke Agrárszövetkezet pályázati beruházásai még folynak, de a szarvasmarhatelep ünnepélyes átadása múlt hét pénteken, december 3-án már megtörtént.

Az 55 éves szövetkezet történetében jelentős mérföldkő az a hármas beruházás, amit európai uniós pályázatból sikerült megvalósítani. Bodnár Lajos elnök avatóbeszédében kitért arra, hogy három éve, amikor jövőképüket körvonalazták, megszületett a döntés, pusztán egy ilyen beruházással képesek előre menekülni az ismert gazdasági helyzet nehézségeinek kiküszöbölésére. Hitték, hogy a jó minőséget a piac is elismeri majd, de ehhez szükséges a korszerűsítés. Az állattelepekre kiírt pályázat jó alkalom volt arra, hogy éljenek a lehetőséggel.


(A cikk folytatódik!)

A Tourinform irodában minden hónapban ingyenesen hozzájuthatnak az 'Itthon otthon van magazin' legújabb számához.

A Fürdőkertben augusztus 12-én megrendezett hagyományteremtő szépségversenyen Fehér Gréta nyerte el a Miss Hajdúböszörmény címet. A szépségkirálynői koronát egy éven keresztül viselheti.

 
Tini kategóriában is eldőlt az első hely sorsa, a zsűri Nagy Rebekát tartotta a legszebbnek. A fődíj egy wellness utazás volt. Közönségdíjasokat is választottak az Interneten leadott szavazatok alapján. A nyeremények között belépők, ajándékutalványok, kedvezményre jogosító kuponok, ingyenes szépségápolási bérletek, ajándékcsomagok is megtalálhatóak voltak. A napot egy, a helyiek számára már nem ismeretlen igazi fürdőkerti buli zárta, ezúttal egy „Beauty Party”.
 
Tini kategória: 1.: Nagy Rebeka, 2.: Nagy Bettina, 3. Uzonyi Renáta, Közönségdíj: Deák Alexandra
Felnőttek: 1.: Fehér Gréta, 2.: Bereczki Alexandra, 3.: Vincze Stella, Közönségdíj: Balogh Enikő,
 
Kiss Attila polgármester által felajánlott különdíj nyertese: Várdai Leona

(Zelizi Pál)

2011. augusztus 01., hétfő 11:34

Moszkvai Balett a Tourinform jegyajánlatában

Debrecennek, illetve hazánknak abban a nagy szerencsében lehet része november 6-án, hogy élőben láthatja az orosz balett legnagyobbjait. A Moszkvai Városi Balett elhozza hozzánk a Rómeó és Júlia balettelőadását.

A Moszkvai Városi Balett társulatát 1988-ban alapította a neves orosz koreográfus, Viktor Szmirnov-Golovanov. A vállalkozás a poszt-szovjet orosz rendszerváltás kulturális életének egyik legszebb gyümölcse: állami támogatás nélkül, teljesen magánforrásokból jött létre, és működik a mai napig. Debütálásukra 1989-ben került sor a dél-koreai fővárosban, Szöulban. Azóta az egyik legtöbbet turnézó orosz zenés színházi társulattá nőtte ki magát. Alapítása óta fellépett a többi között Belgium, Ciprus, Egyiptom, Hollandia, Hong-Kong, Írország, Izrael, Japán, Észtország, Kína, a Fülöp-szigetek, Dél-Korea, Tajvan, Szingapúr, Nagy-Britannia és nem utolsó sorban Oroszország nemzeti hangversenytermeiben és fesztiválszínpadain.
 
 
Jegyek az alábbi árkategóriákban válthatók irodánkban:
2.000 Forint, 2.900 Forint, 4.500 Forint, 5.900 Forint, 7.500, 9.900 Forint 
 
Info: Tourinform Hajdúböszörmény, Hb. Kálvin tér 6., Tel.: 52/561-851

(TourInform Iroda)
2011. július 25., hétfő 12:36

A pródi falunap nyertesei

A pródi falunapokon a Tourinform belépőjegyeket sorsolt a Traktorhúzó bajnokságra, a nyertesek között pródi, hajdúböszörményi, hajdúnánási, görbeházi lakosok egyaránt kerültek. 

Nyerteseink: 
 
- Gulyás Sándor, Gál Edina, Gulyás Viktória, Török András, Török Kincső, Pacsmag Jánosné, Gellén Lászlóné, Gacsó Tomika

 

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates