Zelizi Pál

2011. október 06., csütörtök 12:35

Célegyenesben a kerékpárút project

Az október 5-i műszaki átadás után már csak néhány lépésre vagyunk a kerékpárútprojekt lezárásától.

Már a projektzáró rendezvény előkészületei zajlanak városunkban, hiszen a sikeres műszaki átadást követően gyakorlatilag menetkész a felújított és kibővített kerékpárút-hálózat. Október 5-én a kivitelező képviselete ugyanis átadta a mintegy 273.095.124 Ft-ból megvalósított munkát, ezzel a projekt megvalósításának műszaki vonatkozású munkálatai lezártnak tekinthetőek. A Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése Hajdúböszörményben című pályázat még 2011.02.15-én indult. A fejlesztések számos tekintetben lesznek pozitív hatással Hajdúböszörmény közlekedésére.

(A cikk folytatódik!)

2011. augusztus 02., kedd 11:32

Helyzetképek

  

 


(Horváth Tamás)

A Kálvin tér – Korpona utca csomópontjában a körforgalom építési munkálatai 2011. június 15-én kezdődtek el. Íme néhány látványterv, hogyan is fog kinézni, ha elkészül.

 

 


 

2011. július 27., szerda 10:43

Négy kilométer a drótszamaraknak

A város több területén jelenleg útépítési- és kerékpárút-építési munkálatok zajlanak. Ennek során közel 4 km kerékpárút- és 1340 m gyűjtőúthálózat kerül felújításra. A beruházással párhuzamosan több mint 2.400 m járda, és 181 db parkoló épül.

Az útépítési munkálatokat követően az érintett területeken a zöldfelületek is teljesen megújulnak, füvesítéssel, bokor- és cserjeültetéssel, illetve 110 db fa ültetésével a város meglévő, jelenleg erősen leromlott zöldfelületeit fejlesztjük. A beruházási területen mintegy 7.200 m2 zöldfelület kerül teljes felújításra.

 

 

 


(A cikk folytatódik!)

2011. július 22., péntek 10:41

Újabb szakasz

Jó ütemben halad a kerékpárút-hálózat kialakítása. A tegnapi nap folyamán újabb szakaszához érkezett, ugyanis megkezdődtek a munkálatok a Kossuth utca egyik meghatározó részén.

 

 


 

2011. július 21., csütörtök 10:35

Kerékpárút

Tajvan után a legtöbb kerékpáros Hajdúböszörmény utcáit rója, illetve ma már egyre biztosabban szóba jöhet a múlt idő említése.

Ugyanis a „drótszamarak” kiszorulnak lassan a „lójárdáról”, hiszen pazar kerékpárút-hálózat van kialakulóban  városunkban. Az elkészült szakaszokon egyre  többen  kerekeznek,  s így biztonságban, gyorsan érhetik el úti céljaikat. A megszokás azonban nagy úr, s  van aki még ma is inkább az autók között lavírozgat, tesztelve az autóvezetők figyelmét.


 

2011. július 19., kedd 11:57

Félmilliárd a Széchenyire

A város 493 millió forintot nyert a Széchenyi iskola tornatermének építésére. A projekt célja a hatékony nevelés-oktatás egészséges, energiatakarékos környezet megteremtése.

A fejlesztés során a Széchenyi-középiskolában új tornaterem, aula és három tanterem építése folyik. Megtörténik az akadálymentesítés és egy liftet is beüzemelnek. A tanügyi épület korszerűsítése a nyílászárók cseréjével, a fűtési rendszer megújításával zajlik. Ennek során alternatív energia felhasználását lehetővé tevő fűtési rendszert építenek be.  A fejlesztés részeként új iskolabútorokat, képességfejlesztő eszközöket, sportszereket és könyveket szereznek be, illetve megszépül az intézmény udvara is. A projekt feladata, hogy az iskola tanulóinak a XXI. század körülményeinek megfelelő környezetben, a kor igényeihez alkalmazkodó tudást nyújtsanak.


(További képek a bővebben gombra kattintva!

2011. június 03., péntek 11:34

Körforgalmi csomópont épül

A Korpona utca – Kálvin tér kereszteződésében körforgalmi csomópontot építenek ki – tájékoztatta lapunkat Mező Imre, a Polgármesteri Hivatal munkatársa. 

A kéthónapos munkálatok közműkiváltását a napokban elkezdik, ezért a környéken forgalmirend-változásra kell számítani. A Rákóczi és Korpona utca zsákutcává alakul erre az időre, és a környéken ideiglenes parkolókat alakítanak ki. A forgalmi rend folyamatos szervezésével biztosítják a környéken található intézmények és üzletek megközelítését. Az autóbuszok is terelőutakon közlekednek majd, erről a Volán teljeskörű tájékoztatást ad az utasoknak.

Ficsor László jegyző kéri a lakosságot, hogy a forgalomkorlátozás miatt legyenek türelemmel, hiszen egy balesetveszélyes csomópont szűnik majd meg a körforgalom kialakításával.
Molnár Imre, a közterület-felügyelők sajtósa arra kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy tartsák be a forgalomkorlátozásból eredő parkolási, behajtási szabályokat, mert azt folyamatosan ellenőrzi fogják.

 

2011. június 01., szerda 11:23

Öröm a kicsiknek

Böszörményben idén június 5-én lesz a gyermeknap. Azért egy héttel később a hagyományos időponttól, mert aznap adják át a Fürdőkertben azt a játszóteret, amit nagyrészt pályázati pénzből alakítottak ki. 

Kiss Attila polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ehhez a gyermekek számára sok örömet okozó beruházáshoz 45 millió 700 ezer forintot nyert a város, Böszörmény önrésze a 25 százalékos áfa. A terület környékén 1800 fát és cserjét ültettek ki, és biztonsági kamerákat is felszerelnek majd a játszótér védelmére. A területén 14 játszóeszközt helyeztek el: hintákat, rugós játékokat, homokozót, mászóvárat, kör- és mérleghintát, stb., valamint padok, asztalok és hulladékgyűjtők is találhatók  a befüvesített és bekerített területen.

Tóth Tamás osztályvezető arról tájékoztatta a sajtót, hogy a parkoló kiépítse még tart, de hamarosan rendelkezésére áll az autóval érkező családoknak.
 

(tarczy)

2011. február 03., csütörtök 13:31

Fürdőkerti beruházás a gyermekeknek

Játszóteret alakítanak ki a Fürdőkertben. A tervek szerint közel harminc darab, az EU-s normáknak és szabványnak megfelelő tárgy kerül telepítésre.

A kihelyezett eszközökön kívül a terület rendezése, a zöldfelületek kialakítása és kerítésépítés is része a projektnek.

A beruházás becsült költsége több mint 57 millió forint, ebből az elnyert támogatás nettó értéke 45,7 millió forint. A projekt jelenleg még kezdeti stádiumban van, a támogatói határozat is csak a napokban érkezett. A játszótér várhatóan idén májusban a gyermeknapra készül el, és jellegében hasonlítani fog a Debrecenben már évek óta működő Százholdas pagony nevű játszótérhez. 

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates