Zelizi Pál

2011. szeptember 01., csütörtök 09:47

Hatvan éve indult a tanítóképzés

Ünnepelni és emléktáblát avatni gyűltek össze az egykori diákok legalább százharmincan, hogy megemlékezzenek a Kálvineum épületében az 1951-ben megindult tanítóképzésről.

285 fiatal diplomás hagyta el a  nyolc év alatt az alma matert, 5 évfolyamon tanító, - 3 évfolyamon  óvónőképzés folyt. Ma már 70-80 évesek az itt végzettek, de  szeretettel  és elégedetten emlékeznek az itt töltött évekre, az itt folyt képzés színvonalára. A felavatott márványtáblára is ezt  írták: „ FELTARISZNYÁZVA INNEN  INDULTUNK, S LETTÜNK TANÍTÓ, ÓVÓNŐ. LÁMPÁS."
A magasztos hangú ünnepség a Himnusz hangjaival vette kezdetét, majd a visszaemlékezés a diákéletre, egykori tanárokra, s táblaavatás, koszorúzás következett. Befejezésként méltóan a  tanítói pályához az Elindultam szép hazámból kezdetű dal zárta az ünnepséget.

(A cikk folytatódik!)

2011. július 07., csütörtök 16:32

Óvodapedagógiai Nyári Akadémia városunkban

A művészetnevelés volt a harmadik alkalommal megrendezett Óvodapedagógia Nyári Akadémia központi témája, melynek helyszíne a Debreceni Egyetemen és annak hajdúböszörményi Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kara volt.

A program keretében a mintegy kétszáz pedagógus, július 4-től 6-ig előadásokon és műhelymunkákon vehetett részt.


(Orbán Rózsa)

2010. december 17., péntek 11:56

B.I.G. hírek

A Széchenyi-halom geomorfológiai vizsgálata

 

A Magyarhoni Földtani Társulat Oktatási és Közművelődési Szakosztálya,  valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara konferenciát rendezett.

A Miskolcon megtartott IV. Országos Középiskolai Földtudományi Konferencián a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium egyik tanulója, Molnár János 12. E osztályos tanuló is előadott  november 12-13-án. János témája a Széchenyi-halom geomorfológiai vizsgálata volt.

Előadását a "A hajdúsági halmok oltalmáért és bemutatásáért" című projekt zárórendezvényén is meghallgathatták az érdeklődők december 12-én a Fürdőkertben. Rezüméje a mellékletben olvasható.  Mentortanára Molnárné Kövér Ibolya.

 


(További gimis hírek a bővebben után!)

2010. november 29., hétfő 12:54

Nyitott kapuk hete a gimiben

A Bocskai István Gimnázium ezen a héten tartja a „Nyitott Kapuk hete” elnevezésű programját, november 29-től december 3-ig.

Délelőtti programok (mindegyik napon):

Az első órában – 8 órától – általános tájékoztató a beiskolázásról, a gimnáziumról és a felvételiről. Másodiktól a hatodik óráig – 8:55-től 13:30-ig – nyílt órák látogatása


(A cikk folytatódik!)

2010. szeptember 28., kedd 16:41

A további együttműködés a cél

A városháza Báthory termében adtak találkozót egymásnak az önkormányzat és a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karának képviselői szeptember 22-én.
 
A rendezvényt – melyen a kar és a polgármesteri hivatal vezetői, valamint intézményvezetők vettek részt - Kiss Attila polgármester és a Kar dékánja, Dr. Kovácsné dr. Bakosi Éva kezdeményezte, azzal a céllal, hogy a két fél bemutathassa az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztéseit, valamint a folyamatban lévő projektjeit. Köszöntőjükben mindketten hangsúlyozták, hogy feladatuknak tekintik a további sikeres együttműködést és a közös kapcsolódási pontok keresését. Dr. Ficsor László jegyző elmondta, hogy az önkormányzat nem titkolt szándéka szerint, a jövőben szeretnének a karral közösen megírt pályázatokat benyújtani.
 
 

 

2011. október 06., csütörtök 12:35

Célegyenesben a kerékpárút project

Az október 5-i műszaki átadás után már csak néhány lépésre vagyunk a kerékpárútprojekt lezárásától.

Már a projektzáró rendezvény előkészületei zajlanak városunkban, hiszen a sikeres műszaki átadást követően gyakorlatilag menetkész a felújított és kibővített kerékpárút-hálózat. Október 5-én a kivitelező képviselete ugyanis átadta a mintegy 273.095.124 Ft-ból megvalósított munkát, ezzel a projekt megvalósításának műszaki vonatkozású munkálatai lezártnak tekinthetőek. A Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése Hajdúböszörményben című pályázat még 2011.02.15-én indult. A fejlesztések számos tekintetben lesznek pozitív hatással Hajdúböszörmény közlekedésére.

(A cikk folytatódik!)

2011. augusztus 02., kedd 11:32

Helyzetképek

  

 


(Horváth Tamás)

A Kálvin tér – Korpona utca csomópontjában a körforgalom építési munkálatai 2011. június 15-én kezdődtek el. Íme néhány látványterv, hogyan is fog kinézni, ha elkészül.

 

 


 

2011. július 27., szerda 10:43

Négy kilométer a drótszamaraknak

A város több területén jelenleg útépítési- és kerékpárút-építési munkálatok zajlanak. Ennek során közel 4 km kerékpárút- és 1340 m gyűjtőúthálózat kerül felújításra. A beruházással párhuzamosan több mint 2.400 m járda, és 181 db parkoló épül.

Az útépítési munkálatokat követően az érintett területeken a zöldfelületek is teljesen megújulnak, füvesítéssel, bokor- és cserjeültetéssel, illetve 110 db fa ültetésével a város meglévő, jelenleg erősen leromlott zöldfelületeit fejlesztjük. A beruházási területen mintegy 7.200 m2 zöldfelület kerül teljes felújításra.

 

 

 


(A cikk folytatódik!)

2011. július 22., péntek 10:41

Újabb szakasz

Jó ütemben halad a kerékpárút-hálózat kialakítása. A tegnapi nap folyamán újabb szakaszához érkezett, ugyanis megkezdődtek a munkálatok a Kossuth utca egyik meghatározó részén.

 

 


 

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates