Zelizi Pál

2015. augusztus 11., kedd 00:00

Bírósági ülnök választás

HIRDETMÉNY BÍRÓSÁGI ÜLNÖKÖK 2015. ÉVI SORON KÍVÜLI VÁLASZTÁSÁRÓL

Magyarország Alaptörvénye Bíróság fejezetének 27. cikk (2) bekezdése értelmében a törvény által meghatározott ügyekben és módon nem hivatásos bírák (ülnökök) is részt vesznek az ítélkezésben.

Magyarország köztársasági elnöke a legutóbbi bírósági ülnökválasztás időpontját 2015. március 7.
és 2015. április 30. között terjedő időszakra tűzte ki.

Az ülnökválasztás megtartására megállapított határidő leteltét követően néhány bíróság jelezte, hogy a megválasztott ülnökök létszáma nem elégséges a bíróságok zökkenőmentes működéséhez, illetve az ítélkező tanácsok törvényes megalakításához, ezért szükséges új választás kiírása.


2015. augusztus 11., kedd 00:00

Lakossági tájékoztató

A hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény (a továbbiakban: Hdt.) 2015. július 4. napjától hatályos módosítása kibővítette a hadigondozásra jogosult magyar állampolgárok körét.

A módosítás alapján hadigondozásra jogosult az a Magyarországon élő magyar állampolgár, aki
* katonai szolgálat esetén Magyarország területéről katonai szolgálatra bevonult és katonai szolgálat következtében meghalt személy özvegye (hadiözvegy)
* volt hadiárva
* volt hadigyámolt
* volt hadigondozott családtag (szülő, nagyszülő, testvér),

továbbá megnyitja a hadigondozotti jogosultságot a külföldön élő, Magyarországon lakóhellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkező magyar állampolgár kérelmezők részére a törvényben meghatározott feltételeknek megfelelően.

A gondozás ellátás fajtái: egyösszegű térítés, valamint havi rendszeres pénzellátás (hadirokkant, hadiözvegy, hadiárva, hadigondozott családtag).

Ezekhez társul még ápolási pótlék, gyógyászati ellátás, temetési hozzájárulás, gyógyászati segédeszköz ellátás.


2015. július 23., csütörtök 14:13

Lassan közeleg a „start”

Helyszínbejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartottak július 22-én a Széchenyi-iskolában.

Fórizs László alpolgármester elmondta, hogy negyedik alkalommal rendezik meg a Hajdúsági Expót, melynek szervezési munkálatai lassan befejeződnek. Az alpolgármester hangsúlyozta, a város komoly szerepet vállal a rendezvény támogatásában, de a szervezők azon igyekeznek, hogy minél jobban önfenntartóvá váljon.


2015. június 11., csütörtök 09:23

Kincskereső csodalámpa

„Bakancsos családi napra” várták a Kincskereső Óvoda közösségét június 6-án, az intézmény területén.

A program, a „Kincskereső csodalámpa” című pályázat keretében valósult meg, mellyel a szervezők célja az volt, hogy az óvoda dolgozói, és a családok még jobban megismerjék egymást – tudtuk meg Szolnoki Imrénétől, a rendezvény egyik szervezőjétől.


2015. június 10., szerda 09:03

Pedagógusok köszöntése

Az önkormányzat szervezésében, a pedagógusok tiszteletére majálist rendeztek június 5-én a Fürdőkertben.

A rendezvényen a résztvevők elsőnek egyperces néma csenddel adóztak az elhunyt pedagógusok tiszteletére. Sőrés István alpolgármester, Nagy László költő szavaival köszönte meg a pedagógusok egész éves munkáját. „Vezesd őket, utat ne tévessz, S magadhoz mindig hű maradj, Mert élen állsz, és messze látszol, Sose feledd: példa vagy!” Az alpolgármester hozzátette, a pedagógusok emberségükkel és tudásukkal mutatnak példát a gyermekeknek.


2015. június 10., szerda 08:55

Megmaradni székelynek, magyarnak...

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, megemlékezésre várták a város közösségét június 4-én a Hajdúsági Múzeum falán elhelyezett Trianon emléktáblánál.

A Himnusz eléneklését követően, az ünnepség a Koltói Petőfi Sándor Általános Iskola diákjainak éneklésével kezdődött, majd Bege László Gyergyóalfalu alpolgármestere Koós Károly építész, író, költő szavaival köszöntötte az egybegyűlteket. „Valahol aláírtak valamit, valahol megalkudtak valamit, valahol elosztottak valamit, valahol egy nyitott ajtót becsaptak, hogy legyen, az zárva örökre. Ahová a magunk erejével, ezer esztendő munkájával kapaszkodtunk és minden lépcsőfokot a magunk izmaival és eszével vágtunk, a magunk vérével öntözött irdatlan szikláb: onnan dobtak le minket. Tudjuk: miért.” A szónok ezután elmondta, ezen a napon nem siránkoznunk kell, hanem emlékeznünk és dolgoznunk, hogy még egyszer ne forduljon elő velünk hasonló igazságtalanság.


2015. június 05., péntek 09:34

Lelőhelyfelderítés

Idén második alkalommal csatlakozott a Hajdúsági Múzeum a Régészet Napjához, május 29-e és 30-a között.

Bálint Marianna régész elmondta: „A két nap során kiállítás keretében, régészeti értékeket kívántunk bemutatni a nagyközönségnek, valamint szakembereket hívtunk, hogy bemutassák a bronzkori kerámiákat és a bronzöntést. Tárlatvezetéseink alkalmával az érdeklődők megismerkedhettek a Vid - Erdőstanya római kori leleteivel, egy honfoglaló fegyveres vitéz sírjával, valamint a böszörményi kinccsel is. A közeljövőben pedig, az állandó kiállításunk második ütemében szeretnénk bemutatni a Zeleméren található középkori gótikus templomot és a böszörményi faluban feltárt leleteket.”


2015. június 04., csütörtök 09:50

Iroda-avató

Ünnepélyes keretek között adták át a Hajdúböszörményi Tourinform iroda új irodahelyiségét május 28-án, a Bocskai tér 1. szám alatt.

Kiss Attila polgármester megfogalmazta, a Torunform tizenhárom éves múltja azt igazolja, hogy az idelátogató turistáknak és a helyi lakosoknak szükségük van az irodára, ahol továbbra is az érdeklődők az iroda munkatársainak segítségével megszervezhetik kirándulásaikat, ingyenes kiadványokat kaphatnak, hajdúsági ajándéktárgyakat, valamint országos rendezvényekre jegyeket is vásárolhatnak.


2015. június 01., hétfő 09:05

Új, korszerű épületben

A Keleti Fejlesztő Iroda Kft. új irodaépületének ünnepélyes átadására május 27-én került sor a Lévay Márton utca 24. szám alatt.

A rendezvényen Kiss Attila polgármester megfogalmazta, öröm, hogy szépülő városunkban egy-egy beruházás átadásával, új munkahelyek is létrejönnek. Viski József agrár – vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár avatóbeszédében hangsúlyozta, az elmúlt hét-nyolc évben elsősorban a nagy vállalkozások jutottak hozzá a vidékfejlesztési forrásokhoz. Ezért az elkövetkező ciklusban a mikro-, kis- és középvállalkozásokat is szeretnék támogatni.


2015. május 13., szerda 08:43

Térségünk fejlesztéséért

A Hajdúk Vidékfejlesztési Egyesülete május 5-én tartotta közgyűlését a Polgármesteri Hivatalban.

A közösség egyike azoknak a LEADER Helyi Akciócsoportoknak, amelyek lehetőségeikkel élve hozzájárulnak térségük fejlesztéséhez, élhetőbbé válásához. Az egyesület illetékességi területéhez hét település: Ebes, Hajdúböszörmény, Hajdú- dorog, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Hajdúszovát és Nagyhegyes tartozik.


Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates