Zelizi Pál

2015. augusztus 27., csütörtök 09:25

Testvérvárosi küldöttségek

A finn testvérvárosból, Siilinjarviből érkezett delegáció városunkba augusztus 19-én.

A Bocskai Néptáncegyüttes és a Hajdúböszörményi Bocskai Néptáncegyüttes Baráti Körének Egyesülete tagjai szeretettel fogadták az északi országból érkezett barátaikat. A delegációt Szűcs János egyesületi elnök fogadta a főtéren, majd a városháza Bocskai-termében, Sőrés István alpolgármester köszöntötte a vendégeket. A zord idő ellenére a delegáció délután megtekintette a Maghy-ház kiállítását. Később a tájházakba látogattak, ahol baráti beszélgetéssel, ajándékozással és grillvacsorával zárták a programot.


2015. augusztus 26., szerda 08:32

Mérleg az egészségért

Ünnepélyes keretek között adták át rendeltetésének azt a fitneszmérleget, amelyet a Városi Strand és Gyógyfürdő előcsarnokában helyeztek el, augusztus 24-én.

Az átadáson elhangzott, hogy egy egészségfejlesztési pályázat keretében sikerült hozzájutni a műszerhez. A mérleg a testtömeg, testmagasság, a kor és nem, illetve a napi mozgásintenzitás figyelembe vételével ad tájékoztatást az érdeklődők testtömeg indexéről, testzsírjáról, illetve egyéb más mutatókról. Az érintettek ezáltal javíthatnak életminőségükön, hogy kedvezőbbek legyenek a rájuk vonatkozó eredmények.


(Gargya Imre)

2015. augusztus 15., szombat 10:34

Újra megnyílt a „Múzeumpresso”

Egy esztendővel ezelőtt merült fel a gondolat, hogy a patinás szórakozóhelyet újra kellene nyitni – fogalmazott Kiss Attila köszöntőjében, augusztus 12-én.

A gondolat megvalósítását erősítette az is, hogy a Bocskai tér megújult. Igény merült fel olyan hely kialakítására, ahová kiülve, kulturált körülmények között lehet fogyasztani. Ez most a Hajdúhét kezdetére megvalósult.


2015. augusztus 24., hétfő 15:12

Lerakták az alapkövet

Már javában folyik a Méliusz Üzletház építése a Baltazár-Méliusz utca sarkán. Az épület alapkövének ünnepélyes letétele augusztus 13-án történt meg.

Kiss Attila polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a lakosok már december elején birtokba vehetik majd az 1500 négyzetméter alapterületű kereskedelmi létesítményt, amely 100 parkolóhellyel és egy kamion átjáróval rendelkezik majd. Az épület arculatát igyekeztek úgy kialakítani, hogy az elbontott régi épületek „köszönjenek vissza”. Az üzletház megépülésével újabb munkahelyek létesülnek a városban.


2015. augusztus 12., szerda 15:34

Már csak néhány nap és kezdődik a Hajdúhét

Sajtótájékoztató keretében ismertették az augusztus 14-én kezdődő nagyszabású rendezvény legfontosabb tudnivalóit, augusztus 12-én a városháza Bocskai-termében.

Kiss Attila polgármester köszöntötte a zsurnalisztákat. Ezt követen Zsadányi Zsolt, a Szabadhajdú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a Hajdúhéten négy beléptető kapun juthatnak be a vendégek, melyeket az Újvárosi, a Dorogi, a Petőfi, és a Kossuth utca felől állítanak fel. A belépőjegyekkel kapcsolatban elmondta: különleges, egyedi akciókkal várják az érdeklődőket. Minden 12 éven aluli ingyen látogathatja a rendezvényt. A böszörményi lakosok (lakcímkártya felmutatásával) 400 forintért válthatnak jegyet. Ugyanilyen feltételek mellett tehetik ezt meg a többi hajdúvárosból érkező vendégek (Hajdúszoboszló, Hajdúnánás, Hajdúdorog, Hajdúhadház, Vámospércs) is 400 forintért. A bérlet ára mindkét esetben 2000 Ft. A diákok és a nyugdíjasok 300 forintért válthatnak jegyet, míg 1500 forintért bérletet. A máshonnan érkező látogatóknak 800 forintba kerül a belépő.


2015. augusztus 11., kedd 00:00

Bírósági ülnök választás

HIRDETMÉNY BÍRÓSÁGI ÜLNÖKÖK 2015. ÉVI SORON KÍVÜLI VÁLASZTÁSÁRÓL

Magyarország Alaptörvénye Bíróság fejezetének 27. cikk (2) bekezdése értelmében a törvény által meghatározott ügyekben és módon nem hivatásos bírák (ülnökök) is részt vesznek az ítélkezésben.

Magyarország köztársasági elnöke a legutóbbi bírósági ülnökválasztás időpontját 2015. március 7.
és 2015. április 30. között terjedő időszakra tűzte ki.

Az ülnökválasztás megtartására megállapított határidő leteltét követően néhány bíróság jelezte, hogy a megválasztott ülnökök létszáma nem elégséges a bíróságok zökkenőmentes működéséhez, illetve az ítélkező tanácsok törvényes megalakításához, ezért szükséges új választás kiírása.


2015. augusztus 11., kedd 00:00

Lakossági tájékoztató

A hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény (a továbbiakban: Hdt.) 2015. július 4. napjától hatályos módosítása kibővítette a hadigondozásra jogosult magyar állampolgárok körét.

A módosítás alapján hadigondozásra jogosult az a Magyarországon élő magyar állampolgár, aki
* katonai szolgálat esetén Magyarország területéről katonai szolgálatra bevonult és katonai szolgálat következtében meghalt személy özvegye (hadiözvegy)
* volt hadiárva
* volt hadigyámolt
* volt hadigondozott családtag (szülő, nagyszülő, testvér),

továbbá megnyitja a hadigondozotti jogosultságot a külföldön élő, Magyarországon lakóhellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkező magyar állampolgár kérelmezők részére a törvényben meghatározott feltételeknek megfelelően.

A gondozás ellátás fajtái: egyösszegű térítés, valamint havi rendszeres pénzellátás (hadirokkant, hadiözvegy, hadiárva, hadigondozott családtag).

Ezekhez társul még ápolási pótlék, gyógyászati ellátás, temetési hozzájárulás, gyógyászati segédeszköz ellátás.


2015. július 23., csütörtök 14:13

Lassan közeleg a „start”

Helyszínbejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartottak július 22-én a Széchenyi-iskolában.

Fórizs László alpolgármester elmondta, hogy negyedik alkalommal rendezik meg a Hajdúsági Expót, melynek szervezési munkálatai lassan befejeződnek. Az alpolgármester hangsúlyozta, a város komoly szerepet vállal a rendezvény támogatásában, de a szervezők azon igyekeznek, hogy minél jobban önfenntartóvá váljon.


2015. június 11., csütörtök 09:23

Kincskereső csodalámpa

„Bakancsos családi napra” várták a Kincskereső Óvoda közösségét június 6-án, az intézmény területén.

A program, a „Kincskereső csodalámpa” című pályázat keretében valósult meg, mellyel a szervezők célja az volt, hogy az óvoda dolgozói, és a családok még jobban megismerjék egymást – tudtuk meg Szolnoki Imrénétől, a rendezvény egyik szervezőjétől.


2015. június 10., szerda 09:03

Pedagógusok köszöntése

Az önkormányzat szervezésében, a pedagógusok tiszteletére majálist rendeztek június 5-én a Fürdőkertben.

A rendezvényen a résztvevők elsőnek egyperces néma csenddel adóztak az elhunyt pedagógusok tiszteletére. Sőrés István alpolgármester, Nagy László költő szavaival köszönte meg a pedagógusok egész éves munkáját. „Vezesd őket, utat ne tévessz, S magadhoz mindig hű maradj, Mert élen állsz, és messze látszol, Sose feledd: példa vagy!” Az alpolgármester hozzátette, a pedagógusok emberségükkel és tudásukkal mutatnak példát a gyermekeknek.


Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates