Zelizi Pál

2016. október 20., csütörtök 15:23

Irány az erfurti szakácsolimpia!

Izgatott, készülődéssel és várakozással teli pillanatok részesei most a Hajdúsági Regionális Culinary Team tagjai. Elindultak ugyanis az erfurti szakácsolimpiára.

A hétvégén, október 22-e és 25-e között ugyanis nemzetközi színtéren, ötvennégy ország mesterszakácsai között méretik meg magukat, és képviselik Hajdúböszörményt. A csapat tagjai: Gajdán Antal olimpiai ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes chef, Gajdán Attila olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes chéf, Balogh Szabolcs és Pozsár Bence magyar bajnok szakácsok, valamint Győrfi Éva cukrász.


 

 
2016. szeptember 08., csütörtök 13:12

Tornaszoba átadó

Újabb létesítménnyel gazdagodott a Fazekas Gábor Idősek Otthona, melyet szeptember 1-jén vehettek hivatalosan is birtokukba az érintettek.

A mazsorett csoport bemutatóját követően, Kárándi Erzsébet intézményvezető köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, többek között nagylelkű adományozók: a Szeretet Alapítvány, a Norvégiában élő Katalin és Péter Batta, illetve Fórizs László alpolgármester is hozzájárult az elképzelés megvalósításához.


2016. augusztus 29., hétfő 14:31

Véradási időpontok

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Szervezete véradást szervez az alábbi időpontokban és helyszíneken:

  • 2016. szeptember 7-én (szerda) 10.00 - 14.30 óráig a Középkerti Általános Iskolában a dolgozók és a lakosság részére. (Hajdúböszörmény, Erdélyi u. 37.)
  • 2016. szeptember 10-én (szombat) a Bezermeni Vigasságon  13.00 - 15.30 óráig. 
  • 2016. szeptember 12-én (hétfő) 08.00- 16.00  óráig a G.E Hungary Oktatóközpontban (Hb., Kinizsi tér 1.) a dolgozók és a lakosság részére.

 

Szeretettel várjuk régi és új véradóinkat.


Kérjük, hogy véradásával segítsen beteg embertársainkon!

Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!

 


Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete Hajdúböszörmény
 

2016. június 15., szerda 09:50

Felhívás

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata pályázatot kíván benyújtani a 2014-20-as Európai Uniós pályázati ciklus Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében meghirdetett "Zöld város kialakítása - TOP-2.1.2-15" tárgyú felhívásra.

A program keretében fejlesztendő városi funkciók meghatározása érdekében lakossági igényfelmérő kérdőívet tesszük közzé, melynek kitöltésében kérjük a segítő közreműködését.

A kérdőív kitöltésére 2016. június 18-ig van lehetőség az alábbi linkre kattintva:

https://docs.google.com/forms/d/1MuIynhk5inwJQaUj7YgDins8ylrQWnCUbMYDQdkKURw/viewform?hl=hu

 

Köszönjük, hogy a kérdőív kitöltésével hozzájárul Hajdúböszörmény fejlődéséhez!”


 


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a falugazdászok közreműködésével magas szakmai színvonalú, ingyenes segítséget biztosítson a kamarai tagoknak a kérelmek beadásához.

A falugazdászok a gazdálkodók igényeihez igazított ügyfélfogadási időben várják az ügyfeleket. A kérelem 32 támogatási jogcímet tartalmaz, benyújtása a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján (www.mvh.hu) elektronikusan, ügyfélkapun keresztül történik.


2016. március 02., szerda 14:25

Megtalálták a 87 éves nénit

Egy helyi férfi családi háza hátsó udvarán látta meg az eltűnt idős hölgyet.

Egy idős néni 2016. március 1-jén 18 óra 50 perc körüli időben hajdúböszörményi otthonából ismeretlen helyre távozott és nem adott életjelet magáról. A rokonok a történtekről azonnal bejelentést tettek a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.


2015. október 08., csütörtök 10:08

Az egészséges táplálkozásért

Kiss Attila polgármester és Gulya Mátyás, a Hajdúböszörményi Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit, október 6-án a művelődési központban.

Kiss Attila fontosnak tartotta megemlíteni, hogy az intézményi étkeztetést nem piaci szereplő kapta meg, hanem a város vállalata. A közétkeztetésben nem a nyereségszerzés a cél, hanem az egészséges táplálkozás megteremtése. A polgármestert büszkeséggel tölti el, hogy 25 féle diétás étrenddel tudják segíteni az erre rászorulókat. Reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben már nem csak a Start Munkaprogram keretében megtermelt zöldségeket használják fel a konyhákon, hanem a Hajdú Tanyán nevelt állatok is bekerülnek majd a közétkeztetésbe.


2015. szeptember 23., szerda 11:37

Hatvan esztendő margójára

Időt kell szentelni arra, hogy felidézzük az eddig megtett utat, hogy az utókor tisztelegjen az elődök előtt – mondta köszöntőjében Bodnár Lajos, a Béke Mezőgazdasági Kft. ügyvezető igazgatója. Születésnapi ünneplésre gyűltek össze a megjelentek, szeptember 8-án, a művelődési központban.

A köszöntők között elsőként Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke kifejtette, hogy a szövetkezet hat évtizedes múltja országos tekintetben is példaértékű. – Emlékezni nem csak lehetőség, de kötelesség is – állapította meg a szónok. A tudás és a tisztesség az, amely mindig meghozta a gyümölcsét, csakúgy, mint a születésnapos esetében. Jakab István felhívta a figyelmet azokra a lehetőségekre, amelyek az uniós ciklusban kínálkoznak a szövetkezet és a város számára. Ezek egy új fejlődési pályára állíthatják a térség településeit és gazdálkodó szervezeteit.


2015. szeptember 14., hétfő 08:17

Utcai futóverseny

Szeptember 6-án Ebesen vettek részt utcai futóversenyen a HTE atlétái.

Eredmények:
2007-08 korcsoport: 1100 m: 2. Mezei Dániel
2005-06 kcs: 1400 m: 2. Hajdú Barbara
2003-04 kcs: 1800 m: 2. Fegyveres Anikó, 3. Kathi Réka
2001-2002 kcs: 1800 m: 3. Gellén Imre

Felkészítő: Berta Lászlóné


 

 
2015. szeptember 11., péntek 00:00

Közlemény

Műszaki meghibásodás miatt a Városi Televízió adása szünetel. A műsor újraindulásának időpontjáról tájékoztatjuk nézőinket.

Szerkesztőség

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates