Zelizi Pál

2017. január 17., kedd 09:01

Sporthírek

KÉZILABDA

A hétvégén utolsó alapszakasz tornáján vett részt a HTE U13-as lány kézilabda csapata. Az első mérkőzésen a lányok könnyedén nyertek az újonc Hajdúnánás ellen.

A végeredmény 34:1 lett a HTE javára. A második mérkőzésen az ellenfél Ózd csapata volt, akit a böszörményi lányok hatalmas küzdelemben, kiváló játékkal le tudtak győzni. A végeredmény 13:12 lett a HTE javára. Így az alapszakaszt a csapat az 5. helyen zárta. Gratulálunk a lányoknak, a hozzáállásuk példaértékű. Edzők: Poczetnyik Mária, Eszenyi Balázs.

KOSÁRLABDA

A férfi felnőtt kosárlabda csapat idegenbeli győzelemmel jeleskedett a pontvadászat alapszakaszában.
Megyei férfi felnőtt kosárlabda: Ziccer Tigrisek - HTE 49-72 (17-17, 13-9, 11-24, 8-22)

MECCSAJÁNLÓ

Folytatódik az első osztályú női futsal bajnokság! A HTE hazai pályán a budapesti Airnergy FC csapatát fogadja.

2017.01.21. szombat 15:30, Városi Sportközpont: HTE – Airnergy FC (Budapest) NB I női futsal mérkőzés

Belépő: 500 Ft. Diák, nyugdíjas: 200 Ft. HTE-tagoknak ingyenes!


 

 
2017. január 16., hétfő 15:40

Hóvár Hajdúviden

A vidi gyerekek örömmel fogadták a hétvégi havazást, hóvárat építettek, amely a fagyos időjárásnak köszönhetően még a héten biztosan megmarad, mint jégvár.


 

2017. január 12., csütörtök 11:45

Újabb autóbusz áll a lakosok szolgálatába

– Hajdúböszörményben három buszjárat segít abban, hogy a lakosok kényelmesen, biztonságosan eljussanak a város különböző pontjaira. Naponta 500 km-t tesznek meg a buszok, a járatokon leginkább diákok utaznak, az év elején eladott diákbérletek száma 2950, valamint 86 nyugdíjas bérletet is értékesítettek. Negyedévente 2000-2500 darab menetjegyet vásárolnak a szolgáltatást igénybe vevők– mondta Sőrés István alpolgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyet január 12-én tartottak a Városgazdálkodási Nonprofit Kft. Radnóti utcai telephelyén.

Dr. Mező Barna ügyvezető helyettes hangsúlyozta, Hajdúböszörményben a a Városgazdálkodási Kft látja el a helyi buszközlekedés szervezését, működtetését. A buszok közül egy Ikarus húsz év feletti. Ennek a fenntartása, üzemeltetése egyre nagyobb költséget jelentett, ezért született meg a döntés egy újabb autóbusz beszerzésére. A jelenleg üzembe lépő autóbusz hazai gyártású, melyben MAN motor, váltó és futómű található. A motor 6871 cm3 és 280 LE teljesítményű. A busz hossza 12,4 méter, három ajtós, melyek közül a középső, rámpa feljáróval rendelkezik, ezért mozgáskorlátozottak, valamint babakocsival közlekedők számára is könnyen használható. A buszban 30 ülő és 68 állóhely van, így a szállítható személyek száma megközelíti a 100 főt. Dr. Mező Barna reményét fejezte ki, hogy az autóbusz beszerzésével jelentősen nő Hajdúböszörményben az utazás komfortja, biztonsága, a mozgássérültek és a babakocsival közlekedők számára pedig könnyebbé válik a közlekedés. 

 
2016. december 05., hétfő 10:33

Kedves hajdúböszörményi zeneszeretők!

Péter Bence, guiness rekorder zongorista december 5-én, hétfőn este 6-kor egy karácsonyi videoklipet forgat a főtér karácsonyfájánál egy zongorával, amiben szeretné, ha a böszörményiek is benne lennének, mint közönség! Este 18 órakor várja a főtéren az érdeklődőket!

 
2016. október 21., péntek 11:25

Átvitték a szerelmet a túlsó partra

A Kávészünet zenekar adott koncertet október 20-án a művelődési központban az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából szervezett városi programsorozat nyitó rendezvényeként.

Egy televíziós tehetségkutatóban feltűnt, s azóta a magyar zenei életben karriert befutott együttes a magyar irodalom klasszikus verseinek feldolgozásait adta elő. Többek között Nagy László, Radnóti Miklós, Petőfi Sándor és József Attila műveinek megzenésített költeményei hangzottak el.


 

 
2016. október 20., csütörtök 15:23

Irány az erfurti szakácsolimpia!

Izgatott, készülődéssel és várakozással teli pillanatok részesei most a Hajdúsági Regionális Culinary Team tagjai. Elindultak ugyanis az erfurti szakácsolimpiára.

A hétvégén, október 22-e és 25-e között ugyanis nemzetközi színtéren, ötvennégy ország mesterszakácsai között méretik meg magukat, és képviselik Hajdúböszörményt. A csapat tagjai: Gajdán Antal olimpiai ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes chef, Gajdán Attila olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes chéf, Balogh Szabolcs és Pozsár Bence magyar bajnok szakácsok, valamint Győrfi Éva cukrász.


 

 
2016. szeptember 08., csütörtök 13:12

Tornaszoba átadó

Újabb létesítménnyel gazdagodott a Fazekas Gábor Idősek Otthona, melyet szeptember 1-jén vehettek hivatalosan is birtokukba az érintettek.

A mazsorett csoport bemutatóját követően, Kárándi Erzsébet intézményvezető köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, többek között nagylelkű adományozók: a Szeretet Alapítvány, a Norvégiában élő Katalin és Péter Batta, illetve Fórizs László alpolgármester is hozzájárult az elképzelés megvalósításához.


2016. augusztus 29., hétfő 14:31

Véradási időpontok

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Szervezete véradást szervez az alábbi időpontokban és helyszíneken:

  • 2016. szeptember 7-én (szerda) 10.00 - 14.30 óráig a Középkerti Általános Iskolában a dolgozók és a lakosság részére. (Hajdúböszörmény, Erdélyi u. 37.)
  • 2016. szeptember 10-én (szombat) a Bezermeni Vigasságon  13.00 - 15.30 óráig. 
  • 2016. szeptember 12-én (hétfő) 08.00- 16.00  óráig a G.E Hungary Oktatóközpontban (Hb., Kinizsi tér 1.) a dolgozók és a lakosság részére.

 

Szeretettel várjuk régi és új véradóinkat.


Kérjük, hogy véradásával segítsen beteg embertársainkon!

Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!

 


Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete Hajdúböszörmény
 

2016. június 15., szerda 09:50

Felhívás

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata pályázatot kíván benyújtani a 2014-20-as Európai Uniós pályázati ciklus Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében meghirdetett "Zöld város kialakítása - TOP-2.1.2-15" tárgyú felhívásra.

A program keretében fejlesztendő városi funkciók meghatározása érdekében lakossági igényfelmérő kérdőívet tesszük közzé, melynek kitöltésében kérjük a segítő közreműködését.

A kérdőív kitöltésére 2016. június 18-ig van lehetőség az alábbi linkre kattintva:

https://docs.google.com/forms/d/1MuIynhk5inwJQaUj7YgDins8ylrQWnCUbMYDQdkKURw/viewform?hl=hu

 

Köszönjük, hogy a kérdőív kitöltésével hozzájárul Hajdúböszörmény fejlődéséhez!”


 


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a falugazdászok közreműködésével magas szakmai színvonalú, ingyenes segítséget biztosítson a kamarai tagoknak a kérelmek beadásához.

A falugazdászok a gazdálkodók igényeihez igazított ügyfélfogadási időben várják az ügyfeleket. A kérelem 32 támogatási jogcímet tartalmaz, benyújtása a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján (www.mvh.hu) elektronikusan, ügyfélkapun keresztül történik.


Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates