2016. április 19., kedd 13:36

Gyomírtás

Írta:

A MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen tájékoztatja a lakosságot, hogy 2016. április 22 - 2016. május 20. közötti időszakban vegyszeres gyomirtási munkát végez a Debreceni Igazgatóság területén, így városunkban is.

A gyomirtásra használt vegyszerek:

AMEGA480SL/ MARS 480
Hatóanyaga 360 glizfát-izotropilamin só, kijuttatott dózis: 5 l/ha, munkaegészségügyi
Várakozási idő 0 nap, gyakorlatilag nem mérgező, méhekre nem veszélyes, vízi szervezetekre közepesen veszélyes.


2016. április 19., kedd 13:25

Az első dalokat édesanyámtól tanultam

Írta:

Berecz András a világ sok szegletében megfordult és munkássága nyomán elismert, közkedvelt lett.

Saját magáról így fogalmaz: „Életem különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is voltam, hajszolt embertársaim örömét keresgélő énekes, mesemondó lettem.”

Díjai, elismerései közül, hogy csak néhányat említsünk:
 -1985. Népművészet Ifjú Mestere díj
 -1993. Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetés
 -2005. Prima díj
 -2010. Budapestért díj
 -2011. Kossuth díj
 -2014. Kunhegyes város díszpolgára

A művész április 27-én városunkba látogat el és örvendeztet meg minket egy könnyed, vidám előadással a Sillye Gábor Művelődési központban 18.00-órától.
Jegyek elővételben 1200 Ft-os áron vásárolhatóak a művelődési központ gazdasági irodájában és a hajdúböszörményi TourInform Irodában. 

2016. április 13., szerda 13:35

Közlemény

Írta:

A Kertész László Városi Könyvtár április 14-én (csütörtökön) a könyvtárosok világnapja alkalmából 12 óráig tart nyitva. Megértésüket köszönjük!

Hazánkban, az utóbbi években megnövekedett a szabadtéri tüzek száma. A gondatlanul meggyújtott és nem kellően felügyelt tűz könnyen átterjed a környező épületekre, erdőkre, száraz gondozatlan aljnövényzetre.

A szabadtéri tüzek megelőzése érdekében a földhasználó köteles a termőföldnek nem minősülő ingatlanon a növényzet gondozását rendszeresen elvégezni. A termőföldet művelési ágának megfelelő termeléssel hasznosítani, vagy termelés folytatása nélkül a talajvédelmi előírások betartása mellett a gyomnövények megtelepedését és terjedését megakadályozni.


Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén.

A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.

A levegő védelméről szóló 306/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet értelmében tilos a növényzet, illetve a növénytermesztéssel összefüggésben keletkezett, vagy kerti hulladék szabadtéri égetése, kivéve, ha azt külön jogszabály – pl. növény egészségügyi okból hatósági engedély beszerzése mellett – megengedi. Avar és kerti hulladék égetését csak az adott település önkormányzata engedélyezheti rendeletében, de égetni ebben az esetben is csak a rendeletben meghatározott helyen, napokon és módon szabad. Külterületi ingatlanok esetében, amennyiben az égetést jogszabály megengedi, előzetesen engedélyeztetni kell a tűzvédelmi hatósággal (irányított égetés). Továbbra is megengedett a kerti grillezés és a tűzön történő sütés-főzés a tűz állandó felügyelete mellett.


Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates