2016. május 03., kedd 11:30

Pályázat családi házak korszerűsítésére

Írta:

Megjelent a családi házak energiahatékonysági korszerűsítését célzó pályázat. A támogatási kérelmeket július 1-től lehet benyújtani. A programban olyan megoldások támogathatók, melyek csökkentik a családi házak energia-felhasználását (szigetelés, ablakcsere, fűtéskorszerűsítés, megújuló energiaforrások alkalmazása).

Többek között támogatható beruházásnak minősülnek
- a fűtött helyiségek külső nyílászáróinak cseréje, az épület nyári hővédelmének javítása, árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek cseréjével, beépítésével;
- az épület homlokzatának és födémszerkezetének hőszigetelése;
- A megújuló energiát hasznosító rendszerek kiépítése, bővítése (napelemes, napkollektoros rendszerek létesítése, vagy biomassza kazánok telepítése)
- Fűtési és/vagy használati melegvíz ellátó rendszerek korszerűsítése, energia-megtakarítást eredményező felújítása (hőtermelő berendezés cseréje új kondenzációs kazánra, a meglévő fűtési rendszer hőleadóinak és/vagy csőhálózatának kialakítása, korszerűsítése.A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a falugazdászok közreműködésével magas szakmai színvonalú, ingyenes segítséget biztosítson a kamarai tagoknak a kérelmek beadásához.

A falugazdászok a gazdálkodók igényeihez igazított ügyfélfogadási időben várják az ügyfeleket. A kérelem 32 támogatási jogcímet tartalmaz, benyújtása a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján (www.mvh.hu) elektronikusan, ügyfélkapun keresztül történik.


2016. április 27., szerda 15:12

Fogadóórák

Írta:

A városban működő Idősek Tanácsa következő fogadónapját az alábbi időpontban tartja: 2016. május 4. (szerda) 9-11 óra.

A fogadónapot tartja: Dr. Daróczi András Boros Pál. Helye: Polgármesteri Hivatal, Sillye terem. 

A városban működő Idősek Tanácsa és a Fazekas Gábor Idősek Otthona tájékoztatja a lakosságot, hogy 2016. május 7 – én a Böszörményi Dísznövény és Ízek Fesztivál rendezvény ideje alatt fogadónapot tartanak.


 

 

 

2016. április 25., hétfő 15:31

90 éves a Cirkuszhercegnő

Írta:

90. évfordulóját ünnepli a Cirkuszhercegnő, Kálmán Imre nagysikerű operettje, amit május 19-én, 19.00 órától a Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház színháztermében tekinthet meg a nagyközönség.

A Marica grófnő és a Csárdáskirálynő mellett a Cirkuszhercegnő a legtöbbet játszott Kálmán Imre operett, melynek a szentpétervári nagycirkusz a helyszíne. A szerelem minden kuszaságát és sokszínűségét mutatja be. Boldogságot, csalódását, összeveszéseket és boldog kibéküléseket, egymásra találásokat.


2016. április 22., péntek 11:10

A biztonságosabb településért

Írta:

Közel azonos mértékben, mintegy 900 ezer forinttal támogatták az önkormányzat és helyi vállalkozók testvérvárosunk, Beregszász közbiztonságának javítására irányuló törekvéseit. Többek között erről is tájékoztatta a sajtó képviselőit Kiss Attila polgármester.

Az április 14-én, a Városháza Bocskaitermében tartott átadó ünnepségen kamerarendszert, valamint lámpatesteket adott át a városvezető Babják Zoltánnak a kárpátaljai település polgármesterének. A közelmúltban Böszörményben leszerelt fényforrásokból 3400 darabot ajándékoztak testületi döntés értelmében, Beregszásznak. A bűnüldözésben, bűnmegelőzésben eredményesen alkalmazott kamerarendszerek hasznosságából kiindulva, 14 darab kamerához és a beüzemelésükhöz szükséges eszközökhöz is hozzájutott Beregszász, a böszörményiek segítőkészségének köszönhetően.


Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates