2016. december 31., szombat 11:43

Szénmonoxid miatt lettek rosszul

Írta:

Három gyerek lett rosszul tegnap este Hajdúböszörményben, enyhe szénmonoxid mérgezés gyanújával szállították őket kórházba írja a katasztrofavedelem.hu.

A helyszínre érkeztek a hivatásos tűzoltók, akik kimutatták a mérgező gáz jelenlétét, tartalmazza a hivatalos közlemény.

További információk a katasztrófavédelem honlapján:

http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_esemeny_olvas&event_id=30350


2016. december 27., kedd 12:45

Felhívás

Írta:

Tisztelt Lakosság!
 
A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. október 25-én 19 óra 30 perc és 19 óra 45 perc között Hajdúböszörmény, Mátyás Király körúton egy kerékpáros közlekedett. A Mátyás Király körút 44 szám előtti útszakasznál haladva egy tompa ütést érzett a hátán a dereka magasságában és egy ismeretlen típusú és forgalmi rendszámú személygépkocsi elhaladt mellette. A kerékpáros az ütés miatt leszállt a bicikliről és érezte, hogy valami folyik a hátán. A helyszínen megállapítható volt, hogy a hátán egy összetört tojás folyik. Az esetet követően az ismeretlen gépkocsi vezetője távolabb megállt, kikiabált a gépkocsiból és ismeretlen helyre távozott.


Tájékoztatjuk a tisztelt adózókat, hogy 2017. január 1-jétől a helyi adózást érintően az alábbi adónemekben lesznek változások:

1./ a gépjárműadó törvényben a súlyos mozgáskorlátozott vagy egyéb fogyatékossággal élő személy részére adható gépjárműadó kedvezményt érintően változások történnek.

A jogszabályváltozásokból eredően az adóelőny három irányban is kiterjesztődik:

·         egyrészt adókedvezmény jár az egyéb fogyatékossággal élő, továbbá az egyéb fogyatékossággal élőt szállító személygépkocsi után,

·         másrészt azon személygépkocsik után is igénybe lehet venni az adókedvezményt, amelyek a nagykorú, gondnokság alatt nem álló súlyos mozgáskorlátozott vagy egyéb fogyatékossággal élő szállítására szolgálnak,

·         harmadrészt azon személygépkocsi után is jár az adóelőny, amely a súlyos mozgáskorlátozott, egyéb fogyatékossággal élő szállítására szolgál és a vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozó tulajdonában, üzemeltetésében áll.

Határidő: a mentességi feltétel bekövetkezését követő hónap 15.-e, első esetben 2017. január 15.-e.

 

2./ a helyi iparűzési adóban a kisadózó vállalkozások tételes adójának hatálya alá tartozást a kezdő napjától számított 45 napon belül vagy február 15.-ig kell bejelenteni az önkormányzati adóhatóság számára az erre rendszeresített nyomtatványon.

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy a 2016.évben magánszemélyek kommunális adójában és építményadóban történt adókötelezettség változását, úgymint ingatlan eladása, vásárlása, tulajdoni hányad változása, mentességi feltétel teljesülése, a tárgyévet követő január 15.-ig kell bejelentenie.

 

A gépjárműadó kedvezmény érvényesítését, a tételes KATA-s bejelentési kötelezettséget, valamint a magánszemélyek kommunális adójában, vagy építményadóban történt változást, a Polgármesteri Hivatal Adócsoportjánál kezdeményezhetik, illetve ha kérdésük van, úgy szíveskedjenek a helyi adóhatóságot keresni további felvilágosítás végett.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a fent megjelölt határidők jogvesztő hatályúak.

 

Elérhetőségeink: telefonon 563-246, 563-268 illetve a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.e-mail címen.

2016. november 21., hétfő 16:59

Tilos a hulladékok égetése

Írta:

Elkezdődött a fűtési szezon, izzanak a kazánok és a kályhák, és sajnos akad, ahol égig ér a bűz a kéményekből kicsapó füst miatt. Fűteni kell, de nem mindegy, mivel és hogyan.

A kémény szerepe levegőtisztaság-védelmi szempontból az, hogy a tüzelőberendezés égéstermékét a magasba emeli, így nem közvetlenül az ember közelében kerül a környezeti levegőbe az a káros anyag, mely az élő szervezetre egészségkárosító hatással lehet.

Fontos, hogy a tüzelőberendezés optimálisan működjön. Környezetvédelmi szempontból az egyik legjellemzőbb üzemeltetési hiba, hogy nem megfelelő tüzelőanyag, esetleg a háztartásokban felhalmozott háztartási hulladék (műanyagok, gumi, stb.) kerül elégetésre a tüzelőberendezésben. A jelenlegi törvényi szabályozás értelmében hulladékok - a háztartásban keletkező papírhulladék és veszélyesnek nem minősülő, kezeletlen fahulladék kivételével - háztartási berendezésben történő égetése tilos!


2016. november 16., szerda 08:33

Ingatlan értékesítési hirdetmény

Írta:

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata a 276/2016.(X.27.) Önk. számú határozata alapján értékesíteni kívánja az önkormányzati tulajdonban lévő Hajdúböszörmény-Pród, Bagota utcán található 9674 hrsz-ú 734 m2, 9675 hrsz-ú 734 m2 és a 9679 hrsz-ú 737 m2 területű beépítetlen terület művelési ágú ingatlanokat.

Az ingatlanokat nyílt árverés útján a legjobb ajánlatot tevő részére értékesíti az Önkormányzat az alábbi feltételekkel:

- A kikiáltási ár: 700.000,-Ft. A kikiáltási árat az árverés során 5.000 Ft-tal szükséges emelni mindaddig, amíg egyetlen ajánlattevő marad versenyben. Vevőnek a vételár 3%-a + Áfa bonyolítási díjat is meg kell fizetnie.
- Aki az árverésen részt kíván venni, annak a nettó kikiáltási ár 10%-át letéti díjként az árverés időpontjáig meg kell fizetnie Hajdúböszörmény Város Önkormányzatának 11738060-15372514 számú számlájára. A befizetés tényét az ellenőrző csekkszelvény, vagy teljesített átutalási megbízás bemutatásával kell igazolni. Az az ajánlattevő, aki az árverés során a legnagyobb összegű ajánlatot teszi, az ingatlan megvásárlására jogosulttá válik, és az általa befizetett letéti díjat a vételárba be kell számítani. A licitáláson alulmaradt ajánlattevők részére a befizetett letéti díjat az önkormányzat 15 napon belül visszafizeti. Abban az esetben, ha a nyertes ajánlattevő a licitálás lezárultát követően, a szerződéskötés előtt, vagy után eláll az adásvételtől, úgy a letéti díj részére nem jár vissza.


Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates