2018. május 15., kedd 10:31

Illegális hulladék elhelyezések ellen

Írta:

Kérjük a lakosság segítségét illegális hulladék elhelyezésének felderítése ügyében.

A Közterület-felügyelet kéri azon személyek jelentkezését, akik a 01119/5 hrsz. alatt lévő, a 35. számú főúton Polgár irányában, a Polgári utcától az első dűlőben (Kopasz dűlőnek is nevezik) a lerakott építési törmelék ügyében információval tudnak szolgálni.
Várjuk azon személyek jelentkezését, akik az elkövetett szabálysértés tisztázásának ügyében információval tudnak szolgálni.


2018. május 11., péntek 17:20

Közgyűlést tartottak

Írta:

Közgyűlést tartott a Hajdúböszörményi Polgárőrség Egyesület a mai napon. A közgyűlésen Rácz Gábor elnöki beszámolójában elmondta, hogy sikeres évet zártak.

A tavalyi esztendőben a 75 helyi polgárőr a közterületeken és a külterületeken mintegy 30 500 óra szolgálatot teljesítetett. A társszervekkel eredményes volt az együttműködésük. A tanácskozás további részében a pénzügyi beszámoló elfogadása mellett az idei költségvetés is napirendre került. Majd a rendezvényen elismeréseket adtak át. Az „Év polgárőre Hajdúböszörmény 2017” díjat Komoróczy Tibornak nyújtották át.


 

2018. május 11., péntek 00:00

FELHÍVÁS: Forgalmi rend változás a Petőfi utcán

Írta:

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy a Petőfi Sándor utca 6. szám alatti építkezés kivitelezési munkálatai miatt a következő néhány napban ideiglenes forgalmi korlátozásokra kell számítani. Az építkezés előtti szakaszon megállási korlátozásra, részleges útlezárásra, rövidebb időre esetleg teljes lezárásra is lehet számolni.

A megváltozott közlekedési viszonyokra való tekintettel, felhívjuk a Petőfi S. utcán közlekedők figyelmét a szabályok betartására. Kérjük a lakosság megértését és együttműködését.
Észrevételeket, bejelentéseket személyesen a Polgármesteri Hivatal Jogi és Városüzemeltetési Osztályán lehet megtenni, vagy telefonon: 52/563-208.

Kérünk minden Petőfi Sándor utcán közlekedőt, hogy türelmesen és körültekintően, valamint a közúti jelzéseknek megfelelően közlekedjen.


(Közterület-felügyelet)
 

2018. május 07., hétfő 08:31

Meghívó Térségi Idősügyi Konferenciára

Írta:

Tisztelettel meghívom HAJDÚBÖSZÖRMÉNY, HAJDÚNÁNÁS, HAJDÚDOROG és BALMAZÚJVÁROS lakosságát 2018. május 23-án 09.00 órakor kezdődő 16. Térségi Idősügyi Konferenciára.

A Fórum fő témája: Az Árpád-kori Böszörmény

HELYSZÍN: Hajdúböszörmény, Bocskai tér 1. sz.

Városháza, Báthory terem

Program: Ének:

9.00          Megnyitó

                 Kiss AttilaHajdúböszörmény polgármestere

9.10           A 4 hajdúváros jelentős tapasztalattal rendelkező történészeinek köszöntése

9.30           Dr. Tiba István országgyűlési képviselő köszöntője    

9.40           Köszöntőt mond:

                 Szólláth Tibor Hajdúnánás polgármestere

9.50           Köszöntőt mond:

                 Csige Tamás Hajdúdorog polgármestere

10.00         Köszöntőt mond:

                   Koroknai Imre Balmazújváros alpolgármestere

10.10         Előadás: Dr. Nyakas Miklós Hajdúböszörménydíszpolgára, a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep Kuratóriumának elnöke, presbiter.

                   Az előadás címe:Böszörmény 1248 és 1609 között

10.35         Előadás: Szekeres Gyula múzeumigazgató.

                   Az előadás címe: A településszerkezet néprajzi vonatkozásai.

11.00         SZÜNET

11.20         Filmvetítés. Dr. Oláh Imre filmje:

                   Hajdúböszörmény 1984 nyarán - Barangolás múltban és jelenben

12.05         Kérdések, válaszok

12.15          Konferencia zárása: Fórizs László Hajdúböszörmény alpolgármestere

 

A vendéglátásban közreműködnek a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Veress Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákjai.

 

Érdeklődésére, megjelenésére feltétlenül számítok!

 

Kiss Attila sk.

Hajdúböszörmény Város polgármestere

Idősügyi Tanács elnöke

Család és/vagy karrier? – ezt a kérdést tipikusan egy nő szájában tudjuk elképzelni korunkban és társadalmi környezetünkben. Sőt azt is tudjuk, hogy a kérdés már-már költői, hiszen az ennél is várhatóbb kérdések egy hölgy életútján: munka vagy család? Szülés után vissza tudok menni dolgozni? Letagadjam a gyermekeimet állásinterjún? A család megsínyli, ha az anya nem keres, vagy teljesen lemond az önmegvalósításról. Az sem újdonság, hogy a családot megviseli, amikor a versenyszférabeli munka miatt az anya nem tud anyaként helytállni. Ez a kis közösség és minden tagja – anya, apa, gyermek, nagyszülő – fontos. A családból épül fel a társadalmunk, a családból születik a jövő. Mindezt olyan régen tudjuk. Azt mondtuk, tipikusan a nők szerepkonfliktusában tör elő ez a gond, de mégsem határolható be itt a kör. Megeshet, hogy férfi kerül ilyen konfliktusba, ha gyermekeit egyedül neveli, s nem számíthat segítségre a mindennapokban. A kérdés és a kihívás nagy, és mindenkit érint szülőként, munkáltatóként vagy családtagként.

„Tegyünk érte most!” – gondolták a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének tagjai, munkatársai, és Kiss Attila polgármester úr egyetértésével a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatallal, mint konzorciumi partnerrel pályáztak a témában a „Nők a családban és a munkahelyen” című EFOP-1.2.9-17 kódszámú kiírásra. Céljuk változtatni az emberek gondolkodásán, és javítani ezen a sokspektrumú, sokszereplős, a családok megélhetésétől kezdve számtalan kérdést érintő helyzeten a program és a pályázati eszközök lehetőségei szerint. Népszerűsítik és programot készítenek arra, hogy lépjünk túl a tipikuson, gondolkozunk és foglalkoztassunk atipikusan, ha szülőkről, nőkről, családtagot ápoló emberekről van szó. Jelenleg az előkészületek zajlanak térben és a szemléletépítésben. Az alapgondolat az, hogy nézzünk másképp a szülők, gyermekek, családi feladatok, munka viszonyaira; gondolkozzunk másképp és keressünk megoldásokat. Minden kis lépés nagy tett a jövő szempontjából, és ha csak egy családon is segítünk, már megérte – ezekkel fordulnak Hajdúböszörmény lakóihoz a vöröskeresztesek, s azzal, hogy legyenek nyitottak azokra a felhívásokra, amelyekkel a Hajdúböszörményben készülő Női Információs és Szolgáltató Központ jelentkezik. 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates