2012. november 26., hétfő 10:47

Mivel és hogyan fűtsünk?

Írta:

Környezetünk és tüzelőberendezésünk védelmében:

  • Tilos hulladékot (műanyagot, gumit, stb.) háztartási tüzelőberendezésben égetni, kivétel a háztartásban keletkező papírhulladék és veszélyesnek nem minősülő, kezeletlen fahulladék!
  • Száraz fával fűtsünk. A nagy (20% fölötti) nedvességtartalmú fa károsítja a kazánt és erősen füstöl, terheli a környezetet.
  • A fát hasogassuk, és ne rönkfaként próbáljuk eltüzelni, mert az nem ég ki tökéletesen.
  • A tüzelőberendezéshez előírt tüzelőanyagot, illetve a megfelelő szemcseméretű szenet égessünk.
  • Állítsák be a megfelelő égési levegő utánpótlását, ne visszafojtott, alacsony légfelesleggel üzemeltessük tüzelőberendezésüket, mert az rossz hatásfokot, korom és széndioxid termelődést eredményez.
  • Ne locsolják vízzel a szenet abban a tévhitben, hogy a keletkező gőztől jobban kiég a szén. Ezzel csak rontják a hatásfokot és felgyorsítják a kémény állagromlását.

 

2012. november 16., péntek 12:54

Őszi munkák a közterületeken

Írta:

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy egy önkormányzati rendelet értelmében az ingatlan tulajdonosának, -kezelőjének feladata az ingatlan és az úttest közötti sáv takarítása, valamint az a körüli közterület gondozása.

Kérjük az érintetteket, gondoskodjanak a lehullott falevelek, növénymaradványok takarításáról, melyeket javaslunk komposztálni vagy elszállíttatni. Azokat tilos elégetni! Az ingatlanok előtt és a járdákon közlekedők védelmében kérjük, hogy a fák gallyazását végezzék el. Esős, havas időben fontos, hogy a járdák tisztítása és síktalanítása mellett az árkokat, csatornanyílásokat is karbantartsák. A következő időszakban a közterület-felügyelet folyamatosan ellenőrizni fogja a szabályok betartását, és adott esetben bírsággal is érvényt szerezhet azok érvényesítésére.


(Közterület-felügyelet)

2012. november 15., csütörtök 10:39

Nem csak sör és kolbász

Írta:

„Retró véradásra” invitálják önzetlen embertársainkat november 21-én 8-16 óráig, a Béke Agrárszövetkezet Hajdúkerület utcai székházának pincéjébe a Vöröskereszt munkatársai.

Talán nem véletlen a helyválasztás, hiszen a szövetkezet életében mindig fontos szerepet játszott a vöröskeresztes munka, ezek között is kiemelten a véradás. Átérezték ezt az itt dolgozók is, hiszen többen vannak közöttük olyanok, akik száznál is többször segítettek bajba jutott embertársaikon.

A sör és kolbász elmaradhatatlan „kelléke” volt a régi idők véradásainak, ez most is így lesz. De mást is láthat az, aki az említett napon a Hajdúkerület utcára veszi az útját. Régi véradásokról készült felvételek, eszközök, bélyegek, hirdetések tekinthetők meg a folyosón elhelyezett tárlókban. A véradás után az ”Adj vért, és ments meg három életet” című filmet láthatják az érdeklődők.


(g.i.)

2012. november 05., hétfő 16:37

A szegénység ellen

Írta:

Gúr Nándor, az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának elnöke, Kathiné Juhász Ildikó, a Hajdúböszörmény Fejlődéséért Egyesület alelnöke és Nagy Zsolt, az MSZP helyi elnöke Végtelenített leépítések? (avagy Szeret(t)em a munkahelyemet!) címmel tartott sajtótájékoztatót és előadást október 17-én a Petőfiházban.

Kathiné elmondta: a szegénység elleni világnap kapcsán több témára szeretnék felhívni a figyelmet. Kiemelte, a szegénységi küszöb megközelítőleg havi nettó 62 000 forint. Az alelnök hangsúlyozta, hogy a keleti régióban lakók súlyos munkanélküliséggel néznek szembe. Kathiné Juhász Ildikó megfogalmazta azon véleményét, miszerint a munka, a megfelelő munkahely a megélhetés alapja. Gúr Nándor a témához kapcsolódva kijelentette, Magyarországon ma közel négymillióan a létminimum, 1,2 millióan a szegénységi küszöb alatt élnek. Ötszázezer gyermeknek nincs meg a mindennapi kenyere. Gúr Nándor példaként azt is említette, hogy a minimálbér vásárlóértéke kevesebbet ér, mint két és fél éve.


(B.E.)

2012. november 05., hétfő 15:31

Program a felemelkedésért

Írta:

Ha nyertes lesz a „Komplex telep program”, akkor nem csak a Déli-Lucernásban élő emberek hétköznapjai vesznek komoly fordulatot, de bizonyára az egész városra kihatással lesz annak tartalma.A projekttel kapcsolatban várták lakossági fórumra a térségben élőket október 17-én, a Kincskereső Óvodába és Általános Iskolába.

Elsőként Kiss Attila polgármester tájékoztatta a lakosokat és elmondta, a város vezetése számára fontos a térségben élők biztonság- és komfortérzetének javítása, melyhez vélhetően – sikeressége esetén – nagyban hozzájárulhat ez a pályázat is. A városvezető hangsúlyozta: kiemelt figyelmet szentelnek a gyermekekre és az idősekre. Balogh Gyula közoktatási szakértő ismertette a pályázat főbb ismérveit. Ennek kapcsán kifejtette, hogy az eredmények nem azonnal jönnek, bíznak abban, hogy ennek a „befektetésnek” hosszú távon lehet megnyugtató eredménye.

25 / 25 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates