2017. július 06., csütörtök 09:35

Felhívás

Írta:

A Szociális Szolgáltatási Központ várja azon 24. életévüket betöltött személyek jelentkezését, akik vállalnák gyermekek átmeneti gondozását saját otthonukban, helyettes szülői jogviszony keretében.

Bővebb felvilágosítást az 52/371-066 telefonszámon, illetve személyesen Hb., II. Rákóczi F. u. 42. szám alatt lehet kérni. 

2017. július 03., hétfő 08:07

Lakossági fórum - Meghívó

Írta:

Előzetes tájékoztató a településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítéséről, és az ezzel kapcsolatban tartandó lakossági fórumról.

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Hajdúböszörmény Város Önkormányzata megkezdte a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítését. A Képviselő-testületnek – a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvénynek megfelelően, és a település építészeti karakterének minőségi alakulása érdekében – 2017. október 1-ig településképi rendeletbe kell foglalnia a településképre vonatkozó előírásokat. A 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendeletnek megfelelően a teljes közigazgatási területre készülő településképi rendelet szakmai megalapozására településképi arculati kézikönyvet (TAK) kell készítenie.


2017. június 28., szerda 09:01

Amerikai fehér medvelepke

Írta:

A kártevő jelentősége a száraz meleg nyarakon való erős felszaporodásból adódik, ugyanis a hernyók jelenős károkat, tarrágást okoznak a disz- és gyümölcsfákon, illetve bokrokon, cserjéken.

Leírása: Az imágó, hím lepkék ülő helyzetben 11–16 mm, a nőstény lepkék 12–18 mm hosszúak, kiterjesztett szárnyakkal a hím 18,5–32 mm, a nőstény 25–34 mm nagyságú. Tiszta fehérek, az elülső szárnyakon 4–7 sorban fekete pontokat viselnek, a hátulsó szárnyakra csak ritkán jut néhány pont. Az imágóval csak ritkán, leggyakrabban a hernyókkal (pontosabban) a jelenlétükről árulkodó hernyófészkekkel találkozunk. A fiatal hernyó sárgás árnyalatú szürkészöld, testét apró, fekete szemölcsök borítják, amelyekből 1–1 hosszú, fekete szőrszál áll ki, az idős hernyók 20–30 mm, hosszúak, erősen szőrösek. A hátoldal közepe barnásfekete vagy fekete, ugyanis a hátoldal szemölcseiből sötétebb és világosabb szőrök egész tömege áll szét csillag alakban.


2017. június 27., kedd 15:32

Útlezárás

Írta:

A holnapi napon (2017. június 28.) a Deák Ferenc utca Petőfi Sándor és Tátra utcák közötti szakaszán épületbontási munkálatok miatt útlezárásra kell számítani.

A bontási munkálatok befejeztével az útszakasz újra megnyitásra kerül. Kérjük a lakosság együttműködését és türelmét.


(Jogi és Városüzemeltetési Osztály)

2017. június 27., kedd 17:30

Locsolás

Írta:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a mai napra 1. fokú, a holnapi napra pedig 2. fokú hőségriasztást adott ki. Ezért Hajdúböszörmény Város Önkormányzata elrendelte az utak állagának megóvása érdekében az alábbi szakaszok locsolását:

- Lakótelepek: Désány István utca, Tizenhárom vértanú utca, Győrössy kert

- Kemény János krt., Táncsics Mihály krt., Corvin János krt., Mátyás Király krt., Szilágyi Erzsébet krt., Fazekas Gábor krt., Hunyadi János krt., Dózsa György krt., Báthory Gábor krt.

- Korpona utca, Petőfi Sándor utca, Kossuth Lajos utca, Kálvin tér, Debreceni utca (Corvin krt.-ig).

 

Kérjük a lakosság együttműködését és türelmét.


(Jogi és Városüzemeltetési Osztály)

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates