2012. november 27., kedd 15:55

Turisztikai évzárás

Írta:

Az idei év turisztikai szezonját, az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően konferencia – Tourinform találkozó – zárta, melynek Budapesten a Ramada Hotel adott otthont.

A program során Denéné Tóth Marianna, a Magyar Turizmus Zrt. újonnan kinevezett vezérigazgatója a 2013. év új kampányairól, terveiről, az online felületek fejlesztéséről szólt. A Magyar Turizmus Zrt. marketing tevékenységének egyik fő pillére a belföldi utazások presztizsének erősítése lesz. Megújul Magyarország legnagyobb turisztikai adatbázisa, a www.itthon.hu, az oldalt többek között a hajdúböszörményi Tourinform-iroda is tölti, melynek köszönhetően a városunkba érkező vendégek széleskörű turisztikai információt kaphatnak Böszörményről.

2012. november 26., hétfő 10:52

Vidám hangulat

Írta:

A Bodaszőlőért Egyesület, Dombi Imre önkormányzati képviselő és kisböszörményi aktivisták szervezésében nyugdíjas estet tartottak november 12-én a Fürdőkertben.

Az Idősek Hónapjához kapcsolódó rendezvényen Dombi Imre és Czeglédi János bizottsági elnök mondott köszöntőt, majd a vendégek többek között nóta és néptáncbemutatót tekinthettek meg, illetve ízletes vaddisznó pörköltöt fogyaszthattak el. A zenés, táncos rendezvénnyel kapcsolatban özvegy Bíró Gáborné megfogalmazta: Nagyon jól éreztem magam, és ezúton is köszönöm a meghívást. Jó volt látni a régi ismerősöket és barátokat. Ez az este lehetővé tette, hogy az emlékeket felidézzem azokkal, akikkel egykor megéltem azokat.


 

2012. november 26., hétfő 10:47

Mivel és hogyan fűtsünk?

Írta:

Környezetünk és tüzelőberendezésünk védelmében:

  • Tilos hulladékot (műanyagot, gumit, stb.) háztartási tüzelőberendezésben égetni, kivétel a háztartásban keletkező papírhulladék és veszélyesnek nem minősülő, kezeletlen fahulladék!
  • Száraz fával fűtsünk. A nagy (20% fölötti) nedvességtartalmú fa károsítja a kazánt és erősen füstöl, terheli a környezetet.
  • A fát hasogassuk, és ne rönkfaként próbáljuk eltüzelni, mert az nem ég ki tökéletesen.
  • A tüzelőberendezéshez előírt tüzelőanyagot, illetve a megfelelő szemcseméretű szenet égessünk.
  • Állítsák be a megfelelő égési levegő utánpótlását, ne visszafojtott, alacsony légfelesleggel üzemeltessük tüzelőberendezésüket, mert az rossz hatásfokot, korom és széndioxid termelődést eredményez.
  • Ne locsolják vízzel a szenet abban a tévhitben, hogy a keletkező gőztől jobban kiég a szén. Ezzel csak rontják a hatásfokot és felgyorsítják a kémény állagromlását.

 

2012. november 16., péntek 12:54

Őszi munkák a közterületeken

Írta:

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy egy önkormányzati rendelet értelmében az ingatlan tulajdonosának, -kezelőjének feladata az ingatlan és az úttest közötti sáv takarítása, valamint az a körüli közterület gondozása.

Kérjük az érintetteket, gondoskodjanak a lehullott falevelek, növénymaradványok takarításáról, melyeket javaslunk komposztálni vagy elszállíttatni. Azokat tilos elégetni! Az ingatlanok előtt és a járdákon közlekedők védelmében kérjük, hogy a fák gallyazását végezzék el. Esős, havas időben fontos, hogy a járdák tisztítása és síktalanítása mellett az árkokat, csatornanyílásokat is karbantartsák. A következő időszakban a közterület-felügyelet folyamatosan ellenőrizni fogja a szabályok betartását, és adott esetben bírsággal is érvényt szerezhet azok érvényesítésére.


(Közterület-felügyelet)

2012. november 15., csütörtök 10:39

Nem csak sör és kolbász

Írta:

„Retró véradásra” invitálják önzetlen embertársainkat november 21-én 8-16 óráig, a Béke Agrárszövetkezet Hajdúkerület utcai székházának pincéjébe a Vöröskereszt munkatársai.

Talán nem véletlen a helyválasztás, hiszen a szövetkezet életében mindig fontos szerepet játszott a vöröskeresztes munka, ezek között is kiemelten a véradás. Átérezték ezt az itt dolgozók is, hiszen többen vannak közöttük olyanok, akik száznál is többször segítettek bajba jutott embertársaikon.

A sör és kolbász elmaradhatatlan „kelléke” volt a régi idők véradásainak, ez most is így lesz. De mást is láthat az, aki az említett napon a Hajdúkerület utcára veszi az útját. Régi véradásokról készült felvételek, eszközök, bélyegek, hirdetések tekinthetők meg a folyosón elhelyezett tárlókban. A véradás után az ”Adj vért, és ments meg három életet” című filmet láthatják az érdeklődők.


(g.i.)

20 / 20 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates