2012. november 05., hétfő 15:31

Program a felemelkedésért

Írta:

Ha nyertes lesz a „Komplex telep program”, akkor nem csak a Déli-Lucernásban élő emberek hétköznapjai vesznek komoly fordulatot, de bizonyára az egész városra kihatással lesz annak tartalma.A projekttel kapcsolatban várták lakossági fórumra a térségben élőket október 17-én, a Kincskereső Óvodába és Általános Iskolába.

Elsőként Kiss Attila polgármester tájékoztatta a lakosokat és elmondta, a város vezetése számára fontos a térségben élők biztonság- és komfortérzetének javítása, melyhez vélhetően – sikeressége esetén – nagyban hozzájárulhat ez a pályázat is. A városvezető hangsúlyozta: kiemelt figyelmet szentelnek a gyermekekre és az idősekre. Balogh Gyula közoktatási szakértő ismertette a pályázat főbb ismérveit. Ennek kapcsán kifejtette, hogy az eredmények nem azonnal jönnek, bíznak abban, hogy ennek a „befektetésnek” hosszú távon lehet megnyugtató eredménye.

2012. október 30., kedd 11:32

Európa legjobbjai

Írta:

A szaktudás és a felkészültség fontosságát hangsúlyozta Áder János azon a díszvacsorán, amelyet a fiatal szakmunkások Európa-bajnokságán résztvevő magyar csapat tagjainak adott a Sándor-palotában október 18- án.

A sikeres diákok között volt a hajdúböszörményi Csőke János is, aki két korábbi debreceni „mechwartos” középiskolai társával, az „információs és kommunikációs technológiák” kategóriában az Európa legjobbjainak járó elismerést vehette át. Áder János köszöntőjében elmondta, a diákok egy fontos versenyen vannak túl, és igen tiszteletre méltó teljesítményt nyújtottak. „Az öt arany, egy ezüst, öt bronz és kiválósági érem olyan siker, amely önmagáért beszél”– fogalmazta meg a
köztársasági elnök.


(H. Fehér Ildikó)

2012. október 30., kedd 11:27

Sikeres program

Írta:

A „Nem megyek el, itt maradok, bennem a tűz lángja lobog” című projekt záró rendezvényét tartották október 19-én a Napsugár Óvoda Polgári utcai épületében.

Az intézmény az uniós támogatással megvalósuló pályázatot referenciaintézményi hálózat kiépítésére nyerte el, melynek első időszakában az óvoda munkatársai bemutató foglalkozásokat tartottak, majd képzéseken, tréningeken vettek részt. A záró rendezvényen a vendégek elsőként Bárdosi Ildikó vezetésével a többszólamú éneklésből kaptak ízeltőt. Majd a polgármesteri köszöntőt követően Göröghné Bocskai Éva óvodavezető mutatta be a pályázatot, s szólt annak napi gyakorlatáról. Ezt követően az óvodapedagógusok tartottak ismertetőt személyes tapasztalataikról.


(bertalan)

2012. október 30., kedd 11:22

A megyei átalakulásról

Írta:

Hajdú-Bihar az értékek otthona – ez volt a mottója annak a fórumnak, amelynek a városházán rendeztek október 24-én.

Kiss Attila polgármester köszöntőjét követően Tóth Attila, a megyei önkormányzat alelnöke szólt a megjelentekhez. Elmondta, a megyei önkormányzat területfejlesztési feladatában és hatáskörében bekövetkezett változás szükségessé teszi, hogy a lehető legszélesebb körben építsenek ki kapcsolatokat a területfejlesztés és -rendezés valamennyi szintjén közreműködő szakemberrekkel. A társadalmi egyeztető fórum célja, hogy a jobb döntések érdekében a gazdaság szereplőinek korszerű szaktudást, információt kínáljanak a tervezési és egyeztetési folyamat során.

Ezt követően dr. Györgyi Zoltán főjegyző előadásában a megyei tervezés folyamatáról, aktualitásairól szólt. Hangsúlyozta, a jelenlegi térségi területfejlesztési tervezés a következő (2014-2020-as) ciklus forrásfelhasználását orientálja.


(H. Fehér Ildikó)

19 / 19 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates