2013. február 01., péntek 12:21

Közmeghallgatás

Írta:

Hajdúböszörmény Város Önkormányzatának képviselő-testülete 2013. február hó 7-én (csütörtökön) 17 órától KÖZMEGHALLGATÁST tart a Városháza Báthory termében, melyre ezúton minden érdeklődőt tisztelette meghív.
 

Napirend:

 

1. Hajdúböszörmény Város Önkormányzata 2013. évi költségvetése.

Előadó: Kiss Attila polgármester

2. Egyéb lakossági felvetések

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata Szervezeti és Működési

Szabályzatáról szóló 20/2007.(IV.26.) Önk. rendelet 12.§

(2) bekezdés a.) pontja értelmében a képviselő-testületi ülés előtt

közmeghallgatást kell tartani a költségvetés megállapításáról

szóló rendelet megalkotása esetében.

A közmeghallgatás anyaga a Kertész László Városi Könyvtárban,

valamint a külterületi könyvtárakban, és a www.hajduboszormeny.hu honlapon megtekinthető.


Kiss Attila polgármester

2013. január 18., péntek 17:00

Agrárképzés

Írta:

„Ökológiai akció a földterületek káros kiaknázásának csökkentésére” címmel indult útjára tavaly májusban egy uniós program a magyar–román határon átnyúló együttműködés keretében.

Ennek jegyében tartottak a közelmúltban háromnapos képzést a Béke Agrárszövetkezet Külső Dorogi úti kollégiumában, amelyre magán gazdálkodók és szervezetek kaptak meghívást. A tanácskozáson elhangzott, a határ mentén mindkét oldalon nagy kiterjedésű mezőgazdasági területek találhatóak, amelyek magántulajdonban, vagy különböző szervezetek birtokában vannak. Alapvető gond, hogy sok gazdálkodó nem rendelkezik kellő ismerettel és megfelelő eszközzel a helyes földhasználathoz, elavult módszereket alkalmaznak, nem ismerik a megfelelő mezőgazdasági földhasználatra vonatkozó EU-s környezetvédelmi szabályozást.


(H. F. I.)

2013. január 19., szombat 16:57

Agrárkamarai választások előtt

Írta:

Megkezdődnek az agrárkamarai választások február 1-jén, melyről Szabó Sándor, a területi Agrárkamara átmeneti elnöke tartott sajtótájékoztatót január 14-én.

Elmondta, azok szavazhatnak, akik 2012. november 30-ig érvényesen bejelentkeztek a kamarai nyilvántartásba, és megfizették az egyszeri 5 000 forintos díjat. A hajdúböszörményi járásban február 1-jén rendezik a voksolást a művelődési központban 8 és 16 között. Az új nemzeti agrárkamara alakuló országos közgyűlését március 28-án rendezik.


(bertalan)

2013. január 20., vasárnap 16:54

Eskütétel a városházán

Írta:

Ünnepélyes keretek között tett esküt a hajdúböszörményi katasztrófavédelmi őrs valamennyi tagja január 3-án a városháza dísztermében.

A szervezet a Hajdúnánás Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén kezdte meg az év első napjától munkáját. A Kert utcai egykori iskolaépület ad majd otthont a szervezetnek, és amíg a felújítási munkálatok zajlanak, ideiglenesen a Kálvin téri tűzoltósági épületben látják el feladatukat a szakemberek. Kiss Attila polgármester az ünnepségen elmondta, az elmúlt több mint fél esztendőben megannyi egyeztető tárgyalást folytattak a katasztrófavédelmi szervekkel, hogy a helyi őrs hivatásos egységként működhessen a továbbiakban. Ez a nap épp ezért mérföldkő a böszörményi tűzoltóság életében – zárta gondolatait a városvezető.

2013. január 07., hétfő 17:08

Előadások a helyes földhasználatról

Írta:
A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, valamint a Nemzeti Környezetvédelmi Őrség Kolozsvári ügynöksége közös programja folytatódik január 8-tól 10-ig a hajdúböszörményi Béke Agrárszövetkezett kollégiumában (Külső-Dorogi út 50.)
 
A program célja, hogy a térségben, azaz Hajdú-Bihar, Békés, Bihor és Satu Mare megyékben gazdálkodók megismerhessék a környezetvédelmi szempontból legjobb és az Eu-ban elfogadott földhasználati gyakorlatot.
 
A január 8-án kezdődö gazdaképzésen 10 órától mutatják be a projektet, majd a termőföld védelmére vonatkozó általános törvényielőírásokról, a nitrát érzékeny területeken betartandó szabályokról, a hígtrágya felhasználásról és a parlagfű elleni védekezésről esik szó.

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates