2013. február 21., csütörtök 17:35

Kezdődik a visszaszámlálás…

Írta:

A Tourinform-irodában már nagy erőkkel készülünk a szezonra. A városi kiadványt felfrissítve az idén is négynyelvű tájékoztatóval várjuk vendégeinket.

A Magyar Turizmus Zrt. minősített irodájaként kedvezményes kiállítási megjelenéssel élhetünk, melynek eredményeként féláron jelenünk meg a budapesti utazási kiállításon és vásáron, valamint az idén három külföldi kiállításra is ingyenes bemutatkozási lehetőséget nyertünk. A városi weboldalon a helyi szálláshelyek on-line foglalóprogramjának köszönhetően a jövőben vendégeink nemcsak szálláshelyet, de programlehetőséget is csatolhatnak rendelésükhöz.

A turisták mellett várjuk a lakosokat is, akik az ország bármely részén szervezett rendezvényre belépőjegyet vásárolhatnak, valamint belföldi utazási irodaként kirándulások lebonyolításában is segítünk. A külföldre utazóknak utasbiztosítás megkötésében is tudunk segíteni.


(Szabóné Némethi Anita irodavezető)

2013. február 15., péntek 12:13

Öt nap a pályaválasztás jegyében

Írta:

A Bocskai István Gimnázium január 28-tól február 1-ig rendezte meg a hagyományos pályaorientációs hetet, amelynek fő témája a pályaválasztás és a felsőoktatásban való továbbtanulás. Szabó Judit és Török Lilla 12/A osztályos gimnáziumi tanulók így foglalták össze az idei eseményeket.

„A program keretein belül rengeteg színes prezentációt hallhattunk volt bocskais diákoktól és a felsőoktatásban dolgozó szakemberektől. Az előadásokon elsősorban 11–12-es diákok vettek részt. A délelőtti órákon a hallgatók meséltek a tapasztalataikról és a ránk váró nehézségekről. A katonától a vegyészmérnökig találkozhattunk többek között építész, védőnő, energetikai mérnök, gyógypedagógia és jogász hallgatókkal. Délutánonként pedig dékánok népszerűsítették az egyetemeket, valamint a már sikeres, egyetemet/főiskolát végzett, volt diákok adtak nekünk tanácsot a továbbtanuláshoz, és a diploma megszerzése utáni elhelyezkedéshez.


 

2013. február 15., péntek 12:01

Díj őrzi emlékét

Írta:

Négy éve alapította a Hajdú-Bihar Megyei Területi Orvosi Kamara a dr. Hagymási József Emlékérmet. A néhai böszörményi tiszti főorvosról elnevezett kitüntetés emléket állít személyének, aki sokat tett azért, hogy a megyei érdekvédelmi szervezet létrejöhessen és működhessen.

Hagymási doktor jogi végzettséget is szerzett, sokáig az országos kamara jogi bizottságának elnöke is volt. Első alkalommal az emlékérmet dr. Gomba Szabolcs patológus professzor kapta meg, idén pedig dr. Furka István professzort, a Debreceni Egyetem OEC Mikrosebészeti Oktató és Gyakorló Központjának szakmai igazgatóját tüntették ki a dr. Hagymási József Emlékéremmel.


(tarczy)

2013. február 05., kedd 21:21

Ötszáz törvényt alkottak (VIDEÓ)

Írta:

„MSZP-s állítások és tények” – ez volt a címe annak a sajtótájékoztatónak, amelyet Kiss Attila polgármester és Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere tartott január 30-án.

Kiss Attila elmondta, az elmúlt időszakban tapasztalható, szocialisták által indított rágalomhadjáratra válaszként tartották fontosnak, hogy szóljnak a mai magyar gazdaságpolitika aktualitásairól. A városvezető kiemelte, a 2010-es választáskor a szocialista kormánytól egy gazdaságilag mélyponton lévő országot vettek át. A kétharmados többséget elért Orbán-kormány fő célja az eltelt idő alatt az államadósság csökkentése volt. Hajdúböszörmény gazdasági helyzetére utalva pedig kiemelte, az idei esztendőben a város működési hitel nélküli költségvetést tud tervezni, rendhagyó módon.


2013. február 05., kedd 12:46

Előzetesben az idősek kirablói

Írta:

Sajtótájékoztatón ismertették a rendőrség szakemberei annak a bűncselekmény-sorozatnak a részleteit, melyet időskorúak sérelmére követtek el Hajdúböszörményben.

Január 28-án Debrecenben dr. Tóth János, a megyei rendőrség alezredese beszélt arról, hogy a város nyugalmát megzavaró bűncselekményekkel kapcsolatban sikerült elfogniuk a feltételezett tetteseket. A bűnügyi igazgató a részletekről szólva elmondta, hogy a hat elkövető majd egy éven át tizennégy alkalommal tört be időskorúakhoz. Módszerük vonatkozásában arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a rablók sötétedés után indultak útnak, és a kiszemelt áldozatok lakásába erőszakosan jutottak be, ahonnan értékeket, elsősorban készpénzt vittek el.


 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates