2018. szeptember 12., szerda 08:33

Felhívás lakossági patkányirtás elvégzésére

Írta:

Az elmúlt időszakban több bejelentés érkezett, hogy a város területén patkányokat láttak.

Ahol ember él, mindenütt megtalálható az egér és a patkány. Megszabadulni tőlük nagyon nehéz, mert rendkívül szaporák és rejtett életet élnek. A rágcsáló élettere szorosan kötődik az emberi civilizációhoz, élőhelyüket az emberek környezetében találják meg. Leginkább érintett területek a gondozatlan, szemetes udvarok, valamint a mezőgazdasági termények tárolására szolgáló épületek.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a rágcsálóirtást jogszabály írja elő. „A fertőző betegségek és járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről” szóló rendelet meghatározza, hogy az ingatlan tulajdonosnak, kezelőnek mindent meg kell tenni azért, hogy számuk csökkenjen, életterük visszaszoruljon.


2018. szeptember 06., csütörtök 14:45

Böszörményi játékosok a női futsal válogatottba

Írta:

A Hajdúböszörményi Torna Egylet négy játékosa - Bokor Adrienn, Kota Gabriella, Pádár Anita, Tell Zsófia - kapott meghívást a női futsal válogatottba a Magyar Labdarúgó Szövetségtől!

Az Ukrajnában lévő Cherkasy-ban három mérkőzést játszik a női futsal válogatott az Európai Bajnoki selejtezőn.

A mérkőzések az alábbi időpontokban kerülnek megrendezésre:
2018. szeptember 12. 1930 óra Magyarország – Ukrajna
2018. szeptember 13. 17 óra Magyarország – Kazakhsztán
2018. szeptember 15. 1530 óra Magyarország – Fehéroroszország 

2018. szeptember 03., hétfő 08:50

Figyelem, iskolakezdés!

Írta:

Szeptember első munkanapján beköszönt az iskolakezdés, amely a családok, és a közlekedők életében is jelentős változással jár. Ezt többen úgy ítélik meg, hogy sajnos vége a nyárnak, és még többen úgy, hogy kezdődik az iskola.

Az iskolakezdés mindenképpen olyan változást hoz Hajdúböszörmény város életébe, amely jelentősen megnöveli az úton lévők, a közlekedők számát.

Szeptember első napjaiban még nem vagyunk teljesen felkészülve az iskolakezdésre, késve indulunk a gyerekkel az iskolába, még nem rutinszerűen tesszük a napi iskolakezdéssel kapcsolatos teendőinket. Jellemzően türelmetlenebbek vagyunk a közlekedőkkel, hiszen sietünk, ezért az iskola közelében szeretnénk megállni az autónkkal, és biztonságba elengedni a gyermekünket a tanítási nap végéig, amikor ismét velünk lehet.
Mindenkinek fontos, hogy gyermeke, hozzátartozójának, ismerősének, szomszédjának a gyermeke épségben érkezzen, és távozzon az iskolából.


2018 júliusában indult a hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskolában a Menő Menza pályázat, amely az egészséges életmód, különösen az egészséges táplálkozás népszerűsítését célozza meg elsősorban az iskola diákjai és családtagjaik körében. Ezen célunk elérése érdekében a tanulók az elméleti ismeretek elsajátítása mellett számtalan gyakorlati jellegű foglalkozáson is részt vesznek, kezdve az egészséges alapanyagok megismerésétől egészen az egyes egészséges ételek, élelmiszerek elkészítéséig. A projekt keretében fejlesztésre kerülő menza és annak infrastruktúrája teremti meg annak a feltételét, hogy ezen folyamatok megfelelő körülmények között elindulhassanak, és a program időtartalmán túlmenően hosszú távon hátterét tudják biztosítani az egészségtudatos szemléletformálásnak, ismeretátadásnak.

A gyerekek étkezési szokásainak nem megfelelősége, a kiegyensúlyozott táplálkozás hiánya és az egészségtudatosság alacsony szintű jelenléte már az általános iskolások között is mutatja jeleit. Az allergiás megbetegedések száma, a speciális étkezési igények magas aránya, az étkezések rendszertelensége és összetétele jól mutatja, hogy az egészségtudatos magatartás kialakítására, az egészség fejlesztésére és a prevenció fokozására nagy szükség van. A projekt célja, hogy az iskola tanulói és az őket körülvevő környezetben élők szokásait az egészséges életvitelhez szükséges tudás és készségek elsajátításának biztosításával egy egészségtudatosabb életvitel kialakításának útjára vezessük, ezáltal csökkentve a táplálkozással kapcsolatos megbetegedések arányát mind a tanulók és családjaik, mind a település lakosságának körében. Az alapítványunk ennek érdekében két tanéven keresztül ismeretterjesztő előadásokat, egészségklubot, figyelemfelhívó akciókat, vetélkedőt szervez. A főzőversenyek alkalmával a gyerekek megismerhetik az egyes ételek egészséges elkészítésének módját. A megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel biztosítására ivókutat létesítünk az iskola területén lehetőséget kínálva arra, hogy a diákok kevesebb szénsavas, cukrozott folyadékkal oltsák szomjukat. Az iskola menzája is megújul új bútorok, konyhai eszközök vásárlásával, elősegítve a gyerekek komfortosabb étkezését. Dietetikus segítségével a pedagógusok, a konyhai dolgozók és a tanulók családtagjai is elsajátíthatják a megfelelő táplálkozási szokások kialakítását, valamint iránymutatást kaphatnak a speciális, táplálkozáshoz kötődő problémák okainak feltárására, és annak megszüntetését szolgáló étkezési kultúra megismertetésére. 

2018. augusztus 24., péntek 10:31

Áramszünet

Írta:

Az E.ON a szolgáltatás minősége és a biztonságos ellátása érdekében folyamatosan korszerűsíti a hálózatát. A tervszerű fejlesztések elvégzéséhez elengedethetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése.

Ezért áramszünet várható a következő időszakban:
        

Újvárosi út 42-86.
2018-08-31 08:00-16:00

Újvárosi út 31-79.
2018-08-31 08:00-16:00

Klapka György utca 2-40.
2018-08-31 08:00-16:00

Klapka György utca 3-39.
2018-08-31 08:00-16:00

Temető tér 1-31.
2018-08-31 08:00-16:00

Báthory Gábor körút 2-28.
2018-08-31 08:00-16:00

Báthory Gábor körút 1-27.
2018-08-31 08:00-16:00

Kérjük a lakosság együttműködését és türelmét.


(Jogi és Városüzemeltetési Osztály)

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates