2015. augusztus 17., hétfő 13:17

Nők és férfiak egészségvédelmi hete

Írta:

Az egészségmegőrzés érdekében – a korábbi évekhez hasonlóan – az idén is megrendezzük a „Nők és férfiak egészségvédelmi hetét”, mely keretében augusztus 24 –augusztus 28-ig, egy héten keresztül térítésmentes szűrővizsgálatokon vehetnek részt a lakosok.

Program: Kálvin tér 7-9. szám alatti rendelőintézetben tartott szűrése

Augusztus 24. - augusztus 28-ig 8 - 16.: Térítésmentes szűrések: vérnyomás-, vércukor-, koleszterin-, testzsír-mérés, testsúly és – magasságmérés alapján BMI érték meghatározása, a betegségek megelőzésével, gyógyításával kapcsolatos tanácsadás valamint DEXA-DTX 200 alkar csontsűrűségmérés.


2015. augusztus 18., kedd 13:40

A víz élet, gondozzuk közösen!

Írta:

Fenyegető árvizek, pusztító aszály, hőség és hóvihar…az éghajlatváltozás hatásai egyre sürgetőbbé teszik, hogy felkészüljünk ezekre a csapásokra és – amennyire lehet – kezeljük a szélsőséges időjárás hatásait.

Az elv egyszerűnek tűnik: az árvizekkor lezúduló víz egy részének visszatartásával, tározásával enyhíteni lehetne az aszályos időszak vízhiányát. A megvalósításhoz azonban új, a környezeti változásokhoz igazított stratégia kialakítására van szükség. Magyarország összes felszíni és felszín alatti vizére vonatkozó Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv felülvizsgálata jelenleg folyik és 2015. december 22-ig készül el.


2015. augusztus 11., kedd 00:00

Bírósági ülnök választás

Írta:

HIRDETMÉNY BÍRÓSÁGI ÜLNÖKÖK 2015. ÉVI SORON KÍVÜLI VÁLASZTÁSÁRÓL

Magyarország Alaptörvénye Bíróság fejezetének 27. cikk (2) bekezdése értelmében a törvény által meghatározott ügyekben és módon nem hivatásos bírák (ülnökök) is részt vesznek az ítélkezésben.

Magyarország köztársasági elnöke a legutóbbi bírósági ülnökválasztás időpontját 2015. március 7.
és 2015. április 30. között terjedő időszakra tűzte ki.

Az ülnökválasztás megtartására megállapított határidő leteltét követően néhány bíróság jelezte, hogy a megválasztott ülnökök létszáma nem elégséges a bíróságok zökkenőmentes működéséhez, illetve az ítélkező tanácsok törvényes megalakításához, ezért szükséges új választás kiírása.


2015. augusztus 11., kedd 00:00

Lakossági tájékoztató

Írta:

A hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény (a továbbiakban: Hdt.) 2015. július 4. napjától hatályos módosítása kibővítette a hadigondozásra jogosult magyar állampolgárok körét.

A módosítás alapján hadigondozásra jogosult az a Magyarországon élő magyar állampolgár, aki
* katonai szolgálat esetén Magyarország területéről katonai szolgálatra bevonult és katonai szolgálat következtében meghalt személy özvegye (hadiözvegy)
* volt hadiárva
* volt hadigyámolt
* volt hadigondozott családtag (szülő, nagyszülő, testvér),

továbbá megnyitja a hadigondozotti jogosultságot a külföldön élő, Magyarországon lakóhellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkező magyar állampolgár kérelmezők részére a törvényben meghatározott feltételeknek megfelelően.

A gondozás ellátás fajtái: egyösszegű térítés, valamint havi rendszeres pénzellátás (hadirokkant, hadiözvegy, hadiárva, hadigondozott családtag).

Ezekhez társul még ápolási pótlék, gyógyászati ellátás, temetési hozzájárulás, gyógyászati segédeszköz ellátás.


2015. július 24., péntek 08:20

Nyári diákmunka Böszörményben

Írta:

A 16 és 25 év közötti diákok dolgozhatnak immár harmadik alkalommal a nyári diákmunka keretein belül. Az önkormányzat ugyanis ismét sikerrel pályázott a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett programra.

Mintegy 326 diák részt vesz a városban zajló nagyszabású rendezvények lebonyolításában is, így találkozhatunk majd velük a Hajdúhéten, sőt a Hajdúsági EXPO-n is. Emellett pedig az önkormányzati fenntartású intézményeknél, illetve a helyi önkormányzatnál dolgoznak jelenleg a tanulók. Fórizs László alpolgármester elmondta, a diákok nagy érdeklődést mutatnak a munka iránt, rendszerint együttműködőek, és a feladatokat a kértek szerint látják el.

A diákok úgy értékelték, hogy amellett, hogy hasznos munkát végeznek, anyagi lehetőséghez is jutottak, amely segítette a családot is.


(H. Fehér Ildikó)

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates