2018. október 26., péntek 14:23

Mindenszentek

Írta:

A vigasztalás evangéliumát hirdető Ökumenikus Istentiszteletre hívjuk városunk lakosságát 2018. november 1-jén (csütörtökön) 13 órai kezdettel a Hajdúböszörményi Köztemető ravatalozója elé!

Szeretettel várunk mindenkit!

A hajdúböszörményi történelmi egyházak és a "Paraklétosz" Nonprofit Kegyeleti Szolgáltató Kft.

Sajnos a fűtési időszakban szinte minden nap lehet hallani a híradásokból, hogy a „csendes gyilkos” a szén-monoxid (CO) ismét áldozatot szedett. Néhány fontos információt szeretnénk megosztani a lakossággal a balesetek megelőzése érdekében.

A fűtési szezon megkezdése előtt fontos ellenőriztetni, a tüzelő- és fűtőberendezéseket, a kéményeket, kazánokat, szagelszívó rendszereket. Ezen ellenőrzéseket mindig bízzuk szakemberre! A kémények megfelelő karbantartása, és időszakos felülvizsgálata mindenkinek érdeke.

A családi ház tüzek időnként a nem megfelelő műszaki állapotú kémények miatt következnek be, továbbá az ellenőrzések, tisztítások elvégzése egyes esetekben megelőzheti a szénmonoxid mérgezéseket és biztosíthatja energiatakarékos, kevésbé környezetszennyező tüzelést.


2018. október 12., péntek 09:11

Hirdetmény fasorok letermelésére

Írta:

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata a Képviselő-testület Pénzügyi Ellenőrző és Mezőgazdasági Bizottsága által hozott 130/2018. (III. 26.) PEMB számú határozata alapján az alábbi fasorok letermelésének kivitelezésére hirdet nyílt licitet az alábbi feltételekkel:

2018. október 10., szerda 14:10

Előzetes tájékoztató

Írta:

Előzetes tájékoztató a helyi építési szabályzat módosításáról, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal szakmai, törvényességi észrevételeinek megfelelően elkészült dokumentumról.

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Hajdúböszörmény Város Önkormányzata településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 42/A.§. szerinti állami főépítészi eljárás keretében elkészíttette Hajdúböszörmény város településrendezési eszközének, a helyi építési szabályzat módosításához elkészített előzetes tájékoztatási dokumentációt. A dokumentáció Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal szakmai, törvényességi észrevételeinek megfelelően készült el.

Tájékoztató előadást követően (előadó: Tóth Sándor városi főépítész) észrevételeiket, javaslataikat ismertethetik a lakossági fórumon, melyet 2018. október 16-án 16:00-kor tartunk a Városháza Bocskai-termében (4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 1. sz. I. emelet).

A fórumot követően 8 napon belül írásos észrevételeket tehetnek külön „Partneri adatlap” nyomtatványon, papíralapon, a városi főépítésznek címezve, a Polgármesteri Hivatal címére – 4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 1. sz.– történő megküldéssel, vagy elektronikus levélben megküldve a „Partneri adatlap” nyomtatványt kitöltve a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre.

A lakosság aktív részvételére! Kérem, jelenlétével tisztelje meg a meghirdetett fórumot. Megtekinthető és letölthető a „Partneri adatlap”, valamint az „Előzetes tájékoztatási dokumentáció„. 

2018. október 08., hétfő 13:21

Tisztelt hajdúböszörményi lakosok!

Írta:

Mint ahogy minden hajdúböszörményi lakos számára ismeretes, a II. Rákóczi Ferenc utca Kálvin tér és Mátyás király körút közötti szakaszán 2011-ben megújult a fasor.

A telepítéskor oszlopos tölgyfák és nyárfák kerültek elültetésre. A szakmai koncepció a vegyes telepítés esetén az volt, hogy a végleges fasor tölgyfákból fog állni, mivel azonban a tölgy lassú növekedésű, közéjük gyorsan növő, viszonylag hamar nagy lombot adó nyárfák lettek telepítve, ideiglenes jelleggel. A telepítés évében a tisztelt lakosság tájékoztatást kapott arról, hogy a nyárfák idővel kivágásra kerülnek annak érdekében, hogy a tölgyfák szabadon tudjanak növekedni. Elérkezett az az idő, amikor a szakemberek felülvizsgálták a fasor állapotát, és megállapították, hogy a nyárfák további terjeszkedése már a tölgyfák növekedésének rovására menne, mivel sem a napfény, sem a tápanyag nem tud így megfelelő mennyiségben eljutni a tölgyekhez. A megmaradó tölgyfasor egészséges fejlődése érdekében a nyárfák idén ősszel kivágásra kerülnek. A munkálatok elvégzése néhány napot fog igénybe venni, melynek pontos időpontjáról a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Kérjük szíves megértésüket!


(Jogi és Városüzemeltetési Osztály)
 

1 / 25 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates