2017. december 07., csütörtök 00:00

Ittas vezetés miatt kiszabott büntetés

Írta:

Az elmúlt időszakban folyamatosan értesítettük a lakosságot az ittasság ellenőrzésről, valamint az ittas járművezetőkről, most pedig az alkalmazott büntetésről szeretnénk beszámolni.

 

2017. 09. 24-én 00 óra 15 perc körüli időben Hajdúböszörmény, Arany János utcán a Kossuth Lajos utca irányába haladva közlekedett egy 31 éves hajdúböszörményi lakos Mercedes típusú személygépkocsival. Rendőri intézkedés alá lett vonva a járművezető, az alkalmazott szonda pozitív értéket mutatott. Ezt követően az ittas gépjárművezető előállításra került a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra további mintavételre. A cselekmény miatt a Hajdúböszörményi Járásbíróság a járművezetővel szemben 280.000 Forint pénzbüntetést, valamint 9 hónap járművezetéstől eltiltást szabott ki.

 

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a gépjármű vezetésének megkezdése előtt ne fogyasszanak alkoholt, mert ha a szonda pozitív értéket jelez, hasonló büntetés kiszabására lehet számolni. Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy ne veszélyeztessék saját magukat, utasaikat és más közlekedőket. Az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága is ezt kéri a járművezetőktől. A rendőrök „Soha ne igyál, ha vezetsz!” kampány keretében a közösségi média segítségével is igyekeznek felhívni a figyelmet a felelős alkoholfogyasztásra.

 

 

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság!

 

2017. december 04., hétfő 13:11

Készüljünk fel a télre!

Írta:

A híresztelések ellenére az elkövetkező hónapokban ismét lesz tél. A téli felkészülés keretében az ingatlan tulajdonosának nem csak a hólapátot, seprűt, vagy az útszóró anyagot kell beszerezni, előkészítenie, de az ingatlan előtti terület előkészítéséről és folyamatos karbantartásáról is gondoskodnia kell.

Az ingatlan körüli zöldfelületek gondozása és szakszerű karbantartása, lehullott falevél összegyűjtése és a közterületről történő eltávolítása az ingatlan tulajdonosának (beleértve kezelőjét, használóját, az intézmények, cégek vezetőit, üzletek tulajdonosait) kötelessége.


2017. november 28., kedd 16:05

Tájékoztatás

Írta:

A téli időjárás közeledtével felhívjuk a lakosság figyelmét az alábbiakra:

• Az ingatlanok tulajdonosai (használói) kötelesek az ingatlanjaik előtti gyalogos közlekedést szolgáló járdaszakaszok hómentes és csúszásmentes állapotáról gondoskodni. Ezt elmulasztók kötelesek helytállni a síkosságból eredő balesetekért, illetve egyéb károkért. A rendelkezés betartását a közterület felügyelők ellenőrzik, és a mulasztókkal szemben büntetést szabhatnak ki.
• A kerékpárutak és gépjármű utak hó- és síktalanításáról a Polgármesteri Hivatal szerződött partnerek útján gondoskodik. Ezzel kapcsolatban emlékeztetjük az utakon közlekedőket a fokozott óvatosságra, illetve arra, hogy mindig az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek. A hó eltakarítása – a korlátozott számú munkagépek miatt – előre meghatározott fontossági sorrendben történik. A fő gyűjtőutak, ill. a közintézmények (mentők, orvosi rendelők, Polgármesteri Hivatal, rendőrség stb.) megközelítését biztosító utak elsőbbséget élveznek. A közlekedők által már letaposott havat a munkagépek nem tudják eltávolítani. További gondot okoznak az utak szélénél parkoló autók, illetve a nagyon keskeny utcák. Ilyen helyeken sem tudnak a munkagépek dolgozni. A sózással történő síktalanítás csak egy szűk hőmérséklet tartományban hatásos (0 °C és -5 ° C között) és csak akkor, ha később sem süllyed a hőmérséklet. Ellenkező esetben a sózás csak még síkosabbá és baleset-veszélyesebbé teszi az utakat. Mivel a sózás az utakban, földalatti közművekben, gépjárművekben, út menti növényzetben komoly korróziós károkat okoz, ezért a sózással történő síktalanítást a lehető legkisebb mértékben alkalmazzuk.
• Külön felhívjuk a kerékpárutakon közlekedők figyelmét, hogy a kerékpárutakat nem lehet sózással síktalanítani. A sós lé a kerékpárutak melletti épületek vakolatát tönkreteheti. A letaposott jégbordák rendkívül veszélyesek, ezért ilyen időszakban inkább mellőzzék a kerékpár használatát. Az utakon és a kerékpárutakon levő jeget leginkább a melegedő időjárás tudja eltávolítani.
• A háztartási hulladék gyűjtésének és elszállításának rendjét az Önkormányzat helyi rendeletben szabályozza. A téli időszak beköszöntével felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy salakot, hamut tilos a kukába rakni. Az egyéb hulladékot olyan módon kell elhelyezni az edényzetben (kukában), hogy az üríthető legyen. Praktikusan ez azt jelenti, hogy a kukába belefagyott hulladékot nem szállítják el.


Jogi és Városüzemeltetési Osztály
 

2017. november 27., hétfő 15:45

Lakossági fórum - Meghívó

Írta:

I. Napirendi pont: Előzetes tájékoztató a szabályozási terv módosításának elindításáról a Városi Köztemető területének bővítésére vonatkozóan Hajdúböszörmény város szabályozási terve módosításának előkészítéséről.

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Hajdúböszörmény Város Önkormányzata hozzájárult ahhoz, hogy a településrendezési terv módosítása céljából a Hajdúböszörmény város szabályozási terve módosításának folyamata megindítható a Városi Köztemető területének bővítésére vonatkozóan.

Tájékoztató előadást követően (előadó: Tóth Sándor városi főépítész) észrevételeiket, javaslataikat ismertethetik a lakossági fórumon, melyet 2017. december 4-én 16:00-kor tartunk a Városháza Báthory termében (4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 1. sz. I. emelet).

A fórumot követően 8 napon belül írásos észrevételeket tehetnek külön a „Partneri adatlap” nyomtatványon, papíralapon, a városi főépítésznek címezve, a Polgármester Hivatal címére – 4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 1.sz.– történő megküldéssel, vagy elektronikus levélben megküldve a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre.

A fórum során határozottan számítunk a lakosság aktív részvételére! Kérem, jelenlétével tisztelje meg a meghirdetett fórumot!

A meghívóhoz mellékletként megtekinthető, letölthető a „Partneri adatlap” (letölthető innen), illetve azt a fórum helyszínén, papíralapon is biztosítjuk véleményük rögzítése érdekében.


2017. november 21., kedd 14:41

Pályázati felhívás

Írta:

A Városi bölcsőde pályázatot hirdet élelmezésvezető munkakör ellátására
 

A kinevezés határozott idejű, 2019. 08.31-ig tartó közalkalmazotti jogviszony.

Illetmény és egyéb juttatás a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény alapján történik.
Munkavégzés helye: 4220. Hajdúböszörmény, Eötvös József utca 11-13.
Feladatkör: élelmezésvezetői feladatok ellátása

Pályázati feltételek: magyar állampolgárság • büntetlen előélet • cselekvõképesség. Az élelmezésvezetőnek a következő szakirányú végzettség valamelyikének kell megfelelnie:
a) élelmezésvezető szakképesítés,
b) vendéglátóipari vagy élelmiszeripari felsőfokú végzettség és a közétkeztetési szolgáltatás nyújtásában - ideértve a tápanyagszámítást, étrend- és étlaptervezést - való dokumentált jártasság,
c) dietetikus szakképesítés, vagy
d) vendéglátóipari szakközépiskolai érettségi, vagy érettségi és szakács szakképesítés, továbbá a közétkeztetési szolgáltatás nyújtásában - ideértve a tápanyagszámítást, étrend- és étlaptervezést - való dokumentált jártasság.
• felhasználói szintű MS Office ismeret.

Csatolandó iratok: képesítést tanúsító okirat másolata • szakmai tevékenységet is bemutató részletes önéletrajz, erkölcsi bizonyítvány.
A pályázatokat 2017. december 01-ig lehet benyújtani a Városi Bölcsőde intézményvezetőjéhez (4220 Hajdúböszörmény, Eötvös József u. 11-13.) Az intézményvezető fenntartja jogát, mint kinevezési jogkör gyakorlója, 2017. december 10 napjáig dönt a kinevezésről, vagy eredménytelennek nyilvánítja a pályázatot.
A munkakör 2018.01.01. napjától tölthető be.


 

1 / 20 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates