2018. október 17., szerda 13:33

Zéró tolerancia

Írta:

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság munkatársai 2018. szeptember 11-én sebességellenőrzést hajtottak végre a 35-ös számú főúton, amikor sebességtúllépés miatt ellenőrzés alá vontak egy személygépjárművet vezető 60 éves hajdúböszörményi nőt.

A sofőr a helyszínen alkoholszondás ellenőrzésen pozitív értéket fújt, amely miatt a rendőrök előállították a rendőrkapitányságra. Az ellenőrzés során derült ki, hogy a helyi lakost egy korábbi ittas járművezetés miatt a bíróság eltiltotta a járművezetéstől.

A rendőrök a sofőrt járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették, valamint büntetőeljárás indult vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt.
A nyomozás során a nő elismerte a bűncselekmény elkövetését, a közlekedésrendészeti alosztály vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást.

A közlekedési szabályok betartásával megelőzhetőek a balesetek!
….hogy mindenki hazaérjen! 

 
2018. október 11., csütörtök 10:34

Itt az ősz, megváltoznak a közlekedési viszonyok

Írta:

Ősszel megváltoznak a közlekedési viszonyok, az eső áztatta ködös utakon megnövekszik a közúti balesetek kockázata. Ezidáig még nem volt csapadékos időjárás, de az ősszel együtt megérkezik az eső is.

Az őszi hónapokban a közúti közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. A legtöbb problémát többnyire a változó tapadó képességgel rendelkező útburkolat, valamint a romló látási viszonyok okozzák.

Fontos, hogy minden járművezető megfelelően felkészítse a járművét a megváltozott körülményekre. A járművezetőnek tisztában kell lennie azzal, hogy az őszi közlekedési viszonyok más járművezetői magatartást követelnek. Ősszel a látási viszonyok általában rosszabbak a tavasszal és nyáron megszokottnál.


2018. január 04., csütörtök 10:25

Baleset a Külső-Hadházi utcán

Írta:

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a hajdúböszörményi rendőrök intézkedtek egy baleset helyszínén 2018. január 3-án 6 óra körül.

Egy kerékpáros közlekedett Hajdúböszörményben, a Külső-Hadházi utcán, amikor úgy kanyarodott az Ipartelep utcára, hogy egy vele azonos irányba közlekedő személyautó elé fordult és összeütközött azzal. A biciklis könnyű sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság vizsgálja. 

 
2017. október 27., péntek 11:31

Felhívás a közlekedés biztonsága érdekében

Írta:

Ismét felhívással szeretnénk élni a hajdúböszörményi lakosok felé, mivel a közlekedési morál a bekövetkezett balesetek tükrében nem sokat javult az elmúlt időszakban. Azért, hogy a közlekedési balesetek számát csökkentsük, a korábbi balesetek közelében fokozott rendőri ellenőrzésre lehet számítani, ahol az elsőbbségadás szabályai kerülnek ellenőrzésre.

A következő időszakban a Hajdúböszörmény Mátyás király krt - Hadházi utca, Mátyás király krt - Téglási utca, Dorogi utca- Fazekas Gábor krt kereszteződése kerül ellenőrzés alá.

Továbbra is az ittas járművezetők kiszűrése érdekében hetente 1 alkalommal ún.: finn módszeres alkoholszondás ellenőrzést végzünk, amelynek célja, hogy azokat a járművezetőket vonjuk eljárás alá, aki az ellenőrzés során az alkoholszondát pozitív értékre fújják meg. 1-1 ilyen ellenőrzés során kb.: 200 járművezetővel szemben alkalmazunk alkoholszondát, és az elmúlt 2 hétben megtartott 2 ellenőrzés során 1-1 esetben jelzett a szonda pozitív értéket.  Több alkalommal előfordult, hogy a járművezetők helyeslik az ellenőrzés módját, és javasolják, hogy "Többször kellene ilyen ellenőrzés a városban!"


Hajdúdorog és Hajdúböszörmény között két személygépkocsi frontálisan összeütközött.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. október 9-én 14 óra 20 perc körül a 3502-es számú úton Hajdúböszörmény és Hajdúdorog között két személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. A balesetben az egyik jármű sofőrje, egy férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.


1 / 4 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates