2017. április 12., szerda 15:22

Kilencz Arany a költészet napján

Írta:

„Se zene, se ének, se tánc, se díszlet, se füst… csak a szó.”

Olasz Szabó Soma színművész célja az volt, hogy az emberek csak a saját képzeletüket tudják használni az átéléshez, amikor kilenc Arany művet mondott el a Költészet napján.

Hallgatva az előadást valóban mindenki képzeletében megszületett egy történet. Ám ez feltehetőleg mindenkinek más és más volt. Éppen mint gyerekkorunkban, amikor még nem volt televízió és mesét hallgattak az emberek.

Olasz Szabó Soma kilenc olyan Arany művet választott, amelyek a legközelebb állnak hozzá tartalmilag. Köztük volt például az ismert Családi Kör vagy az Ágnes asszony. De elhangzott többek között a Szibinyáni Jank, vagy A honvéd özvegye.
Arany János születésének kétszázadik évfordulója alkalmából a Költészet Napján április 11-én a Sillye Gábor Művelődési Központban Arany Tavasz-Kilencz Arany címmel Olasz Szabó Soma előadó művész lépett fel. 

2017. április 07., péntek 13:20

A vörös nyelvű párduc

Írta:

A könyvtári napok programsorozatának keretében, író-olvasó találkozóra várták az érdeklődőket április 6-án. A rendezvény vendége Halász Margit írónő volt, akinek A vörös nyelvű párduc című könyvét mutatták be.

Az írónő elmondta, gyerekként nem szerepelt az írás a tervei között, viszont szerette a népmeséket, melyeket tovább gondolva adott elő. A vörös nyelvű párduc tavaly jelent meg. Nem történelmi regény, hanem felnőtteknek szóló próza, egy kitalált történet, amely 400 évet ölel át. Tartalmilag egy pásztordinasztia életét dolgozza fel. Az írónő elmondta, sok időt töltött a Hajdúság, a Hortobágy és Bocskai életének tanulmányozásával.


(Kiss Anett)
 

2017. április 06., csütörtök 14:31

Programajánló

Írta:

Könyvbemutatóra várják az érdeklődőket ma, azaz április 6-án 17 órától a Kertész László Városi Könyvtárba. Halász Margit: A vörös nyelvű párduc című művét ismerhetik meg az érdeklődők.

Április 7-én (pénteken) tovább folytatódnak a programok, 10 óra 30 perctől a Hangbújócska Zenebölcsi Húsvéti készülődés nyitófoglalkozásával. Ugyan ezen a napon 11 órától Halász Margit: Klasszikusok, fejedelmek, darvak rendhagyó irodalmi órája is megrendezésre kerül. A látogatókat beiratkozási akcióval, díjmentes DVD film kölcsönzéssel, valamint városismereti totóval is várják ezen a héten, a Böszörményi Könyvtári Napok keretében.


(Kiss Anett)
 

 
2017. április 06., csütörtök 10:12

Közös tárlat

Írta:

Bíró Eszter és Lukács Gábor festőművészek kiállítását nyitották meg a Maghy Zoltán Művészházban, április 5-én.

A házaspár szoros szállakkal kötődik Hajdúböszörményhez. Több alkalommal vettek részt a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep munkájában. A mostani tárlat képeinek jelentős része is az alkotóműhelyben „született”. A kiállítást, melyet június 7-ig tekinthetnek meg az érdeklődők, Palotai Erzsébet és Subicz István festőművészek ajánlották a nagyközönség figyelmébe.


(b)
 

2017. április 05., szerda 10:33

A Hűvösvölgyi suli titkai

Írta:

Író-olvasó találkozóra várták az érdeklődőket a Kertész László Városi Könyvtárvban április 4-én, ahol Maros Edit, a Hűvösvölgyi suli című könyvsorozat írója tartott előadást a Könyvtári hét keretein belül.

A szerző elmondta, egy szerencsés véletlennek köszönhető, hogy írói pályára sodorta az élet. Főszerkesztőként főnöke arra kérte, hogy keressen egy olyan írót, aki kimondottan kamaszoknak szóló könyvvel tudna előállni. Azonban nem találta meg az erre alkalmas személyt, így saját maga próbálkozott a könyv megírásával. Az első rész olyan sikeres lett, hogy azt még további hat követte. Tavaly egy másik kötet is megjelent, ami a fiatal felnőtteket célozza meg. Ennek címe És ami mögötte van.


(Kiss Anett)
 

1 / 25 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates