2017. június 16., péntek 09:45

Jazz és blues, na meg egy kis sör

Írta:

Születésnapi koncerttel kezdődött a XVII. Jazz-Blues Jamboree a Bocskai téren, június 15-én, melynek ezúttal is a Hajdúböszörményi Fiatal Művészek Egyesülete szervezett.

A huszonötödik születésnapját ünneplő Hajdúböszörményi Ütős Együttes erre az alkalomra írt kompozíciója adta meg az este „alaphangulatát. A Nemzetközi Sörnapok keretében pedig Katona Csaba, az MTA BTK Történelemtudományi Intézetének történésze tartott előadást A sörfőzés aranykora: sörfőzés a monarchia Magyarországán címmel. Az előadás résztvevői az elmélet után a „gyakorlatban” is kamatoztathatták frissen szerzett ismereteiket a kóstolások során.


2017. június 12., hétfő 09:58

Fölszállott a páva

Írta:

Nagy érdeklődésnek örvendett a Fölszállott a páva válogatója, melyet június 11-én rendeztek meg a Sillye Gábor Művelődési Központban.

A 44 produkció között három helyi versenyző volt. Varga József táncos szólista és táncospár kategóriában indult. A zsűritől az adható 70 pontból 69 pontot kapott. Kerezsiné Dr. Kulcsár Annamária énekes szólista és énekegyüttes-, valamint a Bocskai Néptáncegyüttes néptáncegyüttes kategóriában versenyeztek.


(Kiss Anett)
 

2017. június 12., hétfő 09:25

Megyek fáklyát gyújtani

Írta:

Az ünnepi könyvhét programjai között szerepelt Miska János könyvének, valamint Koltay Gábor által készített Megyek fáklyát gyújtani című életrajzi filmjének bemutatója, melyet június 9-én a városi könyvtárban tartottak.

A Hungarian Canadians – A selection of writings with fond memories című könyv, ami a kanadai magyarságot mutatja be, két nyelven: magyarul és angolul is megjelent. Három fejezetből áll. Az elsőben a kanadai magyarság történetét foglalja össze, a második utógondolat, míg a harmadik bibliográfiai adatokat tartalmaz.


2017. június 02., péntek 10:33

Új művészeti vezető

Írta:

A Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep kuratóriumi ülésén – Burai István halála miatt – új vezető választására került sor. Rácz Imre festőművész lett a telep vezetője.

Az ülésen véglegesítették a idei esztendő programját és a meghívott művészek névsorát. A 2017. évi nyári művésztelep július 1-15-ig várja a hivatásos festőművészeket. 

 
2017. május 23., kedd 14:33

Programajánló

Írta:

Újra Operett Nagykoncert, a Pesti Magyar Operett Színpad szervezésében, melynek júniusi turné állomásai között szerepel Hajdúböszörmény.

Előadás június 25-én 18 órától a Sillye Gábor Művelődési Központ Színháztermében. A sztárvendég Oszvald Marika.  Jegyek május 26-tól kaphatóak a Művelődési Központ Gazdasági irodájában és a Tourinform irodában. 

1 / 25 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates