2018. február 01., csütörtök 11:21

Már kapható

Írta:

Elkészült az a falinaptár, amely a „Hajdúböszörmény az én városom” című fotópályázat legjobb alkotásait tartalmazza.

A falinaptár 1609 forintos áron vásárolható meg a Maghy Zoltán Emlékházban található Tourinform Irodában, a Deák Ferenc utca 2. szám alatt. 

 
2018. január 30., kedd 14:55

Díjkiosztó

Írta:

Elkészült a „Hajdúböszörmény 2018” falinaptár - jelentette be Kiss Attila polgármester, január 30-án a Városházán rendezett sajtótájékoztatón.

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata 2017. novemberében immáron harmadik alkalommal hirdetett fotópályázatot ”Hajdúböszörmény az én városom” címmel.


2018. január 24., szerda 10:42

Tiszta öröm

Írta:

Konferencia keretében mutatták be Csiha László egykori gimnáziumi tanár, a város díszpolgárának írásaiból összeállított kötetet, január 22-én, a városháza Báthory-termében. A könyvet Gyulai Edit és Gyulai Sándor és Lévai Antal szerkesztették.

Kiss Attila polgármester köszöntőjében elmondta, hogy Csiha László is azok közé tartozott, akik nagyon sokat tettek a magyar kultúráért. Sajátos böszörményiséget közvetített az embereknek, amely csak rá volt jellemző. Örömét fejezte ki, hogy a kötet révén is emlékezhetnek rá, tisztelői.


2018. január 19., péntek 08:47

Finnország fotókon

Írta:

Csorba Károly „Juhannus, Szent Iván éj Finnországban” és Csorba Dániel „Vadtúravezető lettem Finnországban” című fotókiállítását nyitották meg a városi könyvtárban.

A Magyar - Finn Baráti Társaság rendezvényén Katonáné Malmos Edit a budapesti Kalevala Kórus karnagya ajánlotta a tárlatot a nagyközönség figyelmébe, mely február 12-ig tekinthető meg a könyvtárban. 

2018. január 11., csütörtök 08:37

Magyar Kultúra Napja

Írta:

A Magyar Kultúra Napja alkalmából „55 éves a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep” címmel nyílik kiállítás, január 19-én 17.30 órától a művelődési központban.

A tárlaton Kiss József és Kissné Nagy Ilona debreceni műgyűjtők képeiből láthatnak válogatást az érdeklődők. Hétfőn, január 22-én 18 órától, a 75 éve született Cseh Tamás zeneszerzőre emlékeznek a programsorozat keretében. Az érdeklődők többek között Kónya Levente József „Cseh Tamás és a költők „ című zenés irodalmi műsorát tekinthetik meg, majd a művészről, egy 2000-ben készült filmet vetítenek a művelődési központ színháztermében. Kedden, január 23-án 16.00 órától Dr. Nyakas Miklós „Kiről, miről neveztek el utcát Hajdúböszörményben” címmel tart előadást a művelődési központ Bársony András termében. 

1 / 26 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates