A város önkormányzata és a történelmi egyházak által szervezett augusztus 20-i ünnepség hálaadó ökumenikus istentisztelettel vette kezdetét a Kálvin téri református templomban. A szolgálattevők bevonulása után Tönkő Levente református lelkipásztor apostoli köszöntését követően, a 90 zsoltár első versét énekelték el az egybegyűltek.

Az istentiszteleten Füstös Gyula baptista lelkész olvasott igét, Sási Péter görög katolikus esperes mondott imádságot. Az istentiszteleten Tönkő Levente lelkipásztor hirdetett igét. Kiemelte, az ünnepi alkalomból hálásak lehetünk Istennek a magyar nemzetért, hálásak lehetünk a Nagyszalontáról érkezett magyar testvéreinkért. És hálásak lehetünk azért, hogy nemcsak helyünk van a világban, hanem az élet lehetősége is adott számunkra. Ilyenkor hajlamosak vagyunk elfeledkezni a problémákról - emelte ki Tönkő Levente.  Az ige üzenete szerint Noét a bajok ellenére nem a saját tervei sarkalták ünneplésre az oltárépítés során, hanem a hite volt az, amibe belekapaszkodhatott. A nehézségek ellenére van Isten, aki szeret és megtart minket és a nemzetet. Gondviselése soha nem múlik el. Legyünk mi is, mint Noé, oltárépítők – mondta Tönkő Levente.


(A cikk folytatódik! Videó a bővebben után!)

2011. augusztus 23., kedd 11:39

Hajdúhét - augusztus 19.

Írta:

Fúvószenével és a mazsorettesek produkciójával vette kezdetét a Hajdúhét pénteki, augusztus 19-ei napja.

A nemzetközi fúvós- és mazsorett találkozón a zentai Tiszamenti Fúvószenekar, a Jánossomorjai Fúvós Egylet, valamint a Hajdúböszörményi Ifjúsági Fúvószenekar előadásában indulók mellett a könnyedebb latin-amerikai dallamok is felcsendültek. A három zenekar több irányból, a gimnázium felől, valamint a Kossuth utca felől érkezett a főtérre – mazsorettesek kíséretével. 

  

A jánossomorjai fúvósok a pázmándfalui mazsorettesekkel kiegészülve érkeztek Böszörménybe. A győr-moson-megyei zenészek éltető eleme a muzsika. A helyi fúvószenekar tagjai már hetek óta megfeszítve készültek a találkozóra, minthogy augusztus 20-án a 45 éves jubileumi hangversenyen megannyi új mű csendült fel, amit az elmúlt időszakban tanultak meg az együttes tagjai. 

A böszörményi fúvósok előadását a helyi mazsorettesek produkciója emelte. Tóth Zsuzsa Pillangó csoportos lányai kifejezetten összetartó közösségnek számítanak.


(A cikk folytatódik!)

2011. augusztus 17., szerda 16:14

A Hajdúhét negyedik napján

Írta:

A Hajdúhét negyedik napján, augusztus 16-án az alábbi programok várták az érdeklődőket.

Az Ákom Bákom bábcsoport A mackó házikója című előadásával szórakoztatta a kicsiket és nagyokat, majd a Gajdán Tai Qui SE bemutatója következett. A Junior mozgásstúdió növendékei, Elek László irányításával a táncművészet egy-egy szeletét mutatták be a jelenlévők nem kis örömére. Ezt követően a Bravo Duo zenélt a nagyérdemúnek Az estét Tóth Vera és zenekarának élő koncertje zárta.

  

  

  


 

2011. augusztus 17., szerda 11:03

„ Egész héten át tartó fesztivál...”

Írta:

Immár nagykorú a Hajdúhét. Idén tizennyolcadik alkalommal rendezik meg Böszörmény legnagyobb, a városon túlmutató fesztiválját. A több mint egy hétig tartó esemény múlt pénteken délután kezdődött több száz jármű felvonulásával, a traktorhúzóverseny jegyében.

Már hagyományos rendezvénye a Hajdúhétnek a díjugrató és fogathajtóverseny. Az idén minden adott volt ahhoz, hogy a kilátogató vendégek jól érezzék magukat. Szombaton a díjugratásban a böszörményi versenyzők is jól vették az akadályokat, de a Hajdú Kupát ebben az évben a Magyar Lovaskör színeiben nyeregbe szálló Beke Endre érdemelte ki.
 
 
Ugyancsak népes közönség tapsolhatott a fogatoknak is. A pónik mellett a „felnőtt” négylábúak is derekasan helytálltak. Az utóbbiak között hazai sikernek örülhettek a szurkolók: Fróna Antal tartotta legügyesebben kézben a hajtószárat, megelőzve Juhász Józsefet és Molnár Lajost. A böszörményi csikósok most megmutatták, milyen is ló és lovasának tökéletes összhangja. Végül ifjú Sőrés Gábor tartott bemutatót négyes fogatával.

(A cikk folytatódik!)
2011. augusztus 16., kedd 09:22

Böszörmény Balatonfüreden

Írta:

A Balatonfüredi Borhetek augusztus 6-án nyitotta meg sátrait. A két város között kezdődő kulturális kapcsolat első lépéseként a 3 héten át tartó rendezvénysorozat augusztus 13-14-i hétvégéjén Hajdúböszörmény városa is bemutatkozott turisztikai információs pulttal.

A nagy érdeklődésnek örvendő programon a hajdúböszörményi Tourinform Iroda a Bocskai Strand- és Gyógyfürdőt, valamint városunk széles rendezvénykínálatát mutatta be, felhívva a látogatók figyelmét arra, hogy ugyan vízpartunk nincs, de itt az Alföld szívében is tudunk tartalmas kikapcsolódást kínálni.

Az együttműködés keretében a Balatonfüred Néptánc Együttes fellépett a Hajdúhéten. Az együttes műsorában a magyar nyelvterület legszebb táncait, játékfűzéseit mutatta be a közönség nagy örömére.
Reméljük, hogy az elkezdődött kulturális együttműködés gyümölcsöző turisztikai kapcsolatokat fog eredményezni a jövőben.

 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates