Három új játékkal bővül a Palinta játszótér. Gyermeknapkor már birtokba is vehetik a kicsik az eszközöket.

Egy évvel ezelőtt vehették használatba a fiatalok a fürdőkertben a Palinta játszóteret. Népszerűsége, azóta egyre nő. Sokan a debreceni Pagony-hoz hasonlítják a böszörményi játékparkot. A már eddig is színes szórakozási lehetőséget nyújtó játszótér most három új elemmel bővül. Egy hintát és két, úgynevezett fitnesz eszközt helyeznek ki a már meglévő játékok közé. Az újdonságokat gyermeknapkor már ki is próbálhatják a kicsik.

 


(v. Csernáth Erzsébet)

2012. május 23., szerda 12:06

Néptáncfesztivál

Írta:

Második alkalommal rendezték meg a Hajdúböszörményi Gyermek- és Ifjúsági Néptáncfesztivált a művelődési központ színháztermében május 20-án.

Szűcs János szervező elmondta, a találkozó célja, hogy a térségben működő gyermek- és ifjúsági néptánccsoportok szakmai zsűri előtt mutathassák be éves munkájuk eredményét, új koreográfiáikat. A program egyben ismerkedési, kapcsolatteremtési lehetőség is a táncpedagógusok között. A rendezvényen huszonkilenc együttes 37 produkcióját tekinthette meg a közönség. A fellépők többek között Nyíregyházáról, Újtikosról, Bocskaikertből, Debrecenből, Józsáról, Földesről, Mikepércsről, valamint több helyi intézményből érkeztek.


(A cikk folytatódik!)

2012. május 23., szerda 11:55

A vállalkozókért

Írta:

Hajdúböszörményben még a tizenkilencedik-huszadik század fordulóján is ismert volt a virilis kifejezés. Ők voltak azok, akik a legtöbb adót fizették a város kasszájába. Közülük ha nem is százan, de több tucatnyian kerültek a város képviselő-testületébe mint „virilis képviselők”. Talán a történeti háttér is motiválhatta a mai vásrosvezetőket, amikor találkozóra invitálták a legtöbbet adózó böszörményi vállalkozókat.

A száz legtöbb helyi adót befizető böszörményi vállalkozást várták arra a konferenciára, amelynek a városháza adott otthont május 17-én. Kiss Attila elmondta, a városvezetés közvetlen kapcsolatot kíván ápolni a településen működő cégekkel, gazdálkodó szervezetekkel. A polgármester ezt követően Böszörmény fejlesztési programját mutatta be a megjelenteknek. Elhangzott, az idei esztendőben a költségvetés főösszege mintegy hat milliárd forint. Ennek mintegy 83%-át intézményi működésre, a fennmaradó 17%-ot pedig fejlesztésekre fordítják.


(A cikk folytatódik!)

A tervezett ütem szerint halad a Kálvin téri szakrendelő felújítása, hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet Markó Judit aljegyző és Juhász György szakmai vezető tartott a Városházán.

A „Kistérségi emeltszintű járóbeteg szakellátó központ fejlesztése Hajdúböszörményben” című projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával valósul meg. A beruházás teljes elszámolható költsége mintegy 810 millió forint. Ebből az elnyert támogatás több mint 729 millió. A 81 milliós önrészt a város biztosítja. A projekt során felújítják a Kálvin téri szakrendelő immár húsz esztendeje átadott épületét, korszerűsítik az informatikai rendszert és a műszerpark fejlesztése is megtörténik. 


(A cikk folytatódik!)

2012. május 15., kedd 15:19

Ne Légy Kresztelen

Írta:

Hatodik alkalommal rendezték meg Hajdúböszörményben május 12-én a Ne légy kresztelen! közlekedésbiztonsági vetélkedőt. A verseny szervezői a városi Rendőrkapitányság, a Fehér, a Madarász valamint az Ungvári Autósiskola vezetői.

A négyfős csapatok kresz-tesztet töltöttek ki, autós rutin- és kerékpáros feladatokban, ill. a városi forgalomban mutathatták meg tudásukat, mérhették össze felkészültségüket, ügyességüket. A köszöntő és a feladatok ismertetése után a hét csapat megkezdte a feladatok végrehajtását. Már a délelőtt során érezni lehetett, hogy nagyon sokan nemcsak lelkesen, hanem igen felkészülten érkeztek a vetélkedőre. Többen az elérhető maximális pontszámot, vagy ahhoz közeli eredményeket értek el. 


(A cikk folytatódik!)

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates