2017. május 10., szerda 10:12

Ismét megszólal a hangszerek királynője

Írta:

Ma este 18 órakor orgonahangversenyt rendeznek a Kálvin téri Református templomban.

A műsorban elhangzanak:

a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar vezetője,Dr .Dobiné Dr. Jakab Hedvig és Dr. Szilágyi Gyula orgonaművészek és diákjaik, valamint Sárosi Dániel orgonaművész, a Debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola orgona tanszakának növendékei előadásában: Cézár Frank, Felix Mendelsson – Bartholdy, Max Reger, J.S. Bach, Léon Boelmann, F. Mendelssohn, Henrik Andrissen művei.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár a Kálvin téri Református Egyházközség. A belépés díjtalan. 

 
2017. május 08., hétfő 11:02

Lisztérzékenyek Klubja

Írta:

Napjainkban elég gyakori betegségnek számít a liszt érzékenység, úgynevezett glutén érzékenység, amely akár már a kisgyermekeknél is jelentkezhet. Ilyenkor felmerül a kérdés, ezentúl mégis milyen ételeket fogyaszthat az, akinél kiderül, hogy ezzel a problémával áll szemben. Melyek azok az alapanyagok, amiket be kell szerezni a háztartásba.

Ebben a témában adtak segítséget május 5-én az Eötvös József Általános Iskolában, ahol az érdeklődők tökmagos pogácsát, bögrés süteményt és aranygaluskát készíthettek az intézményben működő Lisztérzékeny Klub segítségével. A programot a Civilek a Lakóhelyért Egyesület teszi lehetővé egy Hungarikum - pályázatnak köszönhetően.


(Kiss Anett)
 

 
2017. május 15., hétfő 09:10

Véradások

Írta:

A Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Területi Szervezete május hónapban az alábbi időpontokban és helyszíneken szervez véradásokat:

2017.május 18. (csütörtök) 10.00 - 15.00 óráig  a Rendőrkapitányságon a dolgozók és a lakosság részére. (Hajdúböszörmény, Kossuth L. u. 2.)

2017. május 23-án (kedd) 12.00- 15.00 óráig  a NAGÉV-RÁCS Kft.-nél a dolgozók és a lakosság részére. (Hajdúböszörmény, Kinizsi P. u. 7.)

2017. május 24-én (szerda) 10.00- 15.00 óráig a Sillye Gábor Művelődési Központban a lakosság részére.(Hajdúböszörmény, Bocskai tér 4.)

 

Szeretettel várjuk régi és új véradóinkat. Kérjük, hogy véradásával segítsen beteg embertársainkon! Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!


(Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete Hajdúböszörmény)

 

2017. május 04., csütörtök 10:10

Tartalékosokat vár a honvédség

Írta:

Tartalékos katonákat toboroz a Magyar Honvédség a nemrégiben útjára indult új szolgálati forma, az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszerbe. A honvédség mindazok jelentkezését várja, akik elkötelezettek, és tenni szeretnének saját lakókörnyezetük biztonságáért.

Minden nemzet hadereje a hivatásos katonákon túl a felkészült és sokoldalú tartalékos erőre épül. A professzionális haderőként működő Magyar Honvédség tartalékállományát önkéntes tartalékosok biztosítják. A tartalékos rendszer korábbi formáját 2011-ben alakították át és újították meg, ekkortól beszélhetünk önkéntes műveleti, valamint önkéntes védelmi tartalékos katonákról. A folyamat azonban nem ért véget, hiszen idén tavasztól lehetőség van önkéntes területvédelmi tartalékosnak is jelentkezni.
Az új szolgálati forma célja, hogy az ország összes járása rendelkezzen felszerelt és kiképzett tartalékos katonákkal, akik saját járásukban erősíthetik Magyarország védelmét anélkül, hogy lakóhelyüktől hosszabb időre el kellene szakadniuk. Ez a kötelék egyúttal önvédelmi képességet jelent majd helyi szinten a megyének, a településnek és a lakosságnak is.


2017. május 04., csütörtök 10:01

Elismerések

Írta:

A Vöröskereszt megyei szervezete május 3-án közgyűlést és világnapi megemlékezést tartott a Megyeházán. A rendezvényen értékelték a tavalyi esztendő munkáját és az idei feladatokat is meghatározták.

A Vöröskereszt Világnapja alkalmából rendezett ünnepi megemlékezés keretében kitüntetéseket adtak át. A Magyar Vöröskereszt Országos vezetősége vöröskeresztes tevékenységéért a hajdúböszörményi Gáborné Hajdú Zsuzsánnának arany fokozatú és Csóka Pálnénak ezüst fokozatú kitüntetést adományozott. Az év támogatója címet Hajdúböszörmény Város Önkormányzata kapta, az év médiatámogatója pedig a Szabadhajdú Kft. médiaágazata lett.

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates