2017. augusztus 22., kedd 11:59

Éveket az egészségnek

Írta:

Az egészségmegőrzés érdekében immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Nők és Férfiak Egészségvédelmi hetét augusztus 21 és augusztus 25-e között, melyen Hajdúböszörmény lakossága térítésmentes szűrővizsgálatokon vehet részt.

Augusztus 22 – 24-ig a délelőtti órákban egészségügyi szűrővizsgálatokon, többek között vérnyomás-, vércukor-, koleszterin-, testzsír – mérésen, testsúly és – magasságmérés alapján BMI (testtömeg) érték meghatározása, a betegségek megelőzésével kapcsolatos tanácsadásra, valamint alkar csontsűrűség – mérésre lesz lehetőség. Ugyan ezen a napon alkar csontsűrűség – mérésre is lehetőség lesz azok számára, akik 1 éven belül nem vettek részt vizsgálaton.


2017. augusztus 21., hétfő 10:49

Kitüntették Vásáry Tamást

Írta:

Áder János köztársasági elnök a zongoraművész-karmesternek, városunk díszpolgárának adta át a Magyar Szent István-rend kitüntetést augusztus 20-án, a Sándor-palotában.

Az államfő méltatásában megfogalmazta, hogy Vásáry Tamás távolba mutató, magas célokat állított maga elé, csodagyerekségének ígéretét váltotta be. 

 
2017. augusztus 21., hétfő 09:45

Véget ért a Hajdúhét

Írta:

A város legrégebbi rendezvényének utolsó napján a Harcművészeti és Életmód Fesztivál keretében a művelődési központban várták az érdeklődőket természetgyógyászati segítséggel, illetve az egészséges életmódhoz kapcsolódó bemutatókkal. A harcművészeti bemutató mellett, a kung-fu bajnokságot is rendeztek.

A kutya-macska szépségversenyen házi kedvenceiket mutatták be az érdeklődőknek a gondoskodó gazdik.
A Bocskai Néptáncegyüttes és a Hajdúböszörményi Népzenei Együttes is közönség elé lépett. A legkisebbek játszóházban szórakozhattak, zenés, interaktív koncert részesei lehettek többek között.
A zenei kínálatban a Maszkura és a Tücsökraj, illetve Szabó Balázs Bandája szerepelt. A Sárkánylányok Tűzzsonglőr Csapat különleges színfoltja volt az estének.


2017. augusztus 21., hétfő 08:55

A Hajdúhét augusztus 19-ei programjai

Írta:

Gyermekprogramok, veteránjármű kiállítás, gasztronómia, koncertek és az elmaradhatatlan fényjáték a főtéren – ezt kínálta Hajdúhét augusztus 19-én, szombaton.

A délelőtti napsütés csak még ragyogóbbá varázsolta a veterán gépeket, de a slambucfőző verseny indulóit is megizzasztotta. A programok sora délután Balogh Soma és Juhos Zsófi, a Margaret Island élő koncertjével, valamint a tűzijátékot követően Péterfy Bori & Love Band koncertjével folytatódott.


2017. augusztus 19., szombat 11:45

A Hajdúhét második napján

Írta:

A Hajdúhét második napján, augusztus 18-án rendezték meg a III. „Táncoló Hajdúk” Néptáncfesztivált.

Az idei esztendőben közel száz táncos mutatkozott be a nagyközönségnek. A Kalamajka bábszínház előadásában, a Kismalac és a farkasok, avagy forró vizet a kopaszra című mesét tekinthették meg a gyerekek. A helyi művészeti csoportok közül a Salida Tánc Sport Egyesület lépett fel. Látványos interaktív kosárlabda- és breaktánc bemutatójával varázsolta el a látogatókat a Jamnastyx Crew. Majoros János profi triál kerékpározó bemutatója is sikert aratott az érdeklődők körében. A programot pénteken még táncház színesítette. Este pedig Animal Cannibals és a Wellhello adott koncertet.


Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates