2018. március 29., csütörtök 08:21

Véradások

Írta:

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Szervezete véradásokat szervez az alábbi helyszíneken, időpontokban:

2018. április 10-én (kedd) 09.00 - 14.30 óráig a Bocskai István Gimnáziumban (Hb, Bocskai tér 12.) a tanulók és a lakosság részére.

2018. április 12-én (csütörtök) 08.00 - 15.30 óráig RETRO véradás a Béke Mezőgazdasági Kft.-nél, (Hb. Hajdúkerület u. 6.) a dolgozók és a lakosság részére.

2018. április 15-én (vasárnap) 10.00- 13.00 óráig a Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpontban (Nagy István u. 38/a) a lakosság részére.

Szeretettel várjuk régi és új véradóinkat!

Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!


(Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete Hajdúböszörmény)

 

 
2018. március 28., szerda 15:20

A hagyományos ízekért

Írta:

A hajdúböszörményi vendéglátók vezetői és a Civilek a Lakóhelyért egyesület ünnepélyes keretek között aláírta a Helyi Értékek Kartáját, március 28-án, a városháza, Bocskai-termében.

Kiss Attila polgármester támogatásáról biztosította a kezdeményezést. Nagy Imre, az egyesület elnöke elmondta: a megállapodás értelmében a helyi vállalkozások május 1-jétől a hónap első péntekjén vagy szombatján a lehetőségekhez mérten helyi, jó minőségű alapanyagokból, helyi hagyományos böszörményi vagy hajdúsági ételeket készítenek. Ezt a lehetőségekhez mérten az egyesület HÍR védjegyes süteményeivel egészítik ki.


(g.i.)

Egy önkormányzati döntésnek köszönhetően összesen huszonhat - részben fix, részben mozgatható, nagy felbontású képet rögzítő - térfigyelő kamera beszerzése történt meg a közelmúltban. Ez volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, amelyet a mai napon tartott Fórizs László alpolgármester, Molnár Imre, a polgármesteri hivatal csoportvezetője, valamint Gellén Lajos, a HBCOM Kft. ügyvezetője.

Fórizs László elmondta, 2008-ban indult kamerarendszer kiépítése, amely az elmúlt években folyamatosan bővült, de az eszközök elhasználódása miatt elengedhetetlenné vált a rendszer teljes felújítása. Erre nyújtott most lehetőséget ez a hat milliós nagyságrendű beszerzés.


2018. március 26., hétfő 00:00

Bemutatkoztunk Tiszafüreden

Írta:

Egyedülálló kiállítással mutatkozott be Hajdúböszörmény városa Tiszafüreden a hétvégén. Tisza-tavi Napokat és I. Tisza-tavi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt – TÓMÉK első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezték. Az eseményre meghívást kaptak a Tisza-tó területével érintett megyék kiemelkedő agrár- és kézműves vállalkozásai, szolgáltatói. A kiállítók között megjelentek a hazai egyetemek agrárgazdasági karai, mezőgazdasági terméktanácsok, helyi termékek előállításával foglalkozó vállalkozók, őstermelők és kézművesek, valamint a közmunka program keretében termékeket előállító települési önkormányzatok.

Hajdúböszörmény több standon mutatkozott be, a Hajdú Tanyán végzett munkával, az ott előállított termékekkel, a Start Mintaprogram, a Hajdúsági Húsfeldolgozó Üzem, a Hajdúböszörményi Tourinform Iroda mutatkozott be az érdeklődőknek. Városunk standja harmadik helyezést ért el. 

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata a Nyugati Ipari Park területét pályázati forrásból bővíti, és közműfejlesztést tervez.

Az önkormányzat figyelembe kívánja venni a helyi vállalkozások, gazdasági szereplők területigényeit.

Ennek érdekében fel kívánja mérni a helyi vállalkozások területvásárlásra vonatkozó szándékait a Külső-Újvárosi út mentén (volt „Csordalegelő” egy részén) található önkormányzati ingatlanokra vonatkozóan:

Érintett helyrajzi számok:0373/4; 3276;3278;3282

Amennyiben Ön érdeklődik a lehetőség iránt, kérjük, hogy területvásárlásra vonatkozó igényét írásban, erre vonatkozó nyilatkozat leadásával 2018. április 6-ig jelezze a következő elérhetőségen:

 

Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal

Városfejlesztési Osztály

Uzonyi-Tóth Anita pályázati ügyintéző fsz. 18. szoba Tel.: 06-52-563-218

 

Kérjük, hogy nyilatkozatában tüntesse fel a következőket: név, cím, elérhetőség (telefon, e-mail), igényelt terület nagysága, tervezett tevékenységi kör.

A nyilatkozat leadása kötelezettségvállalást nem jelent, az igények felmérését követően további egyeztetéseket fogunk kezdeményezni az érintettekkel.

 

 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates