2010. május 19., szerda 10:03

Gazdag programkínálat

Írta:

Akik a múlt szombaton ellátogatottak a város főterére, azok a szabadidő eltöltésére több lehetőség közül válogathattak. Az érdeklődők a finom ételek kóstolása mellett szebbnél szebb dísznövényeket csodálhattak meg, és igazi családi programokon, vetélkedőkön vehettek részt.

fesztival_26_20100517_1458100552.jpgA Hajdú 400 Hagyományőrző, Kertészeti és Kulturális Egyesület hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Hajdúböszörményi Dísznövény és Ízek Fesztiválját. Az első alkalommal szervezett program már kora reggel elkezdődött. A verseny sztárvendége, Benke László olimpiai bajnok mesterszakács külön kiemelte, a gasztronómia nemzeti kincsünk. Ezt a főzőverseny során a nevezők be is bizonyították. A profik kategóriájában heten, az amatőrök között pedig nyolcan „ragadtak fakanalat” a bográcsok mellett. A kulináris élvezetek kedvelői nemcsak a hajdúsági ízeket élvezhették, hiszen a régiónkon túlról érkezett csapatok szintén igazi ínyenc falatokat kínáltak a fesztiválozóknak.

fesztival_17_20100517_1461225203.jpgS akiknek a „bográcsos” étkek széles választéka sem volt elég, a háziasszonyok által készített süteményeket is megízlelhették. A húsz házi jellegű tészta között volt sós, édes, diós, mákos, mézes, almás, túrós és kakaós. Ugyancsak sokakat vonzott a dísznövények bemutatója és vására. A Bocskai téren felállított standokon a kiállítók több mint tízezer palántát kínáltak. A szakemberekkel és nézelődőkkel történő beszélgetésekből kiderült, még mindig a muskátli a legnépszerűbb a nagyközönség körében. Az eredményhirdetés során végül kihirdették, hogy a főzőverseny résztvevői közül a Város Díját a Béke Agrárszövetkezet viheti haza. A profik kategóriájában Hajdú Zoltán ételsora, az amatőrök között pedig a Béke Agrárszövetkezet halászleve kapta az első helyezésért járó elismerést A házi sütemények versenyében a szakmai zsűri Tóth Jánosné darázsfészkét jutalmazta az arany habverővel..


(A cikk folytatódik!)

2009. december 19., szombat 16:12

Ikrek találkozója

Írta:

Nagy sikert aratott a Keleti Főcsatorna Közhasznú Egyesület szervezésében megrendezett Első Böszörményi Ikertalálkozó. A Művelődési Központ Bársony András termébe folyamatosan érkeztek a szülők kisebb-nagyobb gyermekeikkel.

iker_4_20091218_1335039976.jpgKiss Attila polgármester köszöntőjében elmondta, hogy az elmúlt három évben háromszor születtek városunkban hármas ikrek, erre a találkozóra pedig 65 ikerpár kapott meghívást a 18 év alatti korosztályból. Fórizs László, az Önkormányzat Szociális és Egészségügyi Bizottságának elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy a program szervezésével az is céljuk volt, hogy az ikrek szülei megismerkedjenek egymással, kicseréljék tapasztalataikat. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Ménes Andrea, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Egészségügyi, Szociális, Munkaügyi és Kisebbségi Bizottságának elnöke és Püski András országgyűlési képviselő is.

A találkozó zárásaként a szervezők ajándékcsomaggal kedveskedtek a testvérpároknak.   gallery_icon.jpg


 

2009. december 17., csütörtök 15:16

Lengyelországban is táncoltak

Írta:

A több mint tíz éve működő Salida Tánc Sport Egyesület az elmúlt hónapokban számos versenyen, fellépésen és vendégszereplésen vett részt. Október 11-én a Jászapátiban megrendezett táncversenyen Szabó Vivien- Szűcs Máté (gyermek) harmadik, Balogh Zsuzsanna-Tóth Viktor (junior I.) negyedik, Stefán Nikolett-Bereczki Roland ötödik helyezést ért el.

salida.jpgBékés városában október 25-én tánciskolai regionális versenyen a Szabó-Szűcs pár ismét a második helyet szerezte meg. Rajtuk kívül Balogh Tamara-Tóth Zoltán (ifjúsági) és Forgács Zsófia-Kövér Antal páros szintén második lett, míg Szepesi Bettina és Molnár András az ötödik helyen végzett. A Salida táncosai november 10-én Krasnikba utaztak, ahol másnap a Függetlenség napi bálon léptek fel. A 250 vendég előtti bemutatkozás osztatlan sikert aratott a vendéglátók körében is. 

 

2009. december 09., szerda 13:50

Hajdúk a Hargitán

Írta:

Hargita Megye Tanácsa látta viszont vendégül megyénket december 3-6-ig Székelyföldön, a két megye közötti virágzó együttműködés reményében. Ebben a pár napban a Hajdúság képzőművészetét és népművészetét bemutató kiállítások, előadások és fellépések színesítették e pár napot.

hargita.jpg
A finom böszörményi slambuc.
A hajdúböszörményi küldöttséget György István Gyergyóalfalu polgármestere fogadta, akit Fórizs László és Dombi Imre képviselő tájékoztatott a képviselő testület november 26-i döntéséről, mely szerint felkérik Kiss Attila polgármestert Gyergyóalfalu vezetőjével történő, testvértelepülési kapcsolat kialakítására vonatkozó egyeztetések lefolytatására. A Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep sikeres bemutatkozó kiállításának megnyitója után a küldöttség igazi kulináris kóstolóval lepte meg a vendégeket, az önkormányzat és Szabó László vállalkozó jóvoltából. Szombaton Csíkszereda főterén közel 20 bográcsban főtt hagyományos hajdúsági ételekkel vendégelték meg a helybélieket. A böszörményi stand már-már zarándokhellyé vált, ahol alkalmi „szakácsainknak” köszönhetően kitűnő marhapörköltöt és slambucot kóstolhattak, az alfalusi citerások magyar és székely nótáival fűszerezve. Kölcsönös gazdasági, kulturális-turisztikai csereprogramokról, lehetőségekről is tárgyalt a küldöttség a község vezetőivel, akik biztatnak, hogy egész Hargita szeretettel vár minden anyaországi vendéget.


(Kerékgyártó Alexandra, Sanyó Gyula)

2009. szeptember 19., szombat 02:00

Családi Nap

Írta:

Halló, újra itt vagyunk! – ez volt a szlogenje az immár kilencedik alkalommal megrendezett Családi Napnak, amelyet szeptember 19-én tartottak a Kincskereső Óvoda és Általános Iskola és az Együtt a Gyermekekért Egyesület szervezésében.

csaladinap.jpgA legkisebb korosztály képviselőit kézműves foglalkozás, arcfestés, valamint a Lufis bohóc csalta jókedvre, de igen népszerű volt a körhinta és az ugrálóvár is. A felnőttek pedig főzőversenyen, családi vetélkedőn mérhették össze tudásukat, de rendőrségi és tűzoltó bemutató és tombola is várta a kikapcsolódni vágyókat.

Ezen a napon adta át ünnepélyes keretek között Kiss Attila polgármester az intézményben felszerelt térfigyelő kamerákat, valamint az új nyílászárókat.


 

 

 

 

(H. Fehér Ildikó, Fotó: Horváth Tamás)

70 / 70 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates