2012. április 17., kedd 15:16

Kollégiumi verseny Hajdúböszörményben

Írta:

Hajdúböszörményben a Széchenyi István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont a XIII. „Legügyesebb kollégium és kollégista” verseny országos döntőjének.

Kilenc középiskolai kollégium versenyzett: Békés, Püspökladány, Tata, Szombathely, Kiskunfélegyháza, Székesfehérvár, Békés, Nyíregyháza, Mezőtúr és Hajdúböszörmény. A kollégisták a megyei elődöntők után kerültek az országos döntőbe. Itt sport és művészeti feladatokban mérhették össze tudásukat, kreativitásukat a diákok. Csapat és egyéni sportágakban, illetve nemezelésben 1-3 fős csapatok, míg a linómetszésben egyéni versenyzők szerezhettek hírnevet kollégiumuknak.

 


(A cikk folytatódik!)

2012. április 17., kedd 10:57

Ismét Nem oda Boda

Írta:

Több, mint 120-an futottak a bodasi erdő legszebb részein április 15-én a második Nem oda Boda futóversenyen. A terepfutáson a tavalyihoz hasonlóan félmaratoni és negyedmaratoni távokra lehetett nevezni. További képek a képtárban!

Az esős idő ellenére 129-en rajtoltak el Dombi Imre vadászpuskájának dörrenésére Bodán április 15-én, vasárnap délelőtt. A futók a bodasi erdő legszebb részeinek bejárásával - vagy inkább befutásával – teljesíthették a félmaratoni és a negyedmaratoni távot. A jó hangulatban és a kiváló eredményekben idén sem volt hiány. A versenyzők a két távon összesen 20 kategóriában nevezhettek. A sport kortalanságát mutatja, hogy a legidősebb versenyző egy 73 éves hölgy volt. Látva a Nem oda Boda futás népszerűsödését, azt hiszem, a szervezők bátran mondhatják, hogy lesz még Bodán futóverseny…


(A cikk folytatódik!)

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata, a Civilek a Lakóhelyért Egyesület és a Keleti Főcsatorna Közhasznú Egyesület szervezésében Civil Fórum rendezvényre került sor április 13-án.

A Városháza Báthory termében előadások, bemutatkozások és konzultációs lehetőségek nyíltak meg a civil szervezetek számára. Kiss Attila polgármester köszöntője után „Változások a civil szervezetek működését és támogatását szolgáló jogszabályokban” címmel Dr. Latorcai Csaba KIM nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár tartott előadást. Ezt követte Karsai Rozália könyvelőiroda-vezető, aki felvilágosítást és tájékoztatást adott a civil szerveteket érintő aktuális számviteli és adózási kérdésekkel kapcsolatban. 


(A cikk folytatódik!)

2012. április 10., kedd 12:03

Böszörményi Könyvtári Napok

Írta:

Április 2-tól 6-ig rendezték meg a „Böszörményi könyvtári napok”-at.

Elsőként Fábián Janka írónővel találkozhattak az érdeklődők. Nosztalgikus történelmi és hagyományőrző regényei a magyar romantikus regényirodalom legszebb hagyományát idézik korunknak megfelelő és hiteles nyelvi rendszerrel. „Emma” sorozata sokáig vezette az eladási sikerlistákat.

A második napon Vers- és mesemondó versenyt rendezett a könyvtár óvodás gyerekeknek. A hetvenhat jelentkezőből harminckilencen vehettek részt a döntőn.

 


(A cikk folytatódik!)

2012. április 10., kedd 10:40

Locsolkodtunk

Írta:

A tojásdíszítés gazdag hagyományait sajátíthatták el a gyerekek és szüleik múlthét szombaton a tájházak húsvéti programján.

Berzseléssel, írókázással és a szalmával való díszítés finom mozdulataival készültek a locsolóknak szánt tojások, melyek közül díjazták a legszebbeket és került belőlük a tojásfára is. A kitartóak akár a húsvéti fonott kalácsukat is megfonhatták és süthették a kemencében, a kicsi kezek pedig nyuszi kalácsot szaggattak. A népviseletbe öltözött fiúk szódával, majd - miután ebből kifogytak -, vízzel teli vödörrel gondoskodtak róla, hogy egy virágszál se maradjon megöntözetlenül. Ehhez a kisfiúk locsolóverseikkel bűvölték el a lányokat.


(A cikk folytatódik!)

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates