2017. szeptember 12., kedd 08:17

Különdíjakat kapott városunk

Írta:

A megyei közfoglalkoztatási kiállításon Hajdúböszörmény is képviseltette magát múlt pénteken Berettyóújfaluban.

A közfoglalkoztatásban elért eredményeket, előállított termékeket bemutató hajdúböszörményi stand különdíjban részesült. Szintén különdíjat érdemelt ki városunk főzőcsapata is a birkapörkölttel.


 

 
2017. szeptember 07., csütörtök 11:47

Elkezdődik a húsfeldolgozó üzem építése

Írta:

Régi vágya teljesülhet a városnak azzal, hogy az önkormányzat a Belügyminisztérium által meghirdetett „Egyedi mintaprogramok támogatása” elnevezésű beruházási célú közfoglalkoztatási program kiírásra benyújtott pályázata alapján támogatást nyert húsfeldolgozó üzem kialakítására a Dorogi útfélen, kapcsolódva a már működő vágóhídhoz– tájékoztatta a sajtó képviselőit Fórizs László alpolgármester, szeptember 7-én, a beruházás helyszínén.

Az épület fémszerkezettel (egyedi acélvázas szerkezettel), szendvicspanel burkolatokkal és térelhatárolásokkal készül, mely 304,62 m2 hasznos alapterületű, mely hagyományos technológiájú húsfeldolgozó üzem.

A húsfeldolgozó üzem megvalósításához a Belügyminisztérium 237 millió forint támogatást biztosít ebben az évben az önkormányzatnak, a teljes költsége összesen bruttó 266.8 millió forint, melyből 222.9 millió forint a Belügyminisztérium dologi költség támogatása, 14.2 millió forint a minisztérium munkabér jellegű támogatása és 29.6 millió forint az önkormányzat által biztosítani szükséges önerő.


A húsfeldolgozó üzem kivitelezési munkái szeptember első hetében kezdődnek, és várhatóan november végéig készülhetnek el. A szükséges használatbavételi és működési engedélyek beszerzését követően az üzem jövő év elején kezdheti meg működését.


(g.i.)
 

2017. szeptember 06., szerda 15:11

Meghívó kórushangversenyre

Írta:

2017. szeptember 10-én (vasárnap) 17 órától a hajdúböszörményi Görög-katolikus Templomban fellépő:


Csömöri Vox Animi Kórus műsora

1. Pitoni: Cantate Domino
2. Ism. sz. Alta trinita
3. Händel: Tollite hostias
4. Garau: O magnum mysterium
5. Jannequin: Sok csoda közt
6. Charpentier: Te Deum
7. Álomvonat
8. Jöjj Úrjézus
9. Ír áldás


2017. szeptember 05., kedd 13:40

A város napi programokról

Írta:

Gasztronómia, kulturális és családi rendezvények, valamint konferencia és kiállítások – ez a kínálata az idei városnapi programoknak. A cél minden korosztály igényének a kielégítése – fogalmazta meg Kiss Attila polgármester a szeptember 8-a és szeptember 13-a közötti hétről tartott sajtótájékoztatón.

Szekeres Gyula, intézményvezető hozzátette, a programok nyitányaként szeptember 8-án pénteken a Hajdúsági Múzeumba várják a böszörményieket. Rendhagyó kiállítással, koncertekkel, valamint az fennállásának 45. évét ünneplő múzeum baráti körnek a kiállításával tulajdonképp igazi örömünnepre készülhetünk.


2017. szeptember 04., hétfő 08:43

Véradás

Írta:

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Szervezete 2017. szeptember 11-én (hétfő) 08.00 - 15.30 óráig RETRO véradást szervez a G.E Hungary Oktatóközpontban (Hb., Kinizsi tér 1.) a dolgozók és a lakosság részére.

Szeretettel várjuk régi és új véradóinkat!

Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!


Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete Hajdúböszörmény

 

 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates