2017. június 02., péntek 08:55

Újabb lépés a komfortosság felé

Írta:

Elkészült a Táltos utca csapadékvíz-elvezető rendszere. Erről számolt be sajtótájékoztató keretében Kiss Attila polgármester és Bodnár Margit, a körzet önkormányzati képviselője a helyszínen, június 1-jén.

Kiss Attila elmondta, hogy a közel 400 méteres utcaszakaszon a rendszer kiépítése a Start Munkaprogram keretében, mintegy 3.5 millió forintból valósult meg, a munkálatokból a lakosok is kivették részüket.
Bodnár Margit fontosnak tartotta megemlíteni, hogy az itt élőknek egy nagy gondja oldódik meg a beruházással. A térségben tovább folytatódik a fejlesztés, a Szittya utcán is hasonló beruházás kezdődik majd el a közeljövőben, amely várhatóan ősszel fejeződik majd be.

A munkálatok kivitelezése alatt kérik a lakosság türelmét és együttműködését. 

 
2017. június 01., csütörtök 09:55

Egészségmegőrző nap

Írta:

A Keleti Főcsatorna Egyesület szervezésében Egészségmegőrző napot tartanak ma a Sillye Gábor Művelődési Központban.

Czeglédi János, a Keleti Főcsatorna Egyesület elnöke elmondta, fontos, hogy tisztában legyünk az egészségünk állapotával. A mai napon vércukorszint-, valamint vérnyomásmérésre van lehetőség.
Kovács Tímea, a Fazekas Gábor Idősek Otthonának osztályvezető főápolója előadásában az egészséges táplálkozás fontosságára hívta fel a figyelmet. 

 
2017. június 01., csütörtök 09:50

Minősített Tehetséggondozó Műhely

Írta:

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Új Nemzedék Központ a Nemzeti Tehetség Program keretében Minősített Tehetséggondozó Műhely címet adományozott a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium közössége részére.

A cím egyrészt elismerése az eddig végzett tehetséggondozó munkánknak, hiszen három szűrőn kellett átmennünk, hogy a 170-nél is több pályázó közül bekerülhessünk azon 38 intézmény közé, akik a következő öt évben viselhetik ezt a címet.
Ez azt is jelenti, hogy a következő öt évben az Új Nemzedék Központon keresztül tehetséggondozó tevékenységeink – köztük a pályázat során jó gyakorlatként bemutatott robotika műhely – kiemelt támogatásban fognak részesülni.


2017. május 31., szerda 09:40

Négy osztály működik

Írta:

Június elsejétől módosul a Polgármesteri Hivatal szervezeti- és működési szabályzata.

Holnaptól ismét négy egység látja el az adminisztratív feladatokat: Jogi és Városüzemeltetési, Gazdálkodási, Hatósági, Városfejlesztési Osztály. Erről a Képviselő-testület döntött a legutóbbi ülésén.


 

 
2017. május 31., szerda 09:31

Ezüstös pulyka

Írta:

A XV. Debreceni Pulykanapokon Gajdán Attila mesterszakács második helyezést ért el.

Az általa készített menü Pulykaragu leves és Hajdúsági töltött káposzta volt, pulyka, fácán és hal hús felhasználásával.


 

 

 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates