2017. június 13., kedd 14:45

Nyári diákmunka

Írta:

Már lehet jelentkezni a nyári diákmunkára. Nemzetgazdasági Minisztérium ötödik alkalommal hirdette meg a „Nyári diákmunka” programot. A tavalyi esztendőben Hajdúböszörmény országos szinten az első helyen állt a diákokat foglalkoztató önkormányzatok között, mondta el ma sajtótájékoztatón Kiss Attila polgármester.

Turisztikai területeken, rendezvényeken, intézményekben foglalkoztatták a diákokat. Ebben városi szinten 30 szervezet, köztük az egyházak is részt vettek. A program idén július 1-től augusztus 31-ig tart. 16 évet betöltött diákok foglalkoztathatóak 25 éves korral bezáróan, akik felsőfokú képzésben vesznek részt. A 6 órás foglalkoztatási jogviszony bruttó havi bére 95.625 Ft, mondta el Fórizs László alpolgármester. Tekintve a tavalyi nagyarányú részvételt, idén is több fő diák foglalkoztatására kért keretet a Minisztériumtól városunk Polgármestere.

A nyári diákmunka indításának további részleteit a HBTV szerdai adásában ismerhetik meg. Jelentkezni a polgármesteri hivatal 64-es irodájában, Dóka Tibornénál lehet, iskolalátogatási igazolással.


(Sz-Sz. K.)

 
2017. június 12., hétfő 09:01

Véradás

Írta:

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Szervezete 2017. június 23-án (péntek) 10.00 - 15.00 óráig véradást szervez a Sillye Gábor Művelődési Központban (Hb., Bocskai tér 4.) a lakosság részére.

Szeretettel várjuk régi és új véradóinkat! Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!


(Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete Hajdúböszörmény)

 

 
2017. június 09., péntek 00:00

Jó gazdák, jó gulyások

Írta:

A Széchenyi-iskola négy gazda diákja (Kunkli Péter és Kecskés Krisztián, illetve Györfi László és Mészáros László) részt vett a XXI. Országos Gulyásversenyen és Pásztortalálkozón Hortobágyon, július 2-3. között.

A versenyt olyan gulyáspároknak hirdették meg, akik még nem töltötték be a 20. életévüket, vagyis bojtárok. Versenyszámok: gulyástotó, borjúbefogás, fülszám leolvasás, „nyúlütés” gulyásbottal, tetoválás, fülszám behelyezés, pányvadobás, vízhúzás, gulya létszámának meghatározása. Kunkli Péter volt a legügyesebb a „nyúlütési” versenyszámban, megelőzve párját: Kecskés Krisztiánt. Összetettben negyedik helyet szereztek. Mészáros László volt a harmadik legjobb pányvadobó. Györfi László, a tisztes helytállásért, a támogatók által felajánlott díjat vehette át. 

 
2017. június 09., péntek 00:00

Aktuális kátyúzási munkálatok

Írta:

A mai napon (2017. június 9.) folytatjuk a kátyúzási munkálatokat a város belterületén.

Az aszfaltozási és bontási munkálatok miatt az alábbi helyszíneken kell forgalomkorlátozásokra számítani: Külső- Debreceni utca, Corvin János körút, Mátyás Király körút.

Kérjük a lakosság együttműködését és türelmét.


(Jogi és Városüzemeltetési Osztály)

 
2017. június 08., csütörtök 00:00

Szélessávú fejlesztések

Írta:

A HBCom Kábel Nonprofit Kft. fejlesztései volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, amelyet a Külső-Nánási utcán tartott ma Fórizs László alpolgármester és Gellén Lajos ügyvezető. Elhangzott, a SzIP-projekt keretein belül mintegy 170 millió forint értékben fejlesztik Hajdúböszörmény területén az optikai hálózatot.

A munka áprilisban indult el. A HWR Telekom Kft. beruházásának köszönhetően optikai kábelhálózattal látják el a külterületeket, így Hajdúvidet, Pródot és Bodaszőlőt. Ezen internet, telefon, kábel tv, IPTV szolgáltatás lesz elérhető a helyi a helyi Hbcom Kábel Nonprofit Kft.jóvoltából. A most indult fejlesztéshez összesen 1200 ingatlan csatlakozhat majd. A beruházásnak elsőként a hajdúvidiek örülhetnek, majd a Hajdúböszörmény-Hajdúvid közötti szakasz épül meg, amely révén az Iskola utca, az Arad és Nánási utcákon, valamint az Északi-Lucernáson keresztül épül meg a kábelhálózat, ezt követheti a bodaszőlői hálózat, valamint a Hajdúböszörményt Bodaszőlővel összekötő útszakasz kiépítése. A pályázat ötödik ütemében a Hajdúböszörmény belterületi gerincvonalait építik majd ki. Gellén Lajos ügyvezető hozzátette, elkészült a cég új honlapja, (www.hbcom.hu) ahol az ügyfelek már online is köthetnek szerződést, és utcaszinten tudnak keresni szolgáltatásokra, illetve új telefon- és internetcsomagokat vezetnek be. Mobilapplikációjuk (MyHBCOM) pedig a gyorsabb reagálást, illetve információ továbbítását segíti a jövőben. 

 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates