2018. május 04., péntek 10:52

Országos siker

Írta:

Dénes Dorottya, a Bartók Béla Zenei Alapfokú Művészeti Iskola gordonka szakos tanulója első helyezést ért el és különdíjban is részesült a III. Kiskunfélegyházi Magyar Szerzők Vokális és Hangszeres műveire kiírt Országos Versenyen. Felkészítő tanára: Pető Áron


 

2018. május 03., csütörtök 14:55

A külterületi utak karbantartásáért

Írta:

A város külterületi utainak karbantartása volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, amelyet Szathmári Anita aljegyző, a Városüzemeltetési Osztály vezetője és Nagy Sándor közlekedési- és városüzemeltetési ügyintéző tartott május 3-án.

Elhangzott, az önkormányzat április 23-án kezdte meg a külterületi dűlőutak karbantartási munkáit. Az Önkormányzat megbízásából vállalkozó végez gréderezési munkálatokat a külterületi közutak, dűlőutak problémás szakaszain, emellett pedig a Városüzemeltetési Intézmény munkatársai a meglévő csapadékvíz-elvezető csatornák takarítását, az út széli növényzet ritkítását, valamint az innen keletkezett faanyag szállítását végzik. A munkálatok során 385 üzemórában dolgozik a gép több mint 6 millió Ft összegben.


(H. F. I.  )

 
2018. április 28., szombat 13:21

Szépülő lakótelepek

Írta:

Mintegy négyezer tő egynyári virágot osztottak szét a mai napon a város lakótelepein élők számára.

Sőrés István alpolgármester a Karap Ferenc utcai lakóközösségnek elmondta, hogy az önkormányzat fontosnak tartja a város közterületeinek megszépítését évről-évre.
A Győrössy-kertiek, valamint a Tizenhárom vértanú utcai lakosokat pedig Fórizs László alpolgármester 9 órakor köszöntötte, s adta át számukra a növényeket a Városüzemeltetési Intézmény munkatársai segítségével.


 

2018. április 28., szombat 00:00

Sikerek a Bocskai Gimiben

Írta:

A Bocskai Istvány Gimnázium csapata 3. helyezést ért el a hetedik alkalommal megrendezett Visual Thinking LabView programozó versenyen. A háromfordulós versenyre 110 csapat nevezett. Gimnáziumunk csapata 6. helyen jutott az országos döntőbe. Valós, az ipari környezetben is felmerülő problémákat oldottak meg.  Szenzorokat kellett építeniük, tesztelniük és programozniuk. A 2018. április 26-án megrendezett döntőben szakgimnáziumi és szakközépiskolai csapatokat megelőzve végeztek a 3. helyen. A csapat tagjai: Forgács Benjámin, Barak László 12/E és Ecsedi Boglárka 9/E osztályos tanulók.

A csapatot Oláh Tibor készítette fel.


Idén Kecskeméten rendezték meg 2018. április 14-én a Robotprogramozó Csapatverseny Országos döntőjét. A regionális fordulóból a Gimnázium négy csapata jutott be az országos döntőbe. A versenyre a három kategóriában összesen 98 csapat nevezett. A döntőbe összesen 32 csapat jutott be.  A zsűri elmondása szerint egy igen szoros mezőny mérette meg magát ezen a versenyen. Nagyon jól felkészült diákok képviselték iskoláikat a döntőben.

Gimnáziumunk diákjai a kemény küzdelemben jól állták meg a helyüket. A 6. évfolyamosok küzdelmében Balogh Szilárd, Ecsedi Levente, Szabó Tamás István, Fodor Ákos alkotta csapat 5. helyezést ért el, míg az 5. évfolyamosok versenyében Éles Gábor Béla, Boros József, Pipó Gergő Zsolt 4. helyezést ért el. Holtversenyben 6. helyezett lett Némethi Regő, Bertalan Kolos Endre illetve Csatári Benedek, Kathi Péter és Seiler Zsolt. Felkészítő tanáraik:  Oláhné Flinta Marianna, Barna Pál, Losonczi László, Oláh Tibor.

 

2018. április 27., péntek 11:27

„Őértük szólok, akik nyugalmunkat naponta őrzik”

Írta:

Évről évre hagyomány, hogy április végén ünnepélyes állománygyűlést tart a katasztrófavédelem. Idén a rendezvénynek Balmazújváros adott otthont. Délelőtt megemlékeztek Szent Flórián személyéről, a tűzoltók védőszentjéről, majd a környező városok Polgármestereinek, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának és a Tűzoltószövetségnek köszönhetően a megye kiemelkedő tűzoltóit kitüntetésben részesítették.

Az ünnepségen beszédet mondott dr. Tiba István országgyűlési képviselő, a fejlesztésekért felelős miniszteri biztos. Méltatta a Hajdú-Bihar megyében szolgálatot ellátó állományt és köszönetét fejezte ki a tűzoltóknak a hősies helytállásukért.


Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates