2017. október 05., csütörtök 15:01

Szeptemberben történt…

Írta:

• Hajdúböszörmény egyik legnagyobb ünnepe minden évben - a Hajdúhét mellett- a Város napja.

Hajdú eleink letelepítésének 408. évfordulóját az idén is öt napos rendezvénysorozattal ünnepelték a város lakói. Szeptember 13-án, az ünnepi képviselő-testületi ülésen vehették át elismerésüket a kitüntetettek.


2017. október 04., szerda 09:31

Felhívás őszi lomtalanításra

Írta:

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az „Őszi lomtalanítási akció” Hajdúböszörményben, a Körúton belül (beleértve a körutakat is) 2017. október 7- én szombaton történik. A Körúton kívül és a Bocskai Szőlőskertben 2017. október 14-én, szombaton szállítják el a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. járművei a lomnak minősülő hulladékot.

Az ingatlanon összegyűlt, feleslegessé vált, kisebb terjedelmű bútordarabokat, berendezési tárgyakat, valamint rongyot, ruhát, falevelet, virágmaradványokat, egyéb kommunális hulladékot zsákba vagy gyűjtőedénybe – melynek súlya darabonként nem haladja meg a 30 kg-ot – tegyék ki a megszokott helyre a közterületeken. Ingatlanonként legfeljebb 1 m3 hulladékot szállít el a Közszolgáltató.


A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a vidéki térségek falvaiban az alapvető szolgáltatások fejlesztését, a falvak megújulását. Az intézkedés célja, hogy a szennyvízkezelés megfelelő megválasztásával a vidéki települések környezetterhelése csökkenjen, amely jelentősen hozzájárul a vidéki életminőség javításához.

Ennek érdekében a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetésre került az „Egyedi szennyvízkezelés, kódszáma: VP6-7.2.1.2-16” pályázat.
A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket maximálisan 155 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig. Maximális támogatási intenzitás 85%.
Forrását az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában biztosítja.


2017. október 02., hétfő 10:38

Véradás

Írta:

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Szervezete 2017. október 18-án (szerda) 09.00 - 13.30 óráig véradást szervez a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karán (Hb., Désány I. u. 1.-9.) a hallgatók és a lakosság részére.

Szeretettel várjuk régi és új véradóinkat! Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!


(Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete Hajdúböszörmény)

 

2017. szeptember 29., péntek 13:11

Idősek Hónapja

Írta:

Városunkban hagyománnyá vált, hogy az Idősek Hónapjában közösségi és kulturális programok várják a szépkorúakat.

Október első napján (vasárnap) 9 órától a Bocskai téri református templomban Ünnepi Istentisztelettel veszi kezdetét a rendezvénysorozat. Október 2-án (hétfőn) 14 órától a Sillye Gábor Művelődési Központ kiállító termében a Varga Lajos Kultúrkör születésnapi kiállításának megnyitójára kerül sor, majd 15 órától a színházteremben Kiss Attila polgármester köszönti az időseket. Ezt követően a Varga Lajos Kultúrkör ünnepi műsorral várja az érdeklődőket. Ezen a napon lehet a regisztrálni a kirándulásra. Az október 20-i kirándulás úti célja Csenger, Csengersima, Nagygéc lesz.


 

 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates