2018. május 28., hétfő 09:02

Tisztelgés a szülők és nagyszülők előtt

Írta:

- Minden háború csak halált hoz. Özvegyek, árvák, rokkantak emlékeztetik az embert a a borzalmakra- fogalmazott Molnár Magdolna Ilona, a Széchenyi- iskola igazgatónője. A Hősök napja alkalmából május 27-én tartottak megemlékezést, a Kálvin téri I. világháborús emlékműnél.

- A hősök áldozatvállalása kell ahhoz, hogy szilárdítsa az utódokban az erőt, önbecsülést, önbizalmat, tisztelegve ezzel is a szülők és nagyszülők előtt- zárta gondolatait a szónok.
Somogyi László, a Kálvin téri Református Egyházközség lelkipásztora Zsolt és Ézsaiás könyvének verseiből fogalmazta meg, hogy a hősiesség minden korban tiszteletet váltott ki.


(g.i.)
 

 
2018. május 28., hétfő 08:50

Egymásra találtak

Írta:

Tizennégy egykori tanyasi iskola, mintegy négyszáz tanulója találkozott először, a Tájházakban, május 26-án.

Répátzky Imréné Marika és segítői jóvoltából örülhettek egymásnak a rég nem látott iskolástársak. Rajtuk kívül több, mint tíz egykori tanítót, és tanárt is köszöntöttek a szervezők a nosztalgikus hangulatú rendezvényen.


(g.i.)
 

2018. május 28., hétfő 08:45

Robotok „harcban”

Írta:

Hetedik alkalommal rendezett megmérettetést a Bocskai-gimnázium, ezúttal „RobotOlimpia 2018” néven, május 26-án a Bocskai-iskola tornacsarnokában.

Az idén 73 csapat mérte össze tudását. A résztvevők az ország minden részéből érkeztek, de a verseny nemzetközi jellegét erősítette, hogy felvidéki versenyzők is voltak a nevezők között. A szakemberek szerint a verseny mellett a tehetséggondozó műhelyek tapasztalatcseréjére is alkalmas volt ez a sajátos olimpia.


(g.i.)
 

 
2018. május 28., hétfő 08:40

Gyereknap Bodaszőlőn

Írta:

Kutyaiskolai bemutató, sor-és váltóverseny, meseolvasás, csillámtetoválás szerepelt többek között a kínálatban, melyet a Böszörményhez tartozó településrészen rendeztek, május 26-án.

Fazekasné Editke és munkatársai mindent megtettek azért, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt jó érezzék magukat. A kínálatból mindenki 4kedvére válogathatott, de leginkább a fagylalt és a tini diszkó „ízlett” a résztvevőknek.


(g.i.)
 

 
2018. május 24., csütörtök 11:55

Idősügyi konferencia

Írta:

Tizenhatodik alkalommal szervezték meg a tanácskozást, melyet május 23-án tartottak a városháza Báthory-termében.

Ezen a házigazdákon kívül Hajdúnánás, Hajdúdorog és Balmazújváros érdeklődő szép korúi voltak jelen. Most az Árpád-kori Böszörmény volt a tanácskozás fő témája. Ehhez kapcsolódóan jutalmazták a négy település elismert történészeit, helytörténészeit: Hajdúböszörményből Nyakas Miklóst, Hajdúnánásról Péteri Lajosnét, Hajdúdorogról Pappné Pap Irént, Balmazújvárosról pedig Burai Istvánt.


Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates