Hajdúböszörmény és Hajdúdorog határán áthaladó kábelfektetés során az árkot ásó markoló embercsontokat fordított ki a földből.

A keskeny árokban három észak-déli tájolású sírt sikerült kibontanunk. A sírokban csak néhány ékszer utalt az eltemetettek népcsoportjára, amelyek közül a legjellegzetesebb egy avar bronz övcsat. Az avarok a VII. században költöztek be a Kárpát-medencébe. Ők voltak azok, akik először tudták egy közös hatalom alatt egyesíteni a Kárpát-medencét, amit egészen a honfoglaló magyarok bejöveteléig uraltak. A megtalált temetkezések további érdekessége, hogy az egyik sírban két csontvázat - nagy valószínűséggel anyát és gyermekét – találtuk meg.


Dr. Bálint Mariann, régész
Hajdúsági Múzeum
 

2017. július 10., hétfő 13:10

Véradások

Írta:

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Szervezete véradást szervez az alábbi időpontokban és helyszíeneken.

  • 2017. július 19. (szerda) 10.00 - 14.30 óráig a Rendőrkapitányságon a dolgozók és a lakosság részére. (Hajdúböszörmény, Kossuth L. u. 2.).
  • 2017. július 22-én (szombat) 10.00 – 12.30 óráig a Bocskai Gyógyfürdőben. (Hajdúböszörmény, Uzsok tér 1).

Szeretettel várjuk régi és új véradóinkat. Kérjük, hogy véradásával segítsen beteg embertársainkon! Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!


 

A mai napon összesen 174 nyári diákmunkás írta alá szerződését a városházán. Fórizs László alpolgármester köszöntőjében elmondta, a Nemzetgazdasági Minisztérium idén ötödik alkalommal hirdette meg a „Nyári diákmunka” programot.

A tavalyi esztendőben Hajdúböszörmény országos szinten, lakosságarányosan az első helyen állt a diákokat foglalkoztató önkormányzatok között, ugyanis tavaly mintegy 475 fiatal jelentkezett diákmunkára. Akkor mintegy 30 önkormányzati és egyházi fenntartású intézményben, jellemzően adminisztratív és kisegítő munkakörben dolgoztak a diákok.


2017. július 07., péntek 10:45

XXIV. Hajdúhét

Írta:

XXIV. Hajdúhét Hajdúböszörményben a Bocskai téren 2017. augusztus 17-20. között!

Fellép többek között a Wellhello, a Margaret Island, Bye Alex és a Slepp, Péterfy Bori & Love Band, Kovács Kati, Szabó Balázs Bandája, az Animal Cannibals, a Maszkura és a Tücsökraj, NÁGI, a Csicseri és Borsó, a Singing & Drum: Juhos Zsófi és Balogh Soma!

Már kaphatóak a 4 napos bérletek 1500 Ft-os áron a Sillye Gábor Művelődési Központ gazdasági irodájában és a Tourinform Irodában!

Napijegyek csak a helyszínen 500 Ft-os áron vásárolhatóak! A napijegyek árusítása minden nap 16:00 órától kezdődik, a napi karszalagok ellenőrzése 18:00 órától kezdődik! 18:00 órától a karszalag viselése kötelező! 18:00 óráig a Hajdúhét programjai ingyenesen látogathatóak. A belépés 6 éves korig szülői felügyelettel az esti programokra is ingyenes!

Az esti koncertek időpontjai, részletes program hamarosan!


2017. július 05., szerda 13:33

A városi televízió műsora

Írta:

A városi televízió 18.00 órakor kezdődő mai hírműsora.

18: 00 Esti mese – Jánosi Klára Sára mesél
18:03 Híradó
• A Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep 54. időszakának megnyitása
• Projektzáró a Hajdúsági Múzeumban
• Országos Cifraszűrös Találkozó
• Nyári programajánló

18:27 Helyettes szülői hálózat kialakítása
18:41 Szó van róla – Önkormányzati krónika
19:55 Sportösszefoglaló: elindult a reformáció 500. évfordulója alkalmából szervezett kerékpártúra 

 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates