2017. december 13., szerda 15:31

A városi televízió műsora

Írta:

A városi televízió 18.00 órakor kezdődő mai hírműsora

18: 00 Esti mese - mesél: Rab Boglárka
18:04  Híradó
18:14  Gazdasági percek – fejlesztések
18:18  Orgonahangverseny
18:19  Békesség Néktek – egyházi műsor
18:26  Szó van róla – az influenzáról
18:38  Így készül
18:51  Közelkép Radácsi Erzsébetről
19.03  Böszörményi utazók: Szentpétervár
19:50  Szórakoztató percek
19:56  Sportösszefoglaló – utánpótlás kézilabda 

2017. december 08., péntek 00:00

TÁJÉKOZTATÁS

Írta:

A téli időjárás közeledtével felhívjuk a lakosság figyelmét az alábbiakra:

 

Fotó: Tabár Patrik

 

·         Az ingatlanok tulajdonosai (használói) kötelesek az ingatlanjaik előtti gyalogos közlekedést szolgáló járdaszakaszok hómentes és csúszásmentes állapotáról gondoskodni. Ezt elmulasztók kötelesek helytállni a síkosságból eredő balesetekért, illetve egyéb károkért. A rendelkezés betartását a közterület felügyelők ellenőrzik, és a mulasztókkal szemben büntetést szabhatnak ki.

·       A kerékpárutak és gépjármű utak hó- és síktalanításáról a Polgármesteri Hivatal szerződött partnerek útján gondoskodik. Ezzel kapcsolatban emlékeztetjük az utakon közlekedőket a fokozott óvatosságra, illetve arra, hogy mindig az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek. A hó eltakarítása – a korlátozott számú munkagépek miatt – előre meghatározott fontossági sorrendben történik. A fő gyűjtőutak, ill. a közintézmények (mentők, orvosi rendelők, Polgármesteri Hivatal, rendőrség stb.) megközelítését biztosító utak elsőbbséget élveznek. A közlekedők által már letaposott havat a munkagépek nem tudják eltávolítani. További gondot okoznak az utak szélénél parkoló autók, illetve a nagyon keskeny utcák. Ilyen helyeken sem tudnak a munkagépek dolgozni. A sózással történő síktalanítás csak egy szűk hőmérséklet tartományban hatásos (0 °C és -5 ° C között) és csak akkor, ha később sem süllyed a hőmérséklet. Ellenkező esetben a sózás csak még síkosabbá és baleset-veszélyesebbé teszi az utakat. Mivel a sózás az utakban, földalatti közművekben, gépjárművekben, út menti növényzetben komoly korróziós károkat okoz, ezért a sózással történő síktalanítást a lehető legkisebb mértékben alkalmazzuk.

·         Külön felhívjuk a kerékpárutakon közlekedők figyelmét, hogy a kerékpárutakat nem lehet sózással síktalanítani. A sós lé a kerékpárutak melletti épületek vakolatát tönkreteheti. A letaposott jégbordák rendkívül veszélyesek, ezért ilyen időszakban inkább mellőzzék a kerékpár használatát. Az utakon és a kerékpárutakon levő jeget leginkább a melegedő időjárás tudja eltávolítani.

·         A háztartási hulladék gyűjtésének és elszállításának rendjét az Önkormányzat helyi rendeletben szabályozza. A téli időszak beköszöntével felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy salakot, hamut tilos a kukába rakni. Az egyéb hulladékot olyan módon kell elhelyezni az edényzetben (kukában), hogy az üríthető legyen. Praktikusan ez azt jelenti, hogy a kukába belefagyott hulladékot nem szállítják el.

 

 

Jogi és Városüzemeltetési Osztály

1522/2017. (VIII.14.) Korm. határozatában fogadta el a Kormány Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és Tiszta-tó kiemelt turisztikai fejlesztési térség 2017-2030 időszakra szóló stratégiai fejlesztési programját. A Debrecen – Hajdúszoboszló kiemelt turisztikai fejlesztési térségbe Debrecen és Hajdúszoboszló mellett a megyéből Hajdúböszörmény és Balmazújváros is belekerült. A kiemelt státusz komoly pénzügyi támogatást jelent a térségnek.

Fotó: Horváth Tamás

Jogi és Városüzemeltetési Osztály

2017. december 05., kedd 15:10

Elhunyt Csontos János

Írta:

A Szabadhajdú hetilap egykori alapító főszerkesztőjét 55 éves korában, súlyos betegséget követően december 4-én hajnalban, Budapesten érte a halál.

Életének egy nagyon rövid szakaszát töltötte Hajdúböszörményben. 1991 januártól októberig látta el a főszerkesztői teendőket. Rövid munkássága eredményét jelzi, hogy ez idő alatt országosan ismertté tette a megye egyetlen napilapját. A fővárosba kerülve sem felejtkezett el Böszörményről. Szívesen adott hírt az itt élők mindennapjairól is az országos sajtóban. Nyugodjon békében! 

 
2017. december 04., hétfő 13:55

Véradások

Írta:

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Szervezete véradást szervez az alábbi időpontokban és helyszíneken:

 

  • 2017. december 11-én (hétfő) 09.00 - 13.00 óráig a Sillye Gábor Művelődési Központban a lakosság részére. (Hajdúböszörmény, Bocskai tér 4.).
  • 2017. december 13-án (szerda) 08.00- 12.00 óráig Bodaszőlőn (IKSZT) (Hb., Boda Katalin u. 28.) a lakosság részére.

Szeretettel várjuk régi és új véradóinkat.

Kérjük, hogy véradásával segítsen beteg embertársainkon!

Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!


 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates