2017. augusztus 25., péntek 09:15

Vándor Biblia

Írta:

A Reformáció 500. és a Magyarországi Református Egyház fennállásának 450. évfordulója alkalmából vándorútra indított Szentírás január 1-től december 31-ig bejárja a több, mint 400 tiszántúli gyülekezetet Záhonytól Szegedig.

Kézből-kézbe és gyülekezetről gyülekezetre jár a díszkötéses könyv, amelyet vinni és fogadni kell, amelyre vigyázni és figyelni kell, amelyet érdemes felnyitni és elolvasni belőle az aznapra kijelölt verseket. A Biblia nemcsak egy könyv a többi között, hanem kiemelt jelentőségű mű: a Könyvek Könyve. Olyasmit kap tőle az ember, amit más kötettől nem.


Bobajka és házi krumplis pogácsa sütése augusztus 26-án 14 órától a Kemping bejáratánál.

A szervezők, a Civilek a Lakóhelyért Egyesület várják a kempingből, a fürdőből és a városból érkező vendégeket.


 

 
2017. augusztus 22., kedd 13:47

Véradás

Írta:

2017. augusztus 31-én (csütörtök) 12.00 - 14.30 óráig véradást szervez a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Területi Szervezete a NAGÉV Kft.-nél a dolgozók és a lakosság részére (Hajdúböszörmény, Kinizsi P. u. 7.).

Szeretettel várjuk régi és új véradóinkat. Kérjük, hogy véradásával segítsen beteg embertársainkon! Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!


(Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete Hajdúböszörmény)

 

 
2017. augusztus 22., kedd 11:59

Éveket az egészségnek

Írta:

Az egészségmegőrzés érdekében immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Nők és Férfiak Egészségvédelmi hetét augusztus 21 és augusztus 25-e között, melyen Hajdúböszörmény lakossága térítésmentes szűrővizsgálatokon vehet részt.

Augusztus 22 – 24-ig a délelőtti órákban egészségügyi szűrővizsgálatokon, többek között vérnyomás-, vércukor-, koleszterin-, testzsír – mérésen, testsúly és – magasságmérés alapján BMI (testtömeg) érték meghatározása, a betegségek megelőzésével kapcsolatos tanácsadásra, valamint alkar csontsűrűség – mérésre lesz lehetőség. Ugyan ezen a napon alkar csontsűrűség – mérésre is lehetőség lesz azok számára, akik 1 éven belül nem vettek részt vizsgálaton.


2017. augusztus 21., hétfő 10:49

Kitüntették Vásáry Tamást

Írta:

Áder János köztársasági elnök a zongoraművész-karmesternek, városunk díszpolgárának adta át a Magyar Szent István-rend kitüntetést augusztus 20-án, a Sándor-palotában.

Az államfő méltatásában megfogalmazta, hogy Vásáry Tamás távolba mutató, magas célokat állított maga elé, csodagyerekségének ígéretét váltotta be. 

 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates