2018. január 05., péntek 09:45

A városi televízió műsora

Írta:

A városi televízió 18.00 órakor kezdődő mai magazinműsora:

 

  • 18:00 Városban történt: 2017-es fejlesztések
  • 18:50 Esélyt az egészségnek – lelki egészségünkért
  • 19:12 Természeti értékeink - energiatakarékosság
  • 19:16 ANNO 2002
  • 19:33 Rivalda - néptánc
  • 19:45 Böszörményi utazók - Szentpétervár

 

 
2018. január 03., szerda 10:43

Véradások

Írta:

A Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Területi Szervezete véradást szervez:

- 2018. január 10-én (szerda) 08.00 - 15.30 óráig  a Polgármesteri Hivatalban a dolgozók és a lakosság részére. (Hajdúböszörmény, Bocskai tér 1.)

- 2018. január 11-én (csütörtök) 10.00 - 14.00 óráig (RETRO véradás) a NAGÉV Kft.-nél a dolgozók és a lakosság részére.(Hajdúböszörmény, Kinizsi P. u. 7.)
 

Kérjük, hogy véradásával segítsen beteg embertársainkon!


Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!


(Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete, Hajdúböszörmény)

 

2018. január 02., kedd 00:00

Még 2017-ből

Írta:

Bár nem minden pillanatot, de néhányat még felelevenítünk 2017 végéről 2018 elején. Októbertől decemberig zárjuk felsorolásunkat, a teljesség igénye nélkül.

 

Októberben egyetemi tanári címet adományozott Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora Bálint Péternek, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar dékánjának. Főiskolai tanári kinevezést vehetett át a rektori tanácsteremben tartott ünnepségen Gortka-Rákó Erzsébet, aki ugyancsak a böszörményi kar oktatója.

 

Ünnepélyes keretek között rakták le a Csillagvár Óvoda Hét Vezér utcai telephelyén egy új,  hatodik   csoportszoba   alapkövét,    október    19-én,    amelyet  2018.  februárjától vehetnek birtokba a kicsik.

 

A reformáció 500. évfordulóját közösen ünnepelte a Bocskai és a Kálvin téri közösség októberben kezdődött rendezvénysorozat keretében.

 

Ötvenezer új munkahelyet sikerült teremteni az elmúlt hat esztendőben, az agráriumban. Erről számolt be többek között Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Széchenyi-iskolában, november 13-án, városunk mezőgazdasági középiskolája és környékbeli agrárvállalkozók partnerségi együttműködési megállapodásának aláírása előtt.

 

Szivárványos az ég alja – ez volt a mottója a fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő

Hajdúböszörményi Népzenei Együttes gálaműsorának.

 

Novemberben a közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységéért miniszteri elismerő oklevélben részesült Hajdúböszörmény Város Önkormányzata a Start Plusz program keretében.

 

Csapadékvíz-elvezetési problémák, valamint a megnövekedett teherforgalom járult hozzá az Ipartelep utca állagának folyamatos romlásához. Több alkalommal érkezett lakossági panasz a járdaszakaszra, amelyet a közlekedő járművek használtak a gyalogos forgalom helyett. Ezért vált indokolttá az útburkolat kritikus szakaszának a stabilizációja, helyreállítása, melyet városunk önkormányzata saját forrásból finanszírozott.

 

Egy böszörményi dinasztia olyat alkotott, amely túlmutatott a város határain: a Tisza Nagy család csengői messze földön híresek voltak és most a Hajdúsági Múzeum kiállításában is megtekinthetők.

 

Hajdúböszörmény Önkormányzata már 11 alkalommal csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez és 16 alkalommal szervezett Európai Autómentes Napot. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a program zárásaként a több mint 200 résztvevő önkormányzat közül 36 települést díjazott. Hajdúböszörmény legjobb szervező önkormányzat díjat vehetett át december 7-én, a minisztériumban.

 

 

Fennállásának 65. évfordulóját ünnepelte a Bocskai Néptáncegyüttes. A jubileumi év zárásaként, egész hetes programsorozattal várták az érdeklődőket december 11-16. között, a művelődési központban.

 

 

 

 

A fotót Horváth Tamás készítette a Bocskai Néptáncegyüttes december 14-i ünnepségén.

 

 

2018. január 01., hétfő 00:00

Az év ütőhangszerese

Írta:

Egy hazai online magazin, a jazzma.hu szavazást indított olvasói részvételével, akik a magyar zenei élet szereplőire voksolhattak.

A vélemények alapján a 2017-es év ütőhangszerese a hajdúböszörményi Czibere József lett!

Ezúton is szívből gratulálunk!

 

Fotó és hírforrás: Czibere József Facebook oldala

2017. december 31., vasárnap 00:00

A Pendely egyik tanára hajdúböszörményi

Írta:

Tóth Lilla a „Fölszállott a páva” egyik nyertesének, a Pendely Énekegyüttesnek egyik tanára. Az MTVA és a Hagyományok Háza hirdette meg a népzenei és néptánc tehetségkutató versenyt. A siker különlegességét az adja, hogy a Papp János által Hajdúböszörményben gyűjtött népdalokból összeállított csokorral sikerült a zsűrit lenyűgöznie az Énekegyüttesnek.

„1986. március 30-án születtem Debrecenben, a gyermekkoromat Hajdúböszörményben töltöttem. Ötéves koromban kezdtem zeneiskolába járni, ahol hegedülni tanultam. Egy tanári koncerten hallottam énekelni Bárdosi Ildikót, akinek a hangja, előadásmódja nagy hatással volt rám. Ez az élmény terelte utamat a népzene, a népdaléneklés felé. Tanulmányaimat Nyíregyházán, majd Budapesten folytattam, közben pedig népzenei táborokban és gyűjtőutakon gyarapítottam tudásom.

A Törköly zenekarban énekelek és hegedülök, emellett pedig közreműködőként népzenei együttesekkel és más műfajok képviselőivel is színpadra lépek. Az éneklés és a muzsikálás nagyon fontos része az életemnek, de legalább ennyire fontos a tanítás, a megszerzett tudás továbbadása is.” – vallja Tóth Lilla.

További gondolatit az alábbi linken olvashatják:

http://www.hagyomanyokhaza.hu/page/12329/

 

A debreceni Pendely Énekegyüttes tagjai: Baló Anna, Bartók Boglárka, Bíró Nelli, Fekete Boglárka, Rácz Boglárka, Szepesi Emese és Végh Orsolya. Mindannyian a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola népi énekes növendékei. Tanáraik: a hajdúböszörményi Tóth Lilla, illetve Sáriné Szebenyi Judit. A felkészülésüket Navratil Andrea is segítette.

A döntős előadásukat itt visszanézhetik:

https://www.mediaklikk.hu/video/2017/12/29/dontos-produkcio-pendely-enekegyuttes-hajduboszormenyi-nepdalok-papp-janos-gyujtesebol/

 

Fotó: Farkas József

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates