2018. február 05., hétfő 00:00

Kigyulladt egy lakókocsi

Írta:

Kigyulladt egy lakókocsi városunkban, a Katona József utcán ma délelőtt. A teljes terjedelmében égő járművet két vízsugárral oltották el a helyi hivatásos tűzoltók. A mentők egy embert vizsgálnak, áll a katasztrofavedelem.hu tájékoztatásában.

 

Képünk illusztráció

2018. február 05., hétfő 08:21

Véradások

Írta:

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Területi Szervezete véradásokat szervez az alábbi helyszíneken és időpontokban:

  • 2018. február 12-én (hétfő) 13.30 - 15.30 óráig Hajdúviden (Művelődési Ház) a lakosság részére. 
  • 2018. február 15-én (csütörtök) 09.00 - 14.00 óráig a Veress Ferenc Szakképző Iskolában a diákok, a dolgozók és a lakosság részére (Hajdúböszörmény, Enyingi T. B. u. 5/a.).

Szeretettel várjuk régi és új véradóinkat. Kérjük, hogy véradásával segítsen beteg embertársainkon!

Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!


 


 

 

 

 

 

Szeretettel várjuk régi és új véradóinkat!

Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!

 


Magyar Vöröskereszt
Területi Szervezete
Hajdúböszörmény
 

2018. február 03., szombat 00:00

Magabiztos győzelem

Írta:

Hazai pályán, 4-0-ra győzte le a vendég Ricsilla Futsal csapatát az NB I-ben Quirikó Vivien együttese. A HTE női futsalosai a 16. fordulóban sem találtak legyőzőre. A gólszerzők: Tell Zsófia (2), Pádár Anita, Vígh Renáta. Gratulálunk! Hajrá HTE! Fotó: HTE Női Futsal Facebook oldal

2018. február 02., péntek 00:00

Népszerű a katonai pálya megyénkben

Írta:

Az elmúlt évben megyénkből több mint 430 fő létesített szerződés vagy tartalékos jogviszonyt a Magyar Honvédséggel. A sereg az idei évben is többféle szolgálatformával várja a katonaság iránt érdeklődőket.

 

Hosszú évtizedekre visszamenőleg igaz az a megállapítás, hogy a hajdúság mindig is sok katonát adott a hazának, legyen szó akár a világháborúk időszakáról, akár napjainkról. Jó példa erre a tavalyi év is, hiszen ahogy a számok mutatják, népszerű volt a katonai szolgálat vállalása térségünkben. Ennek okairól Nagy Zoltán alezredessel, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központ parancsnokával beszélgettünk:

 

Mennyien léptek be pontosan a Magyar Honvédség kötelékébe az elmúlt évben megyénkből?

 

Örömmel mondhatom, hogy Hajdú-Bihar megyében továbbra is nagy az érdeklődés a katonai szolgálatvállalás iránt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy 2017-ben 252 fő vonult be a megyéből szerződéses katonai szolgálatra, és további több mint 180 fő önkéntes tartalékosként vállalt szerepet a honvédelemben.

 

Szerződéses és tartalékos szolgálat. Mi a kettő között a különbség?

 

A szerződéses katonai jogviszony jelenti nálunk az állandó, napi munkaviszonyt. Ez esetben a katona a szerződésében vállalt ideig szolgál a honvédség valamelyik alakulatánál, egy meghatározott munkakört lát el havi fizetésért. Szükség esetén gyakorlatokon vesz részt, határvédelmi feladatokat lát el, illetve külföldi misszióban szolgál. A tartalékos viszony ezzel szemben azoknak szól, akik tanulmányaik vagy meglévő munkahelyük mellett szeretnének részt vállalni honvédelmi feladatokban. A 2017-ben bevezetett legújabb szolgálati ág, az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálat például azoknak jelenthet nagyon jó megoldást, akik bár érdeklődnek a honvédség iránt, de még nem biztosak abban, hogy számukra megfelelő ez a hivatás, vagy esetleg vonakodtak huzamosabb ideig lakóhelyüktől távol lenni. Feladatuk többek között veszély- és katasztrófahelyzetben (pl. árvízi védekezés) történő igénybevétel, rendezvénybiztosítási, toborzási, illetve különböző díszelgési feladatok ellátása. A területvédelmi tartalékosok felkészítése éves szinten húsz napot vesz igénybe, amely a katona elfoglaltságától függően akár hétvégére is eshet. Ez a felkészítés, illetve a tartalékosok alkalmazása a lakóhelyéhez legközelebb, lehetőség szerint alapvetően helyben történik a járásban.

 

Ön szerint miért lehet vonzó szolgálatot vállalni a seregben?

 

A Magyar Honvédség, azon belül is a szerződéses szolgálat stabil, biztos megélhetést, kiszámítható életpályát nyújtó munkahelyet és karrierlehetőséget jelent – ezekkel a kedvező körülményekkel manapság már ritkán találkoznak a munkavállalók. Sok más egyéb mellett nem elhanyagolható, hogy az érettségivel rendelkező katonák kezdő alapfizetése havonta bruttó 235.000 forint, de az alapfokú végzettséggel rendelkezők is mintegy bruttó 175.000 forintot vihetnek haza. Ez az összeg pedig a seregben eltöltött évek folyamán növekszik, hiszen a „ranglétrán” való előrehaladás ezt garantálja. Az alapfizetés mellett étkezési és utazási támogatásban is részesülnek a katonáink, illetve ezt az összeget számos plusz juttatás, pótlék, valamint az esetleges többletmunkáért járó kifizetés tovább növelheti. A tartalékos szolgálatot vállalók szerződéskötési, illetve rendelkezésre állási díjra, valamint – behívásuk idején – a tényleges szolgálatért járó illetményre jogosultak. Ez az összeg akár több százezer forint is lehet éves szinten.

 

Kiket várnak a soraikba és milyen megkötések vannak a jelentkezők felé?

 

Katonai szolgálatra minden 18. életévét betöltött, büntetlen előéletű, magyarországi lakóhellyel rendelkező személy jelentkezhet, aki legalább alapfokú végzettséggel és kellő elhivatottsággal rendelkezik. A jelentkezőknek pedig szolgálatformától függően alkalmassági vizsgálaton kell részt venniük.

 

Már csak egy utolsó, ám annál fontosabb kérdés maradt hátra. Hol lehet jelentkezni katonának?

 

A katonai pálya iránt érdeklődők személyesen a megyeszékhelyeken lévő toborzó irodákban jelentkezhetnek, Debrecenben személyesen a Péterfia u. 58/a. szám alatt tud velünk találkozni az érdeklődő állampolgár.

 

Smidróczki Róbert

Immár harmadik alkalommal írta ki az AGRO NAPLÓ és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) a MezőgépÉSZek vetélkedőt a Földművelésügyi Minisztérium (FM) támogatásával mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos középiskolások számára.

A három fordulós vetélkedősorozat döntőjében az ország legjobb hat mezőgépész csapata mérte össze tudását.
Az AgrárgépShow-n megrendezett döntőben a diákoknak elméleti és gyakorlati kérdésekben is bizonyítaniuk kellett a mezőgazdasági gépészet területén szerzett tudásukat. A versenyben végül a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium csapata a második helyezést érte el.(A csapat tagjai: Jánosi Norbert Attila, Németi János Márk, Jenei Ákos, Oláh Tibor, Berczi Norbert, felkészítő tanár: Gém Balázs).


Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates