2017. május 31., szerda 09:40

Négy osztály működik

Írta:

Június elsejétől módosul a Polgármesteri Hivatal szervezeti- és működési szabályzata.

Holnaptól ismét négy egység látja el az adminisztratív feladatokat: Jogi és Városüzemeltetési, Gazdálkodási, Hatósági, Városfejlesztési Osztály. Erről a Képviselő-testület döntött a legutóbbi ülésén.


 

 
2017. május 31., szerda 09:31

Ezüstös pulyka

Írta:

A XV. Debreceni Pulykanapokon Gajdán Attila mesterszakács második helyezést ért el.

Az általa készített menü Pulykaragu leves és Hajdúsági töltött káposzta volt, pulyka, fácán és hal hús felhasználásával.


 

 

 
2017. május 30., kedd 09:01

Gyereknap

Írta:

Jól sikerült az idei gyereknap is városunkban. A programokon kicsiknek és nagyoknak szóló programok egyaránt voltak. Na és persze jó idő.

Az idei gyereknapon a hajdúböszörményi születésű Nági - akinek dalaira több millióan kattintottak a videó megosztón - adott koncertet Feng Ya Ou-val. Ezt követően Dallos Bogit és zenekarának tapsolhatott a nagyközönség.


2017. május 26., péntek 08:30

Biztonság a városban

Írta:

Hajdú-Bihar az ország egyik legbiztonságosabb megyéi közé tartozik - hangzott el a testületi ülésen május 25-én.

Dienes Imre a helyi rendőrkapitányság vezetője, r. alezredes elmondta, az elmúlt 28 év alatt nem volt olyan kiemelkedő a közbiztonsági adat, mint a tavalyi évben. Ott, ahol térfigyelő kamerák működnek, az emberek biztonságban érzik magukat. Továbbra sem ülnek tétlenül, az idei évben hasonló vagy még jobb eredményt szeretnének elérni.


2017. május 24., szerda 11:34

Virágba borul Hajdúböszörmény

Írta:

Immáron hagyomány, hogy a járási startmunka mintaprogramra épülő mezőgazdasági projekten belüli egynyári – virágtermesztés eredményeként városunk közterületeit, lakóövezeteit és intézményeit virágpalántákkal díszítik. Ebben a témában tartottak ma sajtótájékoztatót a Városüzemeltetési Intézményben.

Kiss Attila polgármester szerint fontos, hogy minden évben virágosítsuk a városunkat, valamint nem mindegy, hogy az intézmények milyen arculatot mutatnak az ott tanulóknak és dolgozóknak.
Idén 25 közintézmény és a Hajdú tanya kap - a létesítmény nagyságától függően - körülbelül kétszáz tő palántát. A kilenc fajta virág között megtalálható a muskátli, kakassarkantyú, kakastaréj, levendula, törpe gerbera, lobélia, begónia, jézus szíve és petúnia.


(Kiss Anett)
 

 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates