2018. március 02., péntek 09:04

Elismerés

Írta:

A Hajdúböszörményi Bartók Béla Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában folyó magas szintű pedagógiai munkát ismerték el, február 27-én, Budapesten a Magyar Alapfokú Művészetpedagógia Értéktárának nyilvános bemutatóján.

Dr. Maruzsa Zoltán, a köznevelésért felelős helyettes államtitkár és Ember Csaba, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke adta át iskolánknak azt az oklevelet, amely igazolja, hogy az intézményben folyó pedagógiai munka hivatalosan is értéknek számít. 

 

Hajdúböszörmény Város közvilágításának költségei évről évre egyre nagyobb terhet róttak a város költségvetésére, ezért a közvilágítási hálózat felülvizsgálatra került. A korábbi közvilágítást a főbb közlekedési utak mellett, valamint a lakótelepi részeken NNa lámpatestek, míg a kisebb forgalmú és alárendelt közlekedési utak mentén kompakt fénycsövek biztosították. A lámpatestek Led-esre történő cseréjével a korábbi 3489 db világítótest beépített teljesítmény igénye 210,81kW- ról 135,19kW-ra csökkent. Ez a jelentős fogyasztás csökkenés 35,19%-s megtakarítást eredményez az Önkormányzatunk számára (évente 30 – 40 millió forint nagyságrendű kiadáscsökkenés).

Az anyagi megtakarításokon túl Önkormányzatunk elkötelezett a környezetvédelmi szempontok teljesítésében is. Nagy hangsúlyt fektetünk, intézményeinek energiahatékony felújításaira, korszerűsítéseire is (pl. napelemes kiserőművek, fűtéskorszerűsítés, nyílászáró cserék, utólagos hőszigetelések).

A közvilágítás korszerűsítésére kiírt pályázati követelményeken túl, minden egyes helyszín az MSZ EN 13201 útvilágítási szabvány útmutatója alapján került világítástechnika szempontból méretezésre és kivitelezésre. A szabvány meghatározza a helyszíni adottságoknak és útkategóriáknak megfelelő mértéket, ezzel biztosítva az alul, illetve a túlvilágított helyszínek kialakulását.

2018. március 02., péntek 11:38

Utazás kiállításon

Írta:

Március 2-4 között Hajdúböszörmény standja is megtalálható az Utazás Kiállításon, Budapesten a HUNGEXPO területén.

Városunkat, a látnivalókat érdekességeket a Tourinform Iroda munkatársai igyekeznek bemutatni a képen látható standon.


 

 
2018. február 22., csütörtök 09:21

Új névvel, gazdag tartalommal

Írta:

Ünnepélyes keretek között jelentették be, február 21-én a Debreceni Egyetem böszörményi karának névváltoztatását. Bálint Péter dékán elmondta, hogy tavaly szeptemberben indult a hiánypótló gyógypedagógia szak.

Az ehhez kapcsolódó tudományos munka meghatározó szerepét hangsúlyozva február 1-jétől új néven, Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karként működik tovább az intézmény. Kiss Attila polgármester bejelentette, hogy a hallgatók oktatását segítendő önkormányzat a kar rendelkezésére bocsájtja a volt Rákóczi-iskola épületét. A város és az egyetemi kar partneri együttműködését jelzi, hogy egy Egészségügyi Fejlesztő Központ létrehozásán munkálkodnak. Bálint Péter dékán bejelentette, hogy a kar Gyógypedagógiai Intézetét Gortka-Rákó Erzsébet irányítja, megbízott vezetőként.


(g.i.)

2018. február 20., kedd 14:11

Újra Tungsram

Írta:

A General Electric korábbi magyarországi elnöke, Jörg Bauer cége veszi meg a GE európai, közel-keleti, afrikai és törökországi fényforrásüzletágát, valamint globális autólámpa-üzletágát.

A cég Tungsram Csoport néven működik a jövőben - közölte a GE a múlt szerdán megkötött megállapodás-tervezetről. Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Kiss Attila polgármester és Koláné dr. Markó Judit jegyző a mai napon.

Ez az országos sajtóhír kiemelt jelentőségű a helyiek életében – fogalmazott a városvezető. A helyi gyár ugyanis többszáz dolgozónak ad munkát, emellett pedig a város költségvetéséhez mint nagy adófizető járul hozzá. 

 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates