2017. április 24., hétfő 09:11

Generációk közti találkozó

Írta:

Generációk közti találkozót tartottak a Bocskai téri református templomban április 22-én a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként. A rendezvényen 13 gyülekezet találkozott, és beszélgetett a Teokrácia-Krisztokrácia témakörében.

A rendezvényen a 23. zsoltár, valamint a 269. dicséret éneklését követően Szabadi Árpád esperes áhítatát hallhatták a megjelentek. Ezt követően dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egykázkerület püspöke, valamint dr. Sári Mihály egyetemi tanár tartottak előadást. A program házigazdája, főszervezője a Bocskai téri gyülekezet volt.


 

 
2017. április 24., hétfő 09:01

Robotprogramozó verseny a gimnáziumban

Írta:

A Bocskai gimnázium adott otthont a 8. alkalommal meghirdetett Robotprogramozó Csapatverseny Országos döntőjének. Az április 22-én megtartott vetélkedésen az 5-8. osztályos korosztály mérette meg magát.

A helyi gimnázium csapatai ismét sikeresek voltak. I. korcsoportban 11. helyezett lett a Robot Smylik (Major Mirjam, Nagy Laura, Sztéló Gréta), míg 10. helyezett lett az Ecsedi Leventéből, Marjai Antal Zétényből, és Szabó Tamás Istvánból álló csapat.

II. kategóriában 4. helyezést ért el az R2-D2
csapata, és a III. kategóriában 1. helyezést érdemelt ki a BIG-Team csapata Németi Bencével, Ecsedi Boglárkával és Dimand Mártonnal.


(H.F.I.)
 

 
2017. április 24., hétfő 08:50

Az ifjú futsalosokat értékelték

Írta:

Dübörögnek a Bocskai Katonái, a HTE női futsalmérkőzése előtt. A szurkolók ekkor még nem tudták, hogy az NB1-es csapat a DVTK elleni mérkőzésen magabiztos 9:3-as győzelemmel zár.

De a mérkőzés előtt a helyi tornaegylet utánpótlás lány futsalcsapatait is értékelték, ekkor adták át ugyanis ünnepélyes keretek között a megyei futsal bajnoságokban elért helyezéseikért a nekik járó kupákat és érmeket. Komáromi Imre, a HTE elnöke elégedett az utánpótlások eredményeivel.


(H.F.I.)
 

 
2017. április 13., csütörtök 11:30

Illemtudó bocskaisok

Írta:

Második helyezést értek el a gimnázium diákjai a XVI. Országos Középiskolai Illemtani Csapatverseny döntőjében tíz csapat közül.

A Pál Teréz, Sipos Johanna, Szolyka Éva Alina (valamennyien 11/A osztályos tanulók) alkotta csapat felkészítő tanára Bíróné Márkus Andrea volt. A Győri Szolgáltatási SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában április 5-én. 

 
2017. április 13., csütörtök 11:10

Rajzpályázat a Föld Napja alkalmából

Írta:

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata a Föld Napja (április 22.) alkalmából rajzversenyt hirdet óvodásoknak és általános iskolásoknak, melynek témája: „Tiszta város, zöld környezet”.

Egy amerikai kezdeményezésnek köszönhetően ma már szerte a világon április 22-én programokat, akciókat szerveznek, hogy felhívják a figyelmet bolygónk romló állapotára, valamint tegyenek valamit a Föld védelme érdekében.

Pályázatunk keretében olyan rajzokat várunk tőletek, amelyek bemutatják, hogy városunkban hogyan és milyen környezetben szeretnétek élni. Rajzotok érzékeltetheti, hogy a tiszta, egészséges város megteremtéséhez milyen dolgokat kell megtennie lakóinak, illetve a zöldterületek miért fontosak akár a hétköznapi életben is.


Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates