2017. június 09., péntek 00:00

Aktuális kátyúzási munkálatok

Írta:

A mai napon (2017. június 9.) folytatjuk a kátyúzási munkálatokat a város belterületén.

Az aszfaltozási és bontási munkálatok miatt az alábbi helyszíneken kell forgalomkorlátozásokra számítani: Külső- Debreceni utca, Corvin János körút, Mátyás Király körút.

Kérjük a lakosság együttműködését és türelmét.


(Jogi és Városüzemeltetési Osztály)

 
2017. június 08., csütörtök 00:00

Szélessávú fejlesztések

Írta:

A HBCom Kábel Nonprofit Kft. fejlesztései volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, amelyet a Külső-Nánási utcán tartott ma Fórizs László alpolgármester és Gellén Lajos ügyvezető. Elhangzott, a SzIP-projekt keretein belül mintegy 170 millió forint értékben fejlesztik Hajdúböszörmény területén az optikai hálózatot.

A munka áprilisban indult el. A HWR Telekom Kft. beruházásának köszönhetően optikai kábelhálózattal látják el a külterületeket, így Hajdúvidet, Pródot és Bodaszőlőt. Ezen internet, telefon, kábel tv, IPTV szolgáltatás lesz elérhető a helyi a helyi Hbcom Kábel Nonprofit Kft.jóvoltából. A most indult fejlesztéshez összesen 1200 ingatlan csatlakozhat majd. A beruházásnak elsőként a hajdúvidiek örülhetnek, majd a Hajdúböszörmény-Hajdúvid közötti szakasz épül meg, amely révén az Iskola utca, az Arad és Nánási utcákon, valamint az Északi-Lucernáson keresztül épül meg a kábelhálózat, ezt követheti a bodaszőlői hálózat, valamint a Hajdúböszörményt Bodaszőlővel összekötő útszakasz kiépítése. A pályázat ötödik ütemében a Hajdúböszörmény belterületi gerincvonalait építik majd ki. Gellén Lajos ügyvezető hozzátette, elkészült a cég új honlapja, (www.hbcom.hu) ahol az ügyfelek már online is köthetnek szerződést, és utcaszinten tudnak keresni szolgáltatásokra, illetve új telefon- és internetcsomagokat vezetnek be. Mobilapplikációjuk (MyHBCOM) pedig a gyorsabb reagálást, illetve információ továbbítását segíti a jövőben. 

 
2017. június 08., csütörtök 00:00

Ünnepi Könyvhét

Írta:

Nyolcvannyolcadik alkalommal szervezik meg az Ünnepi Könyvhetet, amelyhez a Kertész László Városi Könyvtár is csatlakozott.

Június 8-án, azaz ma 10 órától Az ismeretlen Agatha Christie – A krimi koronázatlan királynője címmel tart előadást Dr. Popper Valéria. Június 9-én 10 órától Megyek fáklyát gyújtani címmel Miska János élettörténeti, Koltay Gábor által készített filmjét, valamint Hungarian Canadians – A selection of writings fond memories című könyvét is bemutatják. A programsorozat részeként emellett kedvezményes beiratkozási akcióval várják az érdeklődőket június 8-a és 12-e között. 

 
2017. június 07., szerda 00:00

A külterületi utak karbantartásáért

Írta:

A Bodnár-dűlő útkarbantartási munkáin dolgozik az útgyalu. A város külterületi utainak karbantartása volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, amelyet a mai napon tartott Kiss Attila polgármester, Szathmári Anita aljegyző, a Városüzemeltetési Osztály vezetője és Elek Sándor főtanácsos.

Elhangzott, Hajdúböszörmény Város Önkormányzata április 7-én megkezdte a külterületi dűlőutak karbantartási munkáit. Az Önkormányzat megbízásából vállalkozó végez gréderezési munkálatokat a külterületi közutak, dűlőutak problémás szakaszain, emellett pedig a Városüzemeltetési Intézmény munkatársai a meglévő csapadékvíz-elvezető csatornák takarítását, az út széli növényzet ritkítását, valamint az innen keletkezett faanyag szállítását végzik. Ezen munkálatok az érintett pályaszerkezetek megóvása érdekében elengedhetetlenek. A munkálatok során 269 üzemórában dolgozik a gép mintegy bruttó 4,5 millió Ft összegben. Eddig az alábbi területeken dolgozott a gréder: - Hajdúvid – Iskola dűlő - Szeles Dűlő - Külső- Szoboszlói útfél - Kispródi út - Külső-Újvárosi útfél - Dombi dűlő - Szeles dűlő - Szálkai dűlő - Zója dűlő - Zsemberi dűlő - Téglási útfél - Fehér Antal dűlő - Vidi föld - Lédig dűlő - Hármashatár dűlő A kivitelezés során nem csak az út profilba marása történt meg, hanem a problémás helyeken földfeltöltés és csapadékvíz-elevezető rendszer gépi kialakítása is elkészült. A munkálatok a rendelkezésre álló üzemóra leteltéig folytatódnak. 

 
2017. június 07., szerda 00:00

Bajnok a HTE U14-es labdarúgócsapata

Írta:

Az országos másodosztályú korosztályos küzdelem legjobbjait köszöntötték a közelmúltban, a Fürdőkerti Szabadidőközpontban. Rajtuk kívül ott voltak az U15 gárda tagjai is, akik a negyedik helyen zárták a küzdelmeket.

A fiatalokat elsőként Hegedűs Gábor, a HTE utánpótlás szakágának vezetője köszöntötte, majd Komáromi Imre az egyesület elnöke méltatta a játékosok teljesítményét, akik a város életében ismét sporttörténeti sikert értek el. Az MLSZ részéről jelen volt Pári Sándor, aki elismeréseket adott át a szezonban legjobb teljesítményt nyújtó labdarúgóknak. A siker kovácsai: Kolbe Ádám, Papp Ármin és Gráma István edzők voltak. 

 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates