2017. április 28., péntek 10:34

Az Alaptörvényről is tanácskoztak

Írta:

Harmadik alkalommal rendezték meg a Hajdúsági Közigazgatási napot Hajdúböszörményben, a városháza Báthory-termében, április 27-én.

A tanácskozáson többek között előadást tartott Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagy asszonya, az öt esztendővel ezelőtt hatályba lépett Alaptörvénnyel kapcsolatban kifejtette, hogy a magyarságtudatot, a kereszténységet erősítő dokumentumról van szó, amely tartalmában is kifejezi a nemzethez kötődő értékeket.


2017. április 28., péntek 09:54

Hajdúböszörményi az ország legjobb erdész tanulója

Írta:

Ebben az évben a Somogyzsitfa- Szőcsénypusztán lévő Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium szervezte az erdész Szakma Kiváló Tanulója Versenyt. A hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium diákjai kiemelkedően teljesítettek a szakmai megmérettetésen.

Csengeri Csaba összesített országos első helyezés ért, felszabadult a szakmai vizsga alól, jeles bizonyítványt kap. Balogh Zoltán motorfűrész-és motoros adapter-kezelés, karbantartás kategóriában országos 1. , erdészeti erő,- és munkagéptan, faanyagmozgatás kategóriában országos 3. helyezést ért el.


2017. április 27., csütörtök 14:45

Az Európai Bizottság is elismerte munkájukat

Írta:

Váratlan és nagy megtiszteltetés érte a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégiumot. A közelmúltban az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete megkereste Molnár Magdolna igazgatónőt.

Tudomást szereztek az intézményben folyó kiemelkedő szakmai munkáról: az innovatív folyamatokról, az új pedagógiai program bevezetéséről, a tanulók sikeres versenyeredményeiről, a hátrányos helyzetű, illetve a tehetséges tanulókkal való kiemelkedő gondoskodásról.

Munkájuk elismeréseként az intézmény számára felajánlottak három nagy értékű számítógépet monitorokkal és egy nyomtatót, amelyet Budapesten vehettek át az iskola képviselői.


(g.i.)
 

 

276 millió forintból, a Norvég Alap támogatásával közel egy éves átfogó projekt valósult meg „Hajdúsági Népi Mesterségek Háza és Képzési Központ kialakítása” címmel. Az ünnepélyes átadást április 25-én tartották, melyen jelen volt többek között Kiss Attila polgármester, Korponai Gergő, a Miniszterelnökség megbízott osztályvezetője és Ove Vollan, a norvég projektpartner Rissa település polgármestere.

A Tájházak közelében felépített kétszintes épületben több műhelyt is kialakítottak. A ház hat szakmacsoportban várja majd az érdeklődőket: a helyi gasztronómia, a textilművészet, a bőrművesség, a kosárfonás, a kovácsmesterség és a famegmunkálás fogásait igyekeznek majd továbbadni a szakemberek az érdeklődőknek.


2017. április 25., kedd 10:11

Véradás

Írta:

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Szervezete 2017. május 02-án (kedd) 08.00 - 16.00 óráig RETRO véradást szervez a G.E Hungary Oktatóközpontban (Hb., Kinizsi tér 1.) a dolgozók és a lakosság részére.

Szeretettel várjuk régi és új véradóinkat! Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!


(Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete Hajdúböszörmény)

 

1 / 62 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates