2017. augusztus 19., szombat 11:45

A Hajdúhét második napján

Írta:

A Hajdúhét második napján, augusztus 18-án rendezték meg a III. „Táncoló Hajdúk” Néptáncfesztivált.

Az idei esztendőben közel száz táncos mutatkozott be a nagyközönségnek. A Kalamajka bábszínház előadásában, a Kismalac és a farkasok, avagy forró vizet a kopaszra című mesét tekinthették meg a gyerekek. A helyi művészeti csoportok közül a Salida Tánc Sport Egyesület lépett fel. Látványos interaktív kosárlabda- és breaktánc bemutatójával varázsolta el a látogatókat a Jamnastyx Crew. Majoros János profi triál kerékpározó bemutatója is sikert aratott az érdeklődők körében. A programot pénteken még táncház színesítette. Este pedig Animal Cannibals és a Wellhello adott koncertet.


2017. augusztus 18., péntek 09:55

Elkezdődött a Hajdúhét

Írta:

Helyi művészeti csoportok és sportolók felvonulásával vette kezdetét az idei Hajdúhét programsorozata, augusztus 17-én.

Majd a fellépő művészeti csoportok műsorait tekinthette meg a közönség a Bocskai téren. Megnyílt a böszörményi alkotók kiállítása is, mely augusztus 25-ig látható a művelődési központban. A Hajdúhét megnyitóján Tiba István országgyűlési képviselő, Kiss Attila polgármester és a szervezők részéről Szarvas-Szabó Katalin ügyvezető kívánt jó szórakozást a négy napos rendezvény résztvevőinek. A programsorozat első napján Nági, a Kelet Brass Band, Kovács Kati, valamint Bye Alex és a Slepp adott koncertet a Bocskai téren felállított nagyszínpadon.


2017. augusztus 17., csütörtök 09:17

Gépbeszerzések a Hajdú tanyán

Írta:

Mintegy negyven millió forint értékben szereztek be gépeket, eszközöket a közelmúltban, amelyek a Startmunka mintaprogram dolgozóinak segíti a munkavégzését a jövőben. Erről tartottak sajtótájékoztatót augusztus 16-án a Hajdú tanyán.

Kiss Attila polgármester elmondta, a több területen is alkalmazott eszközöket a mezőgazdasági, belvizes, földúti, közúti valamint illegális hulladéklerakások felszámolását célzó projektek keretében szerezték be 100%-os pályázati támogatás mellett. Az eszközök között megtalálható többek között egy kisteherautó utánfutóval, egy kistraktor, talajmaró, szárzúzó, benzinmotoros fűkaszák, és láncfűrészek, valamint gabonavető gép is.

Fórizs László alpolgármester hozzátette, a program során eddig is hangsúlyt fektettek a gépesítésre, és ez a jövőben is kiemelt szerepet kap. 

2017. augusztus 14., hétfő 09:21

Kiállítás és lóerők

Írta:

Mintegy ötven kiállító várta az érdeklődőket a VI. Hajdúsági Expo-n augusztus 11-13. között a Széchenyi-iskolában. A rendezvény keretében a szakemberek agrárfórumon vitatták meg az ágazatot érintő legfontosabb kérdéseket. A talajművelő show-n a legkorszerűbb gépekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A traktor karnevál alapozta meg a hétvége hangulatát, amely a Traktorhúzó Európa Kupára invitálta a gépcsodák szerelmeseit. A két nap, alatt két kategóriában mérték össze tudásukat a nemzetközi mezőny tagjai. Új színfoltja volt a rendezvénynek a fakitermelő verseny, amely hozzájárult ahhoz, hogy látványban és izgalomban senki se szenvedjen hiányt.


 

2017. augusztus 10., csütörtök 09:11

Útlezárás a traktorfelvonulás idején

Írta:

2017. augusztus 11-én pénteken kerül megrendezésre a Traktorhúzó karnevál felvonulása.

A rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében 2017. augusztus 10-én lezárásra kerül a Kossuth Lajos utcán és a Petőfi Sándor utcán mindkét oldalban a parkolók. Ez időszakban a Petőfi utcai zárt parkoló használható! A felvonulás befejeztével a parkolókat a gépjárműforgalom számára megnyitjuk.

A lezárás okozta kellemetlenségért kérjük a lakosság türelmét és együttműködését.


(Jogi és Városüzemeltetési Osztály)

1 / 68 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates