2018. június 20., szerda 14:30

Testületi döntések

Írta:

Összesen tizenkilenc téma került a döntéshozók asztalára a június 20-ai testületi ülésen.

Elsőként Erdős Imréné országos, pedagógiai munkáját méltató kitüntetésről, a Brunszvik Teréz-díjról szólt Kiss Attila polgármester. Ezt követően a környezeti állapotjelentésről tárgyalt a grémium. Az ülésen jelen volt Győrffy István, a Tungsram Operation Kft. projektmérnöke is.


2015. szeptember 30., szerda 16:25

Önkormányzati krónika

Írta:

Huszonkilenc napirendi pontot tárgyaltak a döntéshozók szeptember 24-én, a képviselő-testület ülésén, a városháza Báthory termében.

Az érdemi tárgyalást megelőzően Bertalan János kért szót. Két témában osztotta meg észrevételeit, képviselőtársaival. Az egyik a Dorogi és Polgári utcát, a másik pedig a Temető teret érintő felvetés volt. Jelenleg ezeken a szakaszokon súlykorlátozás nélkül közlekednek a nehézgépjárművek. Így kívánják elkerülni az útdíjfizetést, s egyben rendkívüli módon megterhelik a városi utakat. A képviselő indítványozta, hogy történjen intézkedés a témában.


2015. szeptember 03., csütörtök 10:11

Testületi döntések

Írta:

Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület augusztus 28-án, a városháza Báthory-termében.

A városatyák nyolc napirendi pontot tárgyaltak meg. A testület a helyi közvilágítás korszerűsítésére irányuló uniós pályázat építési beruházás, kivitelezési munkálatainak elvégzésével, a Hajdúböszörmény 2015. Konzorciumot bízta meg.

A képviselőtestület együttműködési megállapodás aláírásáról is döntött, a parlagfű elleni védekezés érdekében a Zöld Körrel.

Korábban nem nyert az önkormányzat pályázata, amely az Eötvos-iskola energetikai korszerűsítésére irányult, most viszont meghívást kaptak a második fordulóban való részvételre, növelve a sikeres elbírálás esélyeit.

A képviselők pályázat benyújtását hagyták jóvá a Tanyafejlesztési Program előirányzat keretében nyújtott támogatásra. 

A városatyák döntöttek a Karap Ferenc utcai orvosi rendelő ügyében is. Az ott praktizáló két háziorvos önerőből vállalta az épület felújítását, akadálymentesítését, illetve mentőbejárat kialakítását. Az önkormányzat ennek fejében 15+5 évre, térítésmentesen használatukba adja az épületet.


(Gargya Imre)

2015. június 05., péntek 10:11

Gazdasági- és fejlesztési terv

Írta:

A képviselő-testület május 28-ai ülésén a napirendek tárgyalását több, a tavalyi költségvetéssel kapcsolatos előterjesztés megvitatásával kezdte a grémium.

Elfogadták a 2014. évi költségvetési zárszámadásról szóló beszámolót, amely megállapítás szerint a büdzsé fő célkitűzéseit sikerült teljesíteni. Majd a testület a Hajdúnánási Hivatásos Tűzoltóság, és az ezen belül működő Hajdúböszörményi Katasztrófavédelmi Örs 2014. évi tevékenységéről szóló beszámolót hagyta jóvá. Elhangzott, hogy sem létszámban, sem szakmai szempontból „nem lépett vissza” Böszörményben a tűzoltóság, amióta hivatásos.


Huszonnyolc téma került a döntéshozók asztalára a legutóbbi, április 30-ai testületi ülésen.

Napirend előtti felszólalásában Pálinkás Csaba, a Csergetés rendezvényének megszervezése kapcsán, a Kossuth utca lezárásával járó közlekedésben tapasztalható problémákat vetette fel, valamint a Polgármesteri Hivatal közelében található három gyalogos-átkelőhely balesetveszélyességére hívta fel a figyelmet.


1 / 5 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates