2018. október 19., péntek 11:06

A magyar festészet napján

Írta:

Szabadtéren is festhetnek a Magyar Festészet napja alkalmából október 19-én a böszörményiek.

És nem csupán a felnőttek, hiszen gyerekek, óvodások, és iskolások is csatlakoztak a felhíváshoz. A városban évek óta hagyomány, hogy az alkotni vágyókat megmozgatják ezen a napon – mondta el Kupás Csilla művelődésszervező. A Zeneiskola kereteiben működő képzőművészeti tanszakosokat, a Bethlen iskolásokat is kicsalta a program a főtérre.


(H.F.I.)
 

2018. szeptember 10., hétfő 10:16

Falatnyi jó kedv

Írta:

Kilencedik alkalommal rendezte meg a Bezermeni Vigasságokat a Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület, szeptember 8-án, a Bocskai Termál és Gyógyfürdő területén. 

A megnyitón Fórizs László alpolgármester, Gajdán Antalné, a Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület elnöke és Boros László mesterszakács, a zsűri elnöke köszöntötte a megjelenteket. A rendezvény alapvető célja a hagyományőrzés, nagyszüleink ételeinek életben tartása, népszerűsítése. Ez az idén sem volt másként: a pörkölt, a slambuc volt leginkább, amit az alkalmi szakácsok megfőztek. Akik megkóstolták, bizonyára nem csalatkoztak.


(g.i.)
 

2018. augusztus 27., hétfő 09:36

A muzsika hullámhosszán

Írta:

Szinte minden zenei stílust meghallgathattak az érdeklődők, akik kilátogattak Hajdúvidre, a második alkalommal megrendezett zenés nyári estre, augusztus 25-én.

Az ifjúsági fúvószenekar közönségcsalogató muzsikája mellett kicsik és nagyok egyaránt válogathattak a „zenei étlap” kínálatából. A rendezvényt Fórizs László alpolgármester, a településrész képviselője nyitotta meg, remélve, hogy minden résztvevő jól érzi magát. Tiba István országgyűlési képviselő szerint egy-egy ilyen rendezvény legfontosabb hozadéka, hogy még inkább összekovácsolja a közösséget.


(g.i.)
 

2018. július 02., hétfő 08:54

Ismét összegyűltek az alkotók

Írta:

- Ötvenöt esztendeje alapították a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelepet, így mostanra az ország legrégebben folyamatosan működő közösségének születésnapját is ünnepeljük ma- mondta Kupás Csilla, a művésztelepet működtető alapítvány titkára.

A hagyományoknak megfelelően az elmúlt évi Káplár-díjas, Krzysztof Bojarczuk alkotásaiból nyílt tárlattal – melyet június 30-án rendeztek a művelődési központban- hivatalosan is megkezdte munkáját a világ minden részéből ideérkezett tizenhét művész. Sőrés István alpolgármester köszöntőjében az elmúlt öt és fél évtized történéseit idézte fel. Cs. Tóth János művészeti író a telep jelentőségét méltatta. Megállapította: a most kiállító lengyel művész mozgalmas lénye, képein is jól tükröződik. A művészek július 15-ig alkotnak Böszörményben.


(g.i.)
 

2018. május 28., hétfő 08:56

Születésnap, festményekkel

Írta:

Egy évtizede nyitotta meg kapuit az Újvárosi utcán a Művészeti Megálló Magángaléria. Ebből az alkalomból gyűltek össze a művészet iránt érdeklők, május 26-án.

Kupás Csilla, mint a rendezvény moderátora köszöntötte a megjelenteket, majd Vitéz Ferenc költő, szerkesztő méltatta a Takács László galériatulajdonos és felesége sajátos misszióját, amelynek mozgatórugója a már jól ismert szlogen: „Böszörmény a festők városa”. Ennek lényege, saját munkái mellett, minél több alkotónak kínálni bemutatkozási lehetőséget.


(g.i.)

 
1 / 26 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates