2018. január 19., péntek 08:47

Finnország fotókon

Írta:

Csorba Károly „Juhannus, Szent Iván éj Finnországban” és Csorba Dániel „Vadtúravezető lettem Finnországban” című fotókiállítását nyitották meg a városi könyvtárban.

A Magyar - Finn Baráti Társaság rendezvényén Katonáné Malmos Edit a budapesti Kalevala Kórus karnagya ajánlotta a tárlatot a nagyközönség figyelmébe, mely február 12-ig tekinthető meg a könyvtárban. 

2018. január 11., csütörtök 08:37

Magyar Kultúra Napja

Írta:

A Magyar Kultúra Napja alkalmából „55 éves a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep” címmel nyílik kiállítás, január 19-én 17.30 órától a művelődési központban.

A tárlaton Kiss József és Kissné Nagy Ilona debreceni műgyűjtők képeiből láthatnak válogatást az érdeklődők. Hétfőn, január 22-én 18 órától, a 75 éve született Cseh Tamás zeneszerzőre emlékeznek a programsorozat keretében. Az érdeklődők többek között Kónya Levente József „Cseh Tamás és a költők „ című zenés irodalmi műsorát tekinthetik meg, majd a művészről, egy 2000-ben készült filmet vetítenek a művelődési központ színháztermében. Kedden, január 23-án 16.00 órától Dr. Nyakas Miklós „Kiről, miről neveztek el utcát Hajdúböszörményben” címmel tart előadást a művelődési központ Bársony András termében. 

2017. december 01., péntek 08:23

Arany János: Toldi estéje

Írta:

Újabb ősbemutatóval tiszteleg Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából Hajdúböszörmény a magyar költészet egyik legjelesebb alakjának emléke előtt.

Arany János: Buda halála hun-rege című művét márciusban mutatta be a közönségnek O. Szabó István Jászai Mari-díjas színművész. Ezúttal december 1-jén, pénteken a színművész Arany János: Toldi estéje című művét állítja színpadra Hajdúböszörményben.

A Szabadhajdú Közhasznú Nonprofit Kft. és az Orfeoszínház bemutatja az Arany 200 emlékév alkalmából:

2017. december 1. - 19:00 óra - Arany János: Toldi estéje, színpadi játék két részben - monodráma.

Színpadra alkalmazta és játssza: O. Szabó István.
Zene: Dinnyés József.

Helyszín: Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház színházterme.

Jegyek elővételben kaphatók 1000 Ft-os áron a művelődési központ gazdasági irodájában és a helyszínen!

A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.


 

 
2017. július 12., szerda 10:43

Tehetséggondozás

Írta:

A Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör és a Magyar Írószövetség szervezésében hatodik alkalommal rendezik meg a Hajdúböszörményi Írótábort július 11-e és 15-e között.

A tábort ünnepélyes keretek között tegnap nyitották meg. A több mint száz résztvevő íróiskolákban és szemináriumokon vehet rész a Debreceni Egyetem-GYFK Kollégiumában. Esténként pedig a nagyközönség is bekapcsolódhat a programokba. A Hajdúsági Múzeum udvarán koncertekkel, előadóestekkel és könyvbemutatókkal várják a szervezők az érdeklődőket. 

 
2017. július 03., hétfő 09:45

Két hétig alkotnak

Írta:

A Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep idei nyári időszakának munkájában 16 művész vesz részt. Az 54. alkotóműhelyt július 1-én, a tavalyi év Káplár-díjasának, Körösi Papp Kálmán festőművésznek a kiállításával nyitották meg a művelődési központban.

A tárlatot Novotny Tihamér művészeti író ajánlotta a nagyközönség figyelmébe. A két hét során a művészek az alkotónapok mellett, Hajdúböszörmény és a térség nevezetességeivel is megismerkednek. A hagyományokhoz híven az művésztelep zárókiállítással fejeződik majd be, melyet július 15-én rendeznek.


 

1 / 25 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates