2017. július 12., szerda 10:43

Tehetséggondozás

Írta:

A Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör és a Magyar Írószövetség szervezésében hatodik alkalommal rendezik meg a Hajdúböszörményi Írótábort július 11-e és 15-e között.

A tábort ünnepélyes keretek között tegnap nyitották meg. A több mint száz résztvevő íróiskolákban és szemináriumokon vehet rész a Debreceni Egyetem-GYFK Kollégiumában. Esténként pedig a nagyközönség is bekapcsolódhat a programokba. A Hajdúsági Múzeum udvarán koncertekkel, előadóestekkel és könyvbemutatókkal várják a szervezők az érdeklődőket. 

 
2017. július 03., hétfő 09:45

Két hétig alkotnak

Írta:

A Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep idei nyári időszakának munkájában 16 művész vesz részt. Az 54. alkotóműhelyt július 1-én, a tavalyi év Káplár-díjasának, Körösi Papp Kálmán festőművésznek a kiállításával nyitották meg a művelődési központban.

A tárlatot Novotny Tihamér művészeti író ajánlotta a nagyközönség figyelmébe. A két hét során a művészek az alkotónapok mellett, Hajdúböszörmény és a térség nevezetességeivel is megismerkednek. A hagyományokhoz híven az művésztelep zárókiállítással fejeződik majd be, melyet július 15-én rendeznek.


 

2017. július 03., hétfő 08:58

A hagyományok jegyében

Írta:

Immár tíz éves hagyományokra tekint vissza az Országos Cifraszűrös Találkozó és Hagyományőrző nap, amelynek a lovaspálya adott otthont július 1-jén.

Cifraszűrök bemutatója, nóniusz tenyészszemle, valamint kötetlen baráti beszélgetések – többek között ez volt a kínálata a rendezvénynek. A program legfontosabb üzenete, hogy ápolnunk kell a nemzet, a térség, és Hajdúböszörmény múltját, népi örökségeit. Néprajzi emlékeink ugyanis világszerte egyedülállóak – fogalmazta meg Kiss Attila polgármester köszöntőjében.


2017. június 16., péntek 09:45

Jazz és blues, na meg egy kis sör

Írta:

Születésnapi koncerttel kezdődött a XVII. Jazz-Blues Jamboree a Bocskai téren, június 15-én, melynek ezúttal is a Hajdúböszörményi Fiatal Művészek Egyesülete szervezett.

A huszonötödik születésnapját ünneplő Hajdúböszörményi Ütős Együttes erre az alkalomra írt kompozíciója adta meg az este „alaphangulatát. A Nemzetközi Sörnapok keretében pedig Katona Csaba, az MTA BTK Történelemtudományi Intézetének történésze tartott előadást A sörfőzés aranykora: sörfőzés a monarchia Magyarországán címmel. Az előadás résztvevői az elmélet után a „gyakorlatban” is kamatoztathatták frissen szerzett ismereteiket a kóstolások során.


2017. június 12., hétfő 09:58

Fölszállott a páva

Írta:

Nagy érdeklődésnek örvendett a Fölszállott a páva válogatója, melyet június 11-én rendeztek meg a Sillye Gábor Művelődési Központban.

A 44 produkció között három helyi versenyző volt. Varga József táncos szólista és táncospár kategóriában indult. A zsűritől az adható 70 pontból 69 pontot kapott. Kerezsiné Dr. Kulcsár Annamária énekes szólista és énekegyüttes-, valamint a Bocskai Néptáncegyüttes néptáncegyüttes kategóriában versenyeztek.


(Kiss Anett)
 

1 / 25 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates