2018. október 28., vasárnap 11:02

Székelyföld önállóságáért

Írta:

Az erdélyi magyarok minden évben október utolsó vasárnapján őrtüzeket gyújtanak a székelyföldi településeken, hogy ezzel is kifejezzék: közösen küzdenek Székelyföld önállóságáért.

Csatlakozzon Ön is! Ma este egy gyertyagyújtással is kifejezheti egyetértését.


Kiss Attila, polgarmester 

 
2018. október 17., szerda 15:24

Ösztöndíj pályázat

Írta:

- Az önkormányzat a kezdetektől fogva, immár tizennyolc éve csatlakozott a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz- tájékoztatta a sajtó képviselőit Kiss Attila polgármester, október 17-én a városháza Bocskai-termében.

A több mint másfél évtized alatt mintegy 2500 felsőfokú tanulmányait folytató diák részesült ösztöndíjban, havi 11-15 000 forint körüli összeggel.
Fórizs László alpolgármester elmondta, az idei ösztöndíjra – amely két egymást követő fél évre szól- október 5.- november 6. között jelentkezhetnek az érdeklődők, a városháza 28. szobájában, Bertalan Imre ügyintézőnél.


(g.i.)
 

 
2018. október 17., szerda 09:01

A fiatalokért

Írta:

A város, ahol tanulok, élek: Hajdúböszörmény – ez volt a mottója annak a rendezvénynek, amelynek a Fürdőkerti Étterem adott otthont október 16-án.

A program rendhagyó módon mutatta be a településünket a helyi kar hallgatóinak: olyan kötetlen találkozó keretében, amelyen a fiatalok számára érdekes információkat szerezhettek a megjelentek.
Így bemutatták a Hajdúböszörmény applikációt, az őket érintő pályázati lehetőségekről is tájékozódhattak, valamint a kikapcsolódási, szabadidős és sportlehetőségekkel is megismerkedhettek. 

 
2018. október 16., kedd 11:01

Életem felejthetetlen történései

Írta:

Október az idősekért – ez volt a címe annak a rendezvénynek, amelynek a művelődési központ színházterme adott otthont október 15-én.

Kárándi Erzsébet, az idősek tanácsa nevében köszöntötte a megjelenteket, majd Fórizs László alpolgármester mondta el ünnepi beszédét.

„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” Sütő András ezen gondolatai jól kifejezi a mai generáció érzelmeit a szépkorúak, illetve az elődeink irányában. Tisztelet illeti ugyanis őket, akiktől olyan tudást, élettapasztalatot és nem utolsósorban szeretetet kapunk, amelyre mindig, a legnehezebb időszakokban is támaszkodhatunk – hangsúlyozta az alpolgármester.


2018. október 16., kedd 08:33

Véradások

Írta:

A Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Területi Szervezete véradást szervez az alábbi helyszíneken, időpontokban:

 

  • 2018. november 05-én (hétfő) 12.00- 15.00 óráig a NAGÉV-RÁCS Kft-nél a dolgozók és a lakosság részére (Hajdúböszörmény, Kinizsi P. u. 7.)
  • 2018. november 09-én (péntek) 08.00 - 11.30 óráig a Rendőrkapitányságon a dolgozók és a lakosság részére (Hajdúböszörmény, Kossuth L. u. 2.)
  • 2018. november 09-én (péntek) 13.00 - 17.30 óráig a Sillye Gábor Művelődési Központban a lakosság részére. (Hb., Bocskai tér 4.)

 

Szeretettel várjuk régi és új véradóinkat. Kérjük, hogy véradásával segítsen beteg embertársainkon!

Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!


(Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete Hajdúböszörmény)

 
1 / 86 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates