2017. szeptember 19., kedd 14:31

Felhívás

Írta:

Az Európai Autómentes Napon 2017. szeptember 22-én (péntek) 16.30 –kor indul a kerékpáros felvonulás a Bocskai térről, a Múzeum épületének sarkától.

Az idei évben a rendezvény idejére a Kossuth utca és Bocskai tér teljes szakasza lezárásra kerül. A felvonulásra történő gyülekezés ezen szakaszon lehetséges.

A balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a rendezvény résztvevőinek figyelmét, hogy a felvonuláson a felvezető autót nem előzhetik meg, és egyenletes ütemben haladni szíveskedjenek.
A programokon (különösen a kerékpáros felvonuláson!) lehetőség szerint biztonsági felszerelésben (sisakban, láthatósági mellényben) szíveskedjenek részt venni. 

 
2017. szeptember 14., csütörtök 10:12

A Város napján

Írta:

Ágyúlövésekkel, és megannyi programmal hívta fel a böszörményi lakosság figyelmét a város napi rendezvényekre a múzeum Baráti Köre, szeptember 8-án.

A programon a Civilek a Lakóhelyért Egyesület sütőasszonyai kemencés finomságokat kínáltak, a Vidi-Ér Vidért Közhasznú Egyesület, valamint a Zöld Kör önkéntesei pedig játszóházas programokkal készültek a kicsiknek. A rendezvényen emellett a baráti kör tagjai és az intézmény dolgozói fegyver- és katonai bemutatóval, valamint népi játszóházzal várták az óvodás, iskolás korosztályt. A gyerekek körében népszerűnek bizonyult a sárkányverés, valamint Katonka Szabolcs kovács bemutatója is.


2017. szeptember 12., kedd 13:21

Tisztelt Lakosok!

Írta:

A rossz időre tekintettel a szeptember 13-i Ünnepi Képviselő-testületi ülés helyszíne a Bocskai téri református templom.

Szintén itt tekinthetik és hallgathatják meg az érdeklődők a Város napi éneklés keretében a hajdúböszörményi kórusok közös műsorát.

A városi kitüntetések, elismerések átadása után a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Veress Ferenc Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának tanulói adnak ünnepi műsort.

Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket! 

 
2017. szeptember 12., kedd 08:17

Különdíjakat kapott városunk

Írta:

A megyei közfoglalkoztatási kiállításon Hajdúböszörmény is képviseltette magát múlt pénteken Berettyóújfaluban.

A közfoglalkoztatásban elért eredményeket, előállított termékeket bemutató hajdúböszörményi stand különdíjban részesült. Szintén különdíjat érdemelt ki városunk főzőcsapata is a birkapörkölttel.


 

 
2017. szeptember 07., csütörtök 11:47

Elkezdődik a húsfeldolgozó üzem építése

Írta:

Régi vágya teljesülhet a városnak azzal, hogy az önkormányzat a Belügyminisztérium által meghirdetett „Egyedi mintaprogramok támogatása” elnevezésű beruházási célú közfoglalkoztatási program kiírásra benyújtott pályázata alapján támogatást nyert húsfeldolgozó üzem kialakítására a Dorogi útfélen, kapcsolódva a már működő vágóhídhoz– tájékoztatta a sajtó képviselőit Fórizs László alpolgármester, szeptember 7-én, a beruházás helyszínén.

Az épület fémszerkezettel (egyedi acélvázas szerkezettel), szendvicspanel burkolatokkal és térelhatárolásokkal készül, mely 304,62 m2 hasznos alapterületű, mely hagyományos technológiájú húsfeldolgozó üzem.

A húsfeldolgozó üzem megvalósításához a Belügyminisztérium 237 millió forint támogatást biztosít ebben az évben az önkormányzatnak, a teljes költsége összesen bruttó 266.8 millió forint, melyből 222.9 millió forint a Belügyminisztérium dologi költség támogatása, 14.2 millió forint a minisztérium munkabér jellegű támogatása és 29.6 millió forint az önkormányzat által biztosítani szükséges önerő.


A húsfeldolgozó üzem kivitelezési munkái szeptember első hetében kezdődnek, és várhatóan november végéig készülhetnek el. A szükséges használatbavételi és működési engedélyek beszerzését követően az üzem jövő év elején kezdheti meg működését.


(g.i.)
 

1 / 70 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates