2018. június 25., hétfő 00:00

Tisztelt Lakosok!

Írta:

Ezen a héten (2018. június 25.- június 29.) folytatódik a kátyúzás a város belterületén.

Az aszfaltozási és bontási munkálatok miatt az alábbi helyszíneken kell forgalomkorlátozásokra számítani: Debreceni utca, Munkácsy M. utca, Mester utca, Olajütő utca, Salgótarján utca, Kolozsvár utca, Bem József utca, Győrössy kert, Tizenhárom vértanú utca, Hajdúvid.

Kérjük a lakosság együttműködését és türelmét.


(Jogi és Városüzemeltetési Osztály)

Az elmúlt hetekben megszaporodtak az illegális hulladéklerakással kapcsolatos bejelentések. Több külterületi dűlőúton helyeztek el építési, bontási törmeléket, valamint építkezésből származó csomagoló anyagot. Ezek az anyagok csak hivatalos lerakóhelyen helyezhetők el.

A Közterület-felügyelet kéri azon személyek jelentkezését, akik információval rendelkeznek bármilyen illegálisan, az elmúlt 2-3 hétben lerakott építési törmelék és kommunális hulladék lerakásának ügyével kapcsolatban, az illegális hulladék elhelyezésének teljes körű tisztázásának érdekében.

A bejelentéseket levélben, e-mailben, vagy személyesen Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, Bocskai tér 1. fsz: 11 vagy 12 szobában lehet megtenni, vagy telefonon 52/563-212 vagy 52/563-211.

 

Kommunális hulladék, építési-bontási törmelék, növényi és állati eredetű hulladék elhelyezése közterületen, gyűjtőszigetek körül, földutak, árkok, mezőgazdasági földterületek, erdők szélén, erre a célra hatóságilag nem kijelölt területen TILOS!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy szabálysértést követ el az a személy, aki települési hulladékot a közterületen engedély nélkül lerak, elhelyez vagy nem a kijelölt lerakóhelyen rakja le vagy helyez el. Az illegális hulladék elhelyezőjével szemben több százezer Ft-os hulladékgazdálkodási bírság szabható ki, valamint az elszállításával keletkezett költségek is felszámolásra kerülnek.

Az illegális hulladék- elhelyezés megakadályozása érdekében a Közterület-felügyelet, a Polgárőrség és a Mezőőrség végez ellenőrzést Hajdúböszörmény bel- és külterületén.

Településünk és környezetünk tisztaságának megőrzése, megóvása érdekében kérjük a tisztelt Lakosságot, hogy szemetüket ne helyezzék el a Város közterületén.

Közterület-felügyelet

„Tegyen egy lépést a jövőjéért: jöjjön be hozzánk!” – így invitálják a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT munkatársai azokat, akiket a családi kötelességek elzárnak a munkavállalástól vagy korlátoznak benne.

A különleges pont a „Vöröskereszt a nőkért Hajdú-Bihar megyében” című projekt megvalósításának központi helyszíne. A megyében elsőként nyitotta meg kapuit az iroda a maga nemében elsőként a megyében, június 14-én. A II. Rákóczi Ferenc utca 22. alatt kialakított Család és KarrierPONTban 14-18 óra között, kedden és szerdán 12-től 16-ig, csütörtökön és pénteken 8 és 12 óra között várják az ügyfeleket, a család és munka konfliktusában érintetteket. Céljuk hidat építeni család és karrier szférája között, ezért kapcsolatba lépnek a másik oldal képviselőivel, a munkáltatókkal is.


(g.i.)
 

 
2018. június 21., csütörtök 11:25

Áramszünet

Írta:

Az E.ON a szolgáltatás minősége és a biztonságos ellátása érdekében folyamatosan korszerűsíti a hálózatát. A tervszerű fejlesztések elvégzéséhez elengedethetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése.

Ezért áramszünet várható a következő időszakban:

2018. június 27-én 8 órától 16 óráig a következő utcákban kell számítani áramszünetre 8 órától 16 óráig:

Szárazmalom utca egész utca
Lucernás utca 2 számtól a 10 számig, 27 számtól a 83. számig továbbá a 85 számtól a 121 számig
Külterület Külső Nánási utca végéből nyíló Zártkertek
Poór Antal utca egész utca
Olajütő utca egész utca
Számadó utca egész utca
Arad utca 111. szám
Györffy István utca egész utca
Nagy András utca 2 számtól a 24 számig
Elfenbein Bertalan utca egész utca
Ág utca egész utca

Kérjük a lakosság együttműködését és türelmét.


(Jogi és Városüzemeltetési Osztály)

2018. június 20., szerda 14:30

VAKÁCIÓ ( és veszélyei)

Írta:

Megkezdődött a vakáció, ennek mindenki örül, szülő, gyerek, és a pedagógusok is. A nyári szünidő kezdetén szeretnénk az alábbi felhívás eljutna nem csak a szülőkhöz és gyerekeihez, hanem minden közlekedésben résztvevőhöz…

A nyári hónapokban, a tanítási szünet időszakában jelentősen megnövekszik a gyermekek veszélyeztetettsége. A tanítás befejezését követően a gyermekek felszabadultabbá, figyelmetlenebbé válhatnak, sok szabadidővel rendelkeznek, így gyakrabban jelennek meg a közterületeken, a parkokban, játszótereken és az utak mentén.


Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates