2018. augusztus 07., kedd 11:51

Lakossági tájékoztató

Írta:

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a Kutatópont Piac- és Véleménykutató Kft. segítségével a lakosság körében a bűnözéssel, áldozattá válással kapcsolatos kutatás sikeres megvalósítása érdekében adatgyűjtést folytat.

Az adatgyűjtés célja annak megállapítsa, hogy az összes elkövetett bűncselekmény mekkora aránya marad látenciában, melyek a látenciában maradás okai, illetőleg ezek a mutatók a 2003-as látenciakutatás óta hogyan alakulnak. Az adatgyűjtéshez szükséges 10 000 fő nevét és a címét a Belügyminisztérium választotta ki véletlenszerű, reprezentatív mintavételi eljárással. Az adatgyűjtést valamennyi kérdezőbiztos a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács vezetőjének aláírásával és pecsétjével ellátott megbízólevél másolatának a birtokában folytatja, amelyet kérelmére be kell mutatnia. Az adatgyűjtésben a részvétel önkéntes és anonim.


2018. augusztus 07., kedd 11:43

HTE Toborzó

Írta:

A HTE labdarúgó szakosztálya várja utánpótlás csapataiba fiúk és leányok jelentkezését.

A 2018-19-es szezon edzései július végén, augusztus elején kezdődnek. Jelentkezni és információt kérni korosztályonként az alábbi elérhetőségeken lehet:

U7-U9 (2010-2013) Kerek Balázs (This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

U11-U13 (2006-2009) Poczetnyik Csaba (This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 0620/5458889)

U14-U16 (2003-2007) Kiss Antal (This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Leány U13-U19 (2000-2007) Papp Ferenc (This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 0630/5578012)


 

 
2018. augusztus 06., hétfő 15:33

Sporthírek

Írta:

LABDARÚGÁS

Felnőtt férfi csapatunk nagyarányú győzelemmel kezdett a Megyei Magyar Kupa selejtező 1. fordulójában.

Magyar Kupa Megyei Selejtező, 1. forduló: HTE – DASE 7-1 (3-0)
Gól: Barna Béla Dávid (4), Nagy Máté (2), Misák Sándor

HTE: Csorvási Tamás (Nagy Máté 70’) – Oláh Norbert, Borbély Milán, Szathmári Zsolt, Hortó Attila, Nagy Máté, Misák Sándor, Barna Béla Dávid, Kerek Balázs (Pásztor Donát Attila 68’), Juhász Barnabás Bence, Bereczki Tamás. Edző: Igor Bogdanovic.
Igor Bogdanovic: „Egy jól sikerült szezon után átalakuláson ment keresztül csapatunk. Több meghatározó játékosunk eligazolt vagy abbahagyta a labdarúgást, így több, korábbi U19-es fiatal előtt megnyílt az út, hogy a felnőtt csapatban bizonyíthasson. Az alapozás jól sikerült, a fiúk jól dolgoztak. Az első tétmérkőzésen a Magyar Kupa megyei selejtezőjében szép játékkal, magabiztosan jutottunk tovább. Egy mérkőzés után még nehéz véleményezni, de bízni lehet, és én bízom a csapatban, remélem, hogy egy újabb sikeres szezon elé nézünk.”

Meccsajánló

Hétvégén hazai pályán a bajnoki szereplést is megkezdi a HTE.
2018.08.11. szombat 17 óra, Városi Sportközpont: HTE – Hosszúpályi SE Megyei I. felnőtt labdarúgó mérkőzés
Belépő: 200 Ft.
 

 
2018. augusztus 06., hétfő 09:42

Ezüstmise

Írta:

Bodogán László atya ezüstmiséjére gyűltünk össze a görögkatolikus templomban, augusztus 5-én.

Családok, rokonok, barátok és hívek ünnepeltek együtt a hálaadó Szent Liturgián. Dalanics Zoltán parókus atya prédikációja és László atyához fűződő személyes vallomása mindenki számára megható volt. A jelenlévők szívből jövő köszöntései, jó kívánságai és a lelkésztársak áldásai tették emelkedetté az ünnepi alkalmat, amely beszélgetésekkel zárult. A közösség összetartó ereje olyan szeretetet sugározott, mely példaértékű összefogásról tanúskodott.


(DEI)
 

 

Annak ellenére, hogy Magyarországon 2000. és 2015. között a várható élettartam közel négy évvel, 75,7-re emelkedett, még mindig öt évvel marad el az uniós átlagtól. Hazánkban a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek jelentik a fő halálozási okot. A helytelen táplálkozás, a dohányzás és alkoholfogyasztás, valamint a mozgás hiánya egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy egészségmutatóink messze alul múlják az Európai Uniós átlagot.

A kormány az elmúlt években több egészséges táplálkozást ösztönző intézkedést hozott. Ilyen volt a népegészségügyi, vagy közismert nevén chipsadó bevezetése, a közétkeztetést megújító rendelet vagy az iskolabüfék termékkínálatának szabályozása.

Ahhoz, hogy valós képet kapjunk és tudjuk, hogy a különféle kormányzati intézkedések milyen hatással vannak a lakosság egészségi állapotára, rendszeres vizsgálatokra van szükség. Ezért az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet - az EFOP 1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 számú, „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” című projekt keretében - lakossági felmérést szervez a 18 éven felüliek körében. A felmérés kérdezői és a dietetikus szakemberek országszerte ezernél több felnőttet az otthonában keresnek fel, és kérdezik meg táplálkozási szokásaikról, életmódjáról.

A felmérés eredményei alapján az egészségügy többet tud tenni azért, hogy Magyarországon egyre többen éljenek egészségesen.

A felmérés elővizsgálata Budapesten 2018. augusztus 24. és 26. között zajlik, a fővizsgálatra 2018. szeptember 1. és december 15. között kerül sor országszerte 149 településen. A felmérésbe bekerült felnőtt lakosok részére előzetesen felkérő levelet küldünk, melyben tájékoztatjuk őket a felmérés céljáról, s felkérjük őket az abban történő részvételre. A kérdezőbiztosok és ezt követően a dietetikus szakemberek személyesen, az otthonukban keresik fel azokat, akik kaptak felkérő levelet a kutatásban történő részvételre.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet biztosítja, hogy a kérdésekre adott válaszok alapján senki nem lesz beazonosítható, minden információt titkosan, a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezelnek.

A felmérésről további információk találhatók a www.ogyei.hu oldalon.
A kutatás eredményeinek publikációja 2019 tavaszától várható.

A felmérésben való részvételre felkért személyeknek előre is köszönjük, hogy válaszaikkal hozzájárulnak a felmérés sikerességéhez!


 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates