2018. szeptember 12., szerda 09:11

Sporthírek

Írta:

LABDARÚGÁS

Megyei I. férfi felnőtt, 5. forduló: HTE – Kabai Meteorit SE 9-0 (6-0)

Gól: Barna Béla Dávid (3), Hortó Attila, Kerek Balázs, Juhász Barnabás Bence, Pásztor Donát Attila, Oláh Norbert, Nagy Máté
HTE: Csorvási Tamás – Oláh Norbert (Nagy Máté 70’), Szathmári Zsolt (Pásztor Donát Attila 46’), Bereczki Tamás (Tóth Bertold 54’), Kerek Balázs (Borbély Milán 46’), Hortó Attila (Tóth Tamás 46’), Misák Sándor, Kovács Milán, Barna Béla Dávid, Kerekes Bence Péter, Juhász Barnabás Bence. Edző: Igor Bogdanovic.

Igor Bogdanovic edző: „Ez a találkozó a meccs előtt mindenki számára papírforma mérkőzésnek látszott. Éppen ezért a fiúk előtt az a feladat állt, hogy mindenképpen itthon kell tartani a 3 pontot. Az eredmény és a mutatott játék alapján ez a mérkőzés nagyon jól sikerült. A játékosok az első perctől kezdve úgy játszottak, ahogy megbeszéltük, komolyan véve az ellenfelet, sok mozgással, türelmes, ugyanakkor gyors játékkal és sok szép megoldással szereztük meg a 3 pontot.”
Az U19-es mérkőzés félbeszakadt.

Rákos Csaba edző: „A csapat jól felkészült a hazai mérkőzésre, de sajnos az ellenfél nem tudott megfelelő létszámmal megjelenni, így a mérkőzés egy sérülés miatt félbeszakadt. Továbbra is őrizzük veretlenségünket és holt versenyben továbbra is vezetjük a tabellát.”


2018. szeptember 12., szerda 09:02

Légy Te is tűzoltó!

Írta:

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója beosztott tűzoltó és gépjárművezető munkakör betöltésére toborzó tevékenységet végez.

A beosztás betöltésének feltételei:

- magyar állampolgárság;

- cselekvőképesség;

- büntetlen előélet;

- betöltött 18. életév;

- állandó belföldi lakóhely;

- érettségi;

- a beosztás ellátásához szükséges egészségi, pszichikai, fizikai alkalmasság, valamint kifogástalan életvitel vizsgálat;

- az alapvető jogok törvény szerinti korlátozásának elfogadása.


Egész héten át kínál programokat Hajdúböszörmény szeptember 16-22 között az Európai Mobilitási Hét keretein belül – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a kedden tartott Kiss Attila polgármester, Sőrés István alpolgármester és Szabó Nóra, a program szervezője, a Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi ügyintézője.

Kiss Attila polgármester elmondta, minden korosztály megtalálja a számára hasznos, érdekes rendezvényeket az elkövetkező héten. Így a 20. alkalommal megszervezett Hajdúfutás, valamint a rajz- és fotópályázat, de a triálbemutató, és a helyi rendőrkapitányság által szervezett közlekedésbiztonsági vetélkedő elsősorban a gyerekeket szólítja meg. De az elektronikai hulladékgyűjtési akció, a Zöld Kör interaktív kiállítása, a hagyományos kerékpáros felvonulás a város körútjain minden böszörményi felnőttet megmozgatja.


2018. szeptember 12., szerda 08:33

Felhívás lakossági patkányirtás elvégzésére

Írta:

Az elmúlt időszakban több bejelentés érkezett, hogy a város területén patkányokat láttak.

Ahol ember él, mindenütt megtalálható az egér és a patkány. Megszabadulni tőlük nagyon nehéz, mert rendkívül szaporák és rejtett életet élnek. A rágcsáló élettere szorosan kötődik az emberi civilizációhoz, élőhelyüket az emberek környezetében találják meg. Leginkább érintett területek a gondozatlan, szemetes udvarok, valamint a mezőgazdasági termények tárolására szolgáló épületek.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a rágcsálóirtást jogszabály írja elő. „A fertőző betegségek és járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről” szóló rendelet meghatározza, hogy az ingatlan tulajdonosnak, kezelőnek mindent meg kell tenni azért, hogy számuk csökkenjen, életterük visszaszoruljon.


2018. szeptember 10., hétfő 10:45

Aktuális kátyúzási munkálatok

Írta:

Ezen a héten (2018. szeptember 10.- szeptember 14.) folytatódik a kátyúzás a város belterületén.

Az aszfaltozási és bontási munkálatok miatt az alábbi helyszíneken kell forgalomkorlátozásokra számítani: Bem József utca, Dózsa György körút, Újvárosi utca, Kolozsvár utca, Pásztor utca, Diószegi S. utca, Győrössy kert, Tizenhárom vértanú utca.

Kérjük a lakosság együttműködését és türelmét.


(Jogi és Városüzemeltetési Osztály)

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates