2018. október 11., csütörtök 10:01

A lelki egészségünkért

Írta:

A testi egészségünk elképzelhetetlen a lelki jólét, a lelki egészség nélkül. Ennek jegyében kapcsolódott Hajdúböszörmény városa is a Lelki Egészség Világnapjához, és szervezett programokat október 10-én. A Hajdúböszörményi Egészségfejlesztési Iroda kereteiben működő Lelki Egészség Központ a téma fontosságára hívta fel a böszörményiek figyelmét.

A program első állomásának a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kara adott otthont. Dr. Szabó Csaba Módosult tudatállapotok a mentális egészségben című előadását hallhatták az érdeklődők. Ezt követően pedig a Bocskai téren közös megmozdulásra várták a böszörményieket. Fodor Anikó vezetésével Pharrell Williams Happy című zenéjére mozdult meg minden gyerek, illetve felnőtt. A nap zárásaként pedig Bodai Nóra művészetterápiás műhelyfoglalkozásán vehettek részt az érdeklődők.


(H. Fehér Ildikó)
 

 
2018. október 10., szerda 14:10

Előzetes tájékoztató

Írta:

Előzetes tájékoztató a helyi építési szabályzat módosításáról, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal szakmai, törvényességi észrevételeinek megfelelően elkészült dokumentumról.

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Hajdúböszörmény Város Önkormányzata településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 42/A.§. szerinti állami főépítészi eljárás keretében elkészíttette Hajdúböszörmény város településrendezési eszközének, a helyi építési szabályzat módosításához elkészített előzetes tájékoztatási dokumentációt. A dokumentáció Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal szakmai, törvényességi észrevételeinek megfelelően készült el.

Tájékoztató előadást követően (előadó: Tóth Sándor városi főépítész) észrevételeiket, javaslataikat ismertethetik a lakossági fórumon, melyet 2018. október 16-án 16:00-kor tartunk a Városháza Bocskai-termében (4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 1. sz. I. emelet).

A fórumot követően 8 napon belül írásos észrevételeket tehetnek külön „Partneri adatlap” nyomtatványon, papíralapon, a városi főépítésznek címezve, a Polgármesteri Hivatal címére – 4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 1. sz.– történő megküldéssel, vagy elektronikus levélben megküldve a „Partneri adatlap” nyomtatványt kitöltve a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre.

A lakosság aktív részvételére! Kérem, jelenlétével tisztelje meg a meghirdetett fórumot. Megtekinthető és letölthető a „Partneri adatlap”, valamint az „Előzetes tájékoztatási dokumentáció„. 

2018. október 10., szerda 00:00

HBTV műsorajánló

Írta:

A városi televízió mai műsorában:

18:01 Esti mese Fodor Csengével

18:03 Híradó

- Az aradi vértanúkra emlékezett a város közössége
- Idősek gyerekszemmel címmel nyílt kiállítás a városházán
- Szüreti nap Bodaszőlőn
- A nemzetközi babahordozó hét programjai Hajdúböszörményben
- Az országos könyvtári napok programjai
- Sütifesztivál a Kálvin János Szociális Szolgáltató Központban

18:31 Betakarítási munkálatok a Formula Kft.-nél

18:42 Vendégünk Veréb Tamás, a tehetséges ifjú zenész

18:53 Közelképben Horváth Zsolt baptista lelkipásztor 

 
2018. október 09., kedd 15:01

Sporthírek

Írta:

LABDARÚGÁS

Megyei I. o. felnőtt, 9. forduló: Derecskei LSE – HTE 1-0 (1-0)

Igor Bogdanovic edző: „Azért a legnépszerűbb játék szerte a világon a labdarúgás, mert mindig történnek kiszámíthatatlan dolgok. A mérkőzés előtt tudtam, hogy nem vár ránk könnyű összecsapás. De abban bíztam, hogy a fiúk 100%-okat adnak és a jó szériánk folytatódni fog. Sajnos ez most nem jött össze. Sok gyenge teljesítménnyel és rossz támadójátékkal vereséget szenvedtünk. Nem maradt más, mint újra összeszedni magunkat és visszatérni a jó útra.”

Megyei I. U19: Derecskei LSE – HTE 0-3 (0-2)

Gól: Bányász Alex, Juhász Barnabás, Buglyó István (öngól)
HTE: Nagy Sándor (Debreczeni Dávid 80’) – Andorkó Attila, Sajtos Zoltán, Bányász Alex (Kompár Bálint 80’), Juhász Barnabás, Hajdu Ádám (Németi Patrik 59’), Varga Dávid (Szanyi Dániel 75’), Papp Levente (Tóth Norbert 67’), Rákos Balázs (Nagy Szabolcs 75’), Csirkés Imre, Máthé Gergő (Szabó Márton 59’). Edző: Igor Bogdanovic, Rákos Csaba.
Rákos Csaba edző: „A Derecske elleni találkozón sikerült az egész mérkőzés folyamán az irányítást a kezünkben tartani. Végig magabiztosan, fegyelmezetten futballozva szereztük meg az újabb három pontot és ismét kapott gól nélkül sikerült mindezt megoldani!”

U17-es leány csapatunk 4 pontot szerzett a megyei keresztpályás torna 2. fordulójában.

Megyei Leány U17: HTE – Hajdúszoboszlói SE 2-1 (1-0)

Gól: Drén Zsuzsa, Nagy Anikó
HTE – Nánási Focisuli 1-1 (0-0)
Gól: Nagy Anikó
HTE: Töviskes Krisztina – Nagy Anna, Kiss Bernadett, Sain Viktória, Nagy Anikó, Nagy Fruzsina, Drén Zsuzsa. Edző: Papp Ferenc, Quirikó Vivien.

2018. október 08., hétfő 13:21

Tisztelt hajdúböszörményi lakosok!

Írta:

Mint ahogy minden hajdúböszörményi lakos számára ismeretes, a II. Rákóczi Ferenc utca Kálvin tér és Mátyás király körút közötti szakaszán 2011-ben megújult a fasor.

A telepítéskor oszlopos tölgyfák és nyárfák kerültek elültetésre. A szakmai koncepció a vegyes telepítés esetén az volt, hogy a végleges fasor tölgyfákból fog állni, mivel azonban a tölgy lassú növekedésű, közéjük gyorsan növő, viszonylag hamar nagy lombot adó nyárfák lettek telepítve, ideiglenes jelleggel. A telepítés évében a tisztelt lakosság tájékoztatást kapott arról, hogy a nyárfák idővel kivágásra kerülnek annak érdekében, hogy a tölgyfák szabadon tudjanak növekedni. Elérkezett az az idő, amikor a szakemberek felülvizsgálták a fasor állapotát, és megállapították, hogy a nyárfák további terjeszkedése már a tölgyfák növekedésének rovására menne, mivel sem a napfény, sem a tápanyag nem tud így megfelelő mennyiségben eljutni a tölgyekhez. A megmaradó tölgyfasor egészséges fejlődése érdekében a nyárfák idén ősszel kivágásra kerülnek. A munkálatok elvégzése néhány napot fog igénybe venni, melynek pontos időpontjáról a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Kérjük szíves megértésüket!


(Jogi és Városüzemeltetési Osztály)
 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates