2018. június 12., kedd 13:15

Kis csapat nagy sikere

Írta:

A hétvégén Nyíregyházán rendezték a IV. korcsoportos Labdarugó Diákolimpia Országos Döntőjét. Megyénket és egyben városunkat a bodaszőlői Zeleméry László Általános Iskola csapata képviselte. A 3 napos küzdelem során legyőzték Békés, Tapolca, Körmend csapatait. Sajnos, a negyeddöntőben 30 másodperccel a mérkőzés vége előtt a későbbi bajnok egyenlített, és a hétméteres párbajban jobbnak bizonyult.

Az 5. helyért lejátszott mérkőzésen fölényes 9:0-s győzelmet arattak a diákok. A sikeres szereplés országos elismerést hozott, bekerült a bodaszőlői Zeleméry László Általános Iskola csapata a legjobbak közé. Pihenésre azonban nincs idő. A következő megmérettetés Szombathelyen lesz a jövő héten a Kisiskolák Országos Diákolimpia versenyén, ahol ismét a megyét és városukat képviselhetik.


2018. június 12., kedd 10:23

Sporthírek

Írta:

RÖPLABDA

 

Június 9-én rendezték meg a Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság 3. fordulóját, amelyen a HTE U11 lányai is szerepeltek.

A nem korcsoportos versenyen 16 női páros indult, a HTE színeiben a Szabó Dóra - Bojti Bernadett, Kiss Petra - Molnár Janka, Drén Eszter - Bata Noémi és az Asztalos Dorina - Kálmán Dóra páros jól szerepeltek. Edző: Kiss Imréné.


2018. június 11., hétfő 11:01

Véradások

Írta:

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Szervezete véradást szervez:

2018. június 19-én (kedd) 08.00 - 15.30 óráig  a Polgármesteri Hivatalban a dolgozók és a lakosság részére. (Hajdúböszörmény, Bocskai tér 1.)

2018. június 23-án (szombat) 09.00– 12.00 óráig a Bocskai Gyógyfürdőben. (Hajdúböszörmény, Uzsok tér 1).Szeretettel várjuk régi és új véradóinkat.

Kérjük, hogy véradásával segítsen beteg embertársainkon!

Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!


(Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete Hajdúböszörmény)


 

 
2018. június 08., péntek 10:54

Pályázati felhívás

Írta:

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata 152/2018. (V.30.) Önk. számú határozata alapján nyilvános pályázatot hirdet az alábbi tárgyban: Hajdúböszörmény 15004/37 hrsz-ú (Hajdúvid) beépítetlen terület a belterületen jelölésű ingatlanból 3000 m² ingatlanrész értékesítése.

Az ingatlanrész induló ára 500,- Ft/m² + Áfa. Az ajánlattevőnek a nettó vételár 3 %-a + Áfa bonyolítási díjat is meg kell fizetnie.
- Ajánlattevőnek ajánlatában meg kell jelölnie a nevét és részletesen kifejteni, hogy az ingatlanon milyen tevékenységet kíván ellátni, a tevékenység a város gazdasági életére gyakorolt hatását.
- Az ajánlat benyújtásának feltétele 150.000 Ft pályázati biztosíték befizetése Hajdúböszörmény Város Önkormányzatának 11738060-15372514 számú számlájára, vagy a biztosíték összegének letétbe helyezése a helyrajzi szám megjelölésével. Az ajánlat csak akkor érvényes, ha az ajánlattevő igazolja, hogy a kiírásban megjelölt összegű biztosítékot rendelkezésre bocsátotta, vagy igazolja a biztosíték összegének letételét. Az Önkormányzat a pályázati biztosítékot a vételárba beszámítja. Amennyiben a nyertes pályázó a szerződéskötéstől eláll, úgy részére a pályázati biztosíték nem jár vissza. A pályázati eljárást lezáró döntés meghozatalát követően 30 napon belül a nem nyertes pályázóknak a pályázati biztosítékot az Önkormányzat visszafizeti.
- A nyertes pályázónak az eljárást lezáró döntés kézhezvételét követő 40 napon belül a vételi ajánlatot alá kell írnia. A vételi ajánlat aláírásának feltétele, hogy a vevőnek az Önkormányzat felé semmilyen tartozása ne legyen. Vevő a szerződéskötéskor köteles az ingatlan teljes vételárát egy összegben a bonyolítási díjjal együtt megfizetni.
- Az önkormányzat az értékesítésre kerülő ingatlanokra 4 éves beépítési kötelezettséget ír elő, melynek határidőre történő nem teljesítése esetén a vevő napi 5.000 Ft/ingatlan kötbért köteles fizetni az eladónak. Ennek elfogadásáról az ajánlatban nyilatkozni kell.
- Ajánlattevők ajánlati kötöttsége a beadási határidőt követő 90 napig tart.
- A nyertes ajánlattevő vállalja, hogy megvalósítandó beruházása eredményeként 4 éven belül legalább 30 fő munkavállalót foglalkoztat, elősegítve ezzel a térség munkahelyteremtését.
- Tekintettel arra, hogy a Hajdúböszörmény, 15004/37 hrsz-ú ingatlan 6193 m² nagyságú, ezért telekalakítás szükséges. Nyertes ajánlattevő vállalja a telekalakítással járó költségek viselését.
- Az ajánlatok bontására zártkörűen kerül sor, a bontás elvégzésére a Képviselő-testület a Közbeszerzési Bizottságot kéri fel.
- A pályázati eljárást lezáró döntést a Gazdasági, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság indokolással ellátott javaslata alapján a Képviselő-testület hozza meg.
- Az önkormányzat fenntartja a jogát, hogy a pályázat során ajánlatot tett egyik ajánlattevővel se kössön szerződést, és ily módon a pályázatot - akár indokolás nélkül is - eredménytelennek minősítse.

A pályázat benyújtásának helye, ideje és módja:
Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal központi iktatója (21 –es szoba), 2018. június 25.
lezárt borítékban.

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy az ingatlan 2018. október 31-ig haszonbérbe van adva. Az ingatlannal kapcsolatban további tájékoztatás kérhető az 52/563-238 telefonszámon, illetve a Polgármesteri Hivatal I. emelet 38-as irodájában. 

2018. június 06., szerda 00:00

Elismerés

Írta:

Kiemelkedő tevékenységének elismerésekén Brunszvik Teréz-díjat vehetett át Erdős Imréné, a Kincskereső Óvoda vezetője.

A díjat Kásler Miklós miniszter adta át a Pesti Vigadóban, pedagógusnap alkalmából rendezett ünnepségen, június 1-jén.
 

 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates