2017. április 28., péntek 16:01

Tisztelt Lakosok!

Írta:

A Tekergők Sportegyesület Felkészülési Triatlonversenyt rendez 2017. április 30-án vasárnap.

A verseny kerékpáros szakaszán 9:00-tól és 11:30ig lezárásra kerül az alábbi útszakasz: Uzsok tér- Arad u.- Nánási u.

Kérjük a lakosság együttműködését és türelmét.


Jogi és Városüzemeltetési Osztály 

2017. április 28., péntek 10:34

Az Alaptörvényről is tanácskoztak

Írta:

Harmadik alkalommal rendezték meg a Hajdúsági Közigazgatási napot Hajdúböszörményben, a városháza Báthory-termében, április 27-én.

A tanácskozáson többek között előadást tartott Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagy asszonya, az öt esztendővel ezelőtt hatályba lépett Alaptörvénnyel kapcsolatban kifejtette, hogy a magyarságtudatot, a kereszténységet erősítő dokumentumról van szó, amely tartalmában is kifejezi a nemzethez kötődő értékeket.


2017. április 28., péntek 09:54

Hajdúböszörményi az ország legjobb erdész tanulója

Írta:

Ebben az évben a Somogyzsitfa- Szőcsénypusztán lévő Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium szervezte az erdész Szakma Kiváló Tanulója Versenyt. A hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium diákjai kiemelkedően teljesítettek a szakmai megmérettetésen.

Csengeri Csaba összesített országos első helyezés ért, felszabadult a szakmai vizsga alól, jeles bizonyítványt kap. Balogh Zoltán motorfűrész-és motoros adapter-kezelés, karbantartás kategóriában országos 1. , erdészeti erő,- és munkagéptan, faanyagmozgatás kategóriában országos 3. helyezést ért el.


2017. április 27., csütörtök 14:45

Az Európai Bizottság is elismerte munkájukat

Írta:

Váratlan és nagy megtiszteltetés érte a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégiumot. A közelmúltban az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete megkereste Molnár Magdolna igazgatónőt.

Tudomást szereztek az intézményben folyó kiemelkedő szakmai munkáról: az innovatív folyamatokról, az új pedagógiai program bevezetéséről, a tanulók sikeres versenyeredményeiről, a hátrányos helyzetű, illetve a tehetséges tanulókkal való kiemelkedő gondoskodásról.

Munkájuk elismeréseként az intézmény számára felajánlottak három nagy értékű számítógépet monitorokkal és egy nyomtatót, amelyet Budapesten vehettek át az iskola képviselői.


(g.i.)
 

 

276 millió forintból, a Norvég Alap támogatásával közel egy éves átfogó projekt valósult meg „Hajdúsági Népi Mesterségek Háza és Képzési Központ kialakítása” címmel. Az ünnepélyes átadást április 25-én tartották, melyen jelen volt többek között Kiss Attila polgármester, Korponai Gergő, a Miniszterelnökség megbízott osztályvezetője és Ove Vollan, a norvég projektpartner Rissa település polgármestere.

A Tájházak közelében felépített kétszintes épületben több műhelyt is kialakítottak. A ház hat szakmacsoportban várja majd az érdeklődőket: a helyi gasztronómia, a textilművészet, a bőrművesség, a kosárfonás, a kovácsmesterség és a famegmunkálás fogásait igyekeznek majd továbbadni a szakemberek az érdeklődőknek.


1 / 182 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates