2017. március 20., hétfő 13:22

Böszörmény színesben

Írta:

A kiállítás válogatást ad a Hajdúsági Múzeum fotótári gyűjteményében található korabeli színes diafelvételeiből.

A helyileg egyedülálló tárlat két részből áll. Első felében 1974-ből látható egy válogatás, mely „hazánk felszabadításának 30. évfordulójának tiszteletére” készült. Az akkori témajavaslat így szólt: „Hajdúböszörményi arcok; társadalomrajz-jellegű ábrázolások; munka és az ember; régi és az új Hajdúböszörmény; munkahely, ahol dolgozom”.


2017. március 20., hétfő 11:40

Szelektív hulladékszállítás

Írta:

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Hajdúböszörményben a házhoz menő üveg hulladék begyűjtésének legközelebbi időpontjai (a kommunális hulladékszállításhoz igazodva): 2017. március 27. és 28. (Az edényzetet abban az esetben is tegyék ki ürítésre a megjelölt napon, ha az kis mennyiségű üveghulladékot tartalmaz!)

Az alábbi táblázat a sárga, barna és a piros fedelű edényzetek ürítésének az időpontjait tartalmazza.


Az utóbbi hetekben megnövekedett a szabadtéri tüzek száma. A gondatlanul meggyújtott és nem kellően felügyelt tűz könnyen átterjed a környező épületekre, erdőkre, száraz, gondozatlan aljnövényzetre.

Jelenleg Magyarország területén tűzgyújtási tilalom van elrendelve. Erdőkben és fasorokban és ezek környékén, beleértve a kijelölt tűzrakó helyeket, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag és gazégetést is. Bővebb felvilágosítás a Katasztrófavédelem honlapján: http://www.katasztrofavedelem.hu/


2017. március 20., hétfő 10:45

Ősbemutató

Írta:

Arany János: Buda halála című hun-regéjének első részét, O. Szabó István színművész rendezésében és tolmácsolásában tegnap tekinthette meg a közönség a művelődési központban.

Ma, 18 órától nézhetik meg az érdeklődők az előadás második részét. Az ősbemutatóval tiszteleg Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából a művész és Hajdúböszörmény, a magyar költészet egyik legjelesebb alakjának emléke előtt.


(b)

 
2017. március 20., hétfő 10:11

Véradás

Írta:

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Szervezete 2017. április 06-án (csütörtök) 09.00 - 14.30 óráig véradást szervez a Bocskai István Gimnáziumban (Hb, Bocskai tér 12.) a tanulók és a lakosság részére.

Szeretettel várjuk régi és új véradóinkat!

Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!


(Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete Hajdúböszörmény)

 

1 / 179 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates