2018. október 28., vasárnap 11:02

Székelyföld önállóságáért

Írta:

Az erdélyi magyarok minden évben október utolsó vasárnapján őrtüzeket gyújtanak a székelyföldi településeken, hogy ezzel is kifejezzék: közösen küzdenek Székelyföld önállóságáért.

Csatlakozzon Ön is! Ma este egy gyertyagyújtással is kifejezheti egyetértését.


Kiss Attila, polgarmester 

 
2018. október 26., péntek 14:23

Mindenszentek

Írta:

A vigasztalás evangéliumát hirdető Ökumenikus Istentiszteletre hívjuk városunk lakosságát 2018. november 1-jén (csütörtökön) 13 órai kezdettel a Hajdúböszörményi Köztemető ravatalozója elé!

Szeretettel várunk mindenkit!

A hajdúböszörményi történelmi egyházak és a "Paraklétosz" Nonprofit Kegyeleti Szolgáltató Kft.

2018. október 19., péntek 11:06

A magyar festészet napján

Írta:

Szabadtéren is festhetnek a Magyar Festészet napja alkalmából október 19-én a böszörményiek.

És nem csupán a felnőttek, hiszen gyerekek, óvodások, és iskolások is csatlakoztak a felhíváshoz. A városban évek óta hagyomány, hogy az alkotni vágyókat megmozgatják ezen a napon – mondta el Kupás Csilla művelődésszervező. A Zeneiskola kereteiben működő képzőművészeti tanszakosokat, a Bethlen iskolásokat is kicsalta a program a főtérre.


(H.F.I.)
 

2018. október 17., szerda 15:24

Ösztöndíj pályázat

Írta:

- Az önkormányzat a kezdetektől fogva, immár tizennyolc éve csatlakozott a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz- tájékoztatta a sajtó képviselőit Kiss Attila polgármester, október 17-én a városháza Bocskai-termében.

A több mint másfél évtized alatt mintegy 2500 felsőfokú tanulmányait folytató diák részesült ösztöndíjban, havi 11-15 000 forint körüli összeggel.
Fórizs László alpolgármester elmondta, az idei ösztöndíjra – amely két egymást követő fél évre szól- október 5.- november 6. között jelentkezhetnek az érdeklődők, a városháza 28. szobájában, Bertalan Imre ügyintézőnél.


(g.i.)
 

 
2018. október 17., szerda 13:33

Zéró tolerancia

Írta:

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság munkatársai 2018. szeptember 11-én sebességellenőrzést hajtottak végre a 35-ös számú főúton, amikor sebességtúllépés miatt ellenőrzés alá vontak egy személygépjárművet vezető 60 éves hajdúböszörményi nőt.

A sofőr a helyszínen alkoholszondás ellenőrzésen pozitív értéket fújt, amely miatt a rendőrök előállították a rendőrkapitányságra. Az ellenőrzés során derült ki, hogy a helyi lakost egy korábbi ittas járművezetés miatt a bíróság eltiltotta a járművezetéstől.

A rendőrök a sofőrt járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették, valamint büntetőeljárás indult vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt.
A nyomozás során a nő elismerte a bűncselekmény elkövetését, a közlekedésrendészeti alosztály vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást.

A közlekedési szabályok betartásával megelőzhetőek a balesetek!
….hogy mindenki hazaérjen! 

 
1 / 225 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates