2017. december 13., szerda 15:31

A városi televízió műsora

Írta:

A városi televízió 18.00 órakor kezdődő mai hírműsora

18: 00 Esti mese - mesél: Rab Boglárka
18:04  Híradó
18:14  Gazdasági percek – fejlesztések
18:18  Orgonahangverseny
18:19  Békesség Néktek – egyházi műsor
18:26  Szó van róla – az influenzáról
18:38  Így készül
18:51  Közelkép Radácsi Erzsébetről
19.03  Böszörményi utazók: Szentpétervár
19:50  Szórakoztató percek
19:56  Sportösszefoglaló – utánpótlás kézilabda 

2017. december 12., kedd 10:53

Nemzetközi tornán járt a HTE

Írta:

A HTE-Olasz Focisuli U13-as csapata 2017.12.08-án egy nemzetközi utánpótlás tornán szerepelt Szlovákiában, Kassa városában. A teremben megrendezésre kerülő tornán több szlovák és cseh csapat is szerepelt.

A HTE-OFS csapata végig kiegyensúlyozottan szerepelve, minden mérkőzését megnyerve, az 1. helyen végzett. A torna legjobb játékosának a HTE-OFS labdarúgóját, Prepuk Martint választották.

A tornán részt vevő játékosok: Bakonyi Máté, Batai Tamás, Csapó Botond, Kiss Nándor, Kokovai Csongor, Kövér Vilmos, Prepuk Martin, Vaskó Aurél. Edző: Szabó Attila, Kolbe Ádám.

Futsal

A HTE NB I női futsal csapata fölényes győzelmet aratott Miskolcon az alapszakasz 12. fordulójában, ezzel továbbra is vezeti a tabellát.

NB I női futsal, 12. forduló: Miskolci Vénusz - HTE 2-8 (0-4)
Gól: Miliczki, Kovács illetve Pádár (4), Vígh (3), Palakovics (öngól)
HTE: Torma Lilla - Tell Zsófia, Bokor Adrienn, Pádár Anita, Vígh Renáta, Benkő Mónika, Szekér Anita, Kota Gabriella, Szilágyi Mariann. Edző: Quirikó Vivien.

NB II női futsal, 10. forduló: Nyírség NSC - HTE 0-3 (0-2)
Gól: Nagy (2), Mága
HTE: Varga Linda - Bölömi Ibolya, Mogyorósi Zsuzsanna, Czégény Zsuzsanna, Mága Alexandra, Pálóczi Krisztina, Nagy Mária, Malachovszky Dóra, Madzin Dóra, Szekeres Anna, Nagy Anikó. Edző: Quirikó Vivien.

Kézilabda

NB II férfi junior: HTE – Miskolci VSI 37-29 (19-12)
NB II női junior: HTE – Püspökladányi KE 29-15 (15-9) 

 
2017. december 08., péntek 00:00

TÁJÉKOZTATÁS

Írta:

A téli időjárás közeledtével felhívjuk a lakosság figyelmét az alábbiakra:

 

Fotó: Tabár Patrik

 

·         Az ingatlanok tulajdonosai (használói) kötelesek az ingatlanjaik előtti gyalogos közlekedést szolgáló járdaszakaszok hómentes és csúszásmentes állapotáról gondoskodni. Ezt elmulasztók kötelesek helytállni a síkosságból eredő balesetekért, illetve egyéb károkért. A rendelkezés betartását a közterület felügyelők ellenőrzik, és a mulasztókkal szemben büntetést szabhatnak ki.

·       A kerékpárutak és gépjármű utak hó- és síktalanításáról a Polgármesteri Hivatal szerződött partnerek útján gondoskodik. Ezzel kapcsolatban emlékeztetjük az utakon közlekedőket a fokozott óvatosságra, illetve arra, hogy mindig az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek. A hó eltakarítása – a korlátozott számú munkagépek miatt – előre meghatározott fontossági sorrendben történik. A fő gyűjtőutak, ill. a közintézmények (mentők, orvosi rendelők, Polgármesteri Hivatal, rendőrség stb.) megközelítését biztosító utak elsőbbséget élveznek. A közlekedők által már letaposott havat a munkagépek nem tudják eltávolítani. További gondot okoznak az utak szélénél parkoló autók, illetve a nagyon keskeny utcák. Ilyen helyeken sem tudnak a munkagépek dolgozni. A sózással történő síktalanítás csak egy szűk hőmérséklet tartományban hatásos (0 °C és -5 ° C között) és csak akkor, ha később sem süllyed a hőmérséklet. Ellenkező esetben a sózás csak még síkosabbá és baleset-veszélyesebbé teszi az utakat. Mivel a sózás az utakban, földalatti közművekben, gépjárművekben, út menti növényzetben komoly korróziós károkat okoz, ezért a sózással történő síktalanítást a lehető legkisebb mértékben alkalmazzuk.

·         Külön felhívjuk a kerékpárutakon közlekedők figyelmét, hogy a kerékpárutakat nem lehet sózással síktalanítani. A sós lé a kerékpárutak melletti épületek vakolatát tönkreteheti. A letaposott jégbordák rendkívül veszélyesek, ezért ilyen időszakban inkább mellőzzék a kerékpár használatát. Az utakon és a kerékpárutakon levő jeget leginkább a melegedő időjárás tudja eltávolítani.

·         A háztartási hulladék gyűjtésének és elszállításának rendjét az Önkormányzat helyi rendeletben szabályozza. A téli időszak beköszöntével felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy salakot, hamut tilos a kukába rakni. Az egyéb hulladékot olyan módon kell elhelyezni az edényzetben (kukában), hogy az üríthető legyen. Praktikusan ez azt jelenti, hogy a kukába belefagyott hulladékot nem szállítják el.

 

 

Jogi és Városüzemeltetési Osztály

1522/2017. (VIII.14.) Korm. határozatában fogadta el a Kormány Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és Tiszta-tó kiemelt turisztikai fejlesztési térség 2017-2030 időszakra szóló stratégiai fejlesztési programját. A Debrecen – Hajdúszoboszló kiemelt turisztikai fejlesztési térségbe Debrecen és Hajdúszoboszló mellett a megyéből Hajdúböszörmény és Balmazújváros is belekerült. A kiemelt státusz komoly pénzügyi támogatást jelent a térségnek.

Fotó: Horváth Tamás

Jogi és Városüzemeltetési Osztály

2017. december 07., csütörtök 00:00

Ittas vezetés miatt kiszabott büntetés

Írta:

Az elmúlt időszakban folyamatosan értesítettük a lakosságot az ittasság ellenőrzésről, valamint az ittas járművezetőkről, most pedig az alkalmazott büntetésről szeretnénk beszámolni.

 

2017. 09. 24-én 00 óra 15 perc körüli időben Hajdúböszörmény, Arany János utcán a Kossuth Lajos utca irányába haladva közlekedett egy 31 éves hajdúböszörményi lakos Mercedes típusú személygépkocsival. Rendőri intézkedés alá lett vonva a járművezető, az alkalmazott szonda pozitív értéket mutatott. Ezt követően az ittas gépjárművezető előállításra került a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra további mintavételre. A cselekmény miatt a Hajdúböszörményi Járásbíróság a járművezetővel szemben 280.000 Forint pénzbüntetést, valamint 9 hónap járművezetéstől eltiltást szabott ki.

 

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a gépjármű vezetésének megkezdése előtt ne fogyasszanak alkoholt, mert ha a szonda pozitív értéket jelez, hasonló büntetés kiszabására lehet számolni. Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy ne veszélyeztessék saját magukat, utasaikat és más közlekedőket. Az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága is ezt kéri a járművezetőktől. A rendőrök „Soha ne igyál, ha vezetsz!” kampány keretében a közösségi média segítségével is igyekeznek felhívni a figyelmet a felelős alkoholfogyasztásra.

 

 

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság!

 

1 / 202 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates