Hajdúböszörményben a 7. naptári héten az influenza aktivitás még mindig járványküszöb feletti.

Az előző hetekhez hasonlóan leginkább az általános iskolás, és a 35 – 59 év közötti felnőtt korosztály a legérintettebb. Az elmúlt héten influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról egy oktatási intézmény részéről sem érkezett jelzés - tudtuk meg Dr. Balogh Andrea Éva járási tisztifőorvostól.

(A jelentésre kijelölt háziorvosok adatai alapján)


(b)


 

 
2017. február 21., kedd 15:15

Shirley Valentine Hajdúböszörményben

Írta:

A Csokonai Színház színművészeinek előadásában Hajdúböszörményben látható Willy Russel: Shirley Valentine című darabja. Az előadás időpontja: 2017. 02. 27. 19:00 óra. Jegyek: 1800 Ft-os áron már kaphatók a Sillye Gábor Művelődési Központ Gazdasági Irodájában.

A történet: Shirley Valentine középkorú, elhanyagolt liverpooli háziasszony, aki egy sivár, kiüresedett házasságban, klasszikus „páros magányban” morzsolgatja meglehetősen egyhangú mindennapjait, egy unalmas munka, egy önző család és hasonlóan önző barátok háromszögében. Shirley ugyanakkor izgalmas személyiségű, megkapóan intelligens, melegszívű és sajátos nő is, akiben a hamisítatlan alsó-középosztálybeli, elnyomott feleség maszkja mögött egy lázadó clown eleven szelleme lakik. És ez a szellem egy nap kiszabadul a kertvárosi ház üvegpalackjából: Shirley útra kel, hogy Görögországban, a szőlő és a nap földjén találja meg rég elveszett álmát…


2017. február 21., kedd 15:01

Nálunk nincs fennakadás

Írta:

Egy amerikai cég elkészítette a felmérését arról, hogy mely magyar városokban töltenek az emberek legtöbb időt közlekedési dugóban.

Elöljáróban eláruljuk, Hajdúböszörmény szerencsére nem szerepel a listában, bár ez nem meglepő. Az viszont sokkal inkább, melyik városban töltenek a közlekedőt a legtöbb időt dugóban, torlódásban. A részletek a következő cikkben olvashatók: hvg.hu


 

2017. február 21., kedd 09:01

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés

Írta:

Minden eddiginél több árus, és a vevők részéről is nagy érdeklődés kísérte a vasárnapi Termelői és Kézműves Piacot.

Közel negyven hajdúböszörményi és más településekről érkező eladó kínálta portékáit. Többek között minőségi friss zöldségek, gyümölcsök, kézműves sajtok, házi készítésű száraztészták, lekvárok, sütemények, füstölt áruk és csokoládék szerepeltek a termelők kínálatában. A kézművesek pedig dísztárgyakat és használati eszközöket ajánlottak a vásárlóknak.


2017. február 21., kedd 08:34

Sporthírek

Írta:

FUTSAL

A HTE női futsalosai idegenben léptek pályára az NB-s bajnokságok 16. fordulójában. NB I-seink a Debreceni EAC, NB II-seink a Tolna megyei Gerjeni SK ellen arattak fölényes győzelmet.

NB I női futsal, 16. forduló: DEAC - HTE 1-9 (0-6)

Gól: Pádár Anita (3), Sebestyén Györgyi, Radics Ágnes (öngól), Tóth Zsuzsa (öngól), Vígh Renáta, Nagy Anikó, Szilágyi Mariann.
HTE: Torma Lilla - Tell Zsófia, Bokor Adrienn, Pádár Anita, Vígh Renáta, Deczki Vanda, Farkas Éva, Kota Gabriella, Sebestyén Györgyi, Benkő Mónika, Szilágyi Mariann, Nagy Anikó. Edző: Quirikó Vivien.

NB II női futsal, 16. forduló: Gerjeni SK - HTE 0-7 (0-6)

Gól: Bölömi Ibolya (3), Balla Anikó, Nagy Anikó, Quirikó Vivien, Mogyorósi Zsuzsanna.
HTE: Varga Linda - Bölömi Ibolya, Mogyorósi Zsuzsanna, Balla Anikó, Sipos Bernadett, Pálóczi Krisztina, Mága Alexandra, Nagy Mária, Nagy Anikó, Malachovszky Dóra, Quirikó Vivien. Edző: Quirikó Vivien.
Quirikó Vivien: „Mindkét csapatunknál elmondhatom, hogy nagyrészt elégedett vagyok a mutatott játékkal, azonban pontosabb helyzetkihasználással még nagyobb különbségű is lehettet volna a győzelem. Gratulálok a lányoknak, és külön gratuláció Nagy Anikónak, aki első NB I-es felnőtt bajnoki mérkőzésén rögtön góllal mutatkozott be!”

Országos U15 leány futsal: HTE – DEAC 2-2 (1-1)

Gól: Oláh Erika (2).
HTE: Dobó-Nagy Boglárka – Oláh Erika, Nagy Fruzsina, Nagy Anna, Sain Viktória, Zelenka Bettina. Edző: Papp Ferenc, Berta László.

A HTE fiú labdarúgó csapatai a téli időszakban a megyei futsal bajnokságokban szerepelnek. U19-es csapatunk az alapszakaszt 11 győzelemmel és 1 vereséggel megnyerve jutott a rájátszásba, ahol végül a 2. helyen zárt azonos pontszámmal, csupán rosszabb gólkülönbséggel.
HTE: Nagy Máté, Borbély Imre, Borbély Milán, Kovács Gergő, Szabó Flórián, Olajos István, Ötvös András Gábor, Dénes Sándor, Fajkó Krisztián János. Edző: Igor Bogdanovic.


1 / 175 oldal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates