2018. február 20., kedd 14:11

Újra Tungsram

Írta:

A General Electric korábbi magyarországi elnöke, Jörg Bauer cége veszi meg a GE európai, közel-keleti, afrikai és törökországi fényforrásüzletágát, valamint globális autólámpa-üzletágát.

A cég Tungsram Csoport néven működik a jövőben - közölte a GE a múlt szerdán megkötött megállapodás-tervezetről. Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Kiss Attila polgármester és Koláné dr. Markó Judit jegyző a mai napon.

Ez az országos sajtóhír kiemelt jelentőségű a helyiek életében – fogalmazott a városvezető. A helyi gyár ugyanis többszáz dolgozónak ad munkát, emellett pedig a város költségvetéséhez mint nagy adófizető járul hozzá. 

 
2018. február 19., hétfő 10:15

Újra működik a röntgen

Írta:

Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy a digitális röntgen berendezés javítása megtörtént.

2018. február 19-én, hétfőn a röntgen felvételezések újra megkezdődnek.  A tüdőszűrés is megkezdődik ezen a napon.

Köszönjük a megértésüket és a türelmüket!
Tisztelettel: Dr. Erdős András, ügyvezető 

 
2018. február 19., hétfő 09:10

Elbúcsúztatták a telet

Írta:

Hajós kapitány, cowboy, cica, kéményseprő és még sokan mások vettek részt a negyedik alkalommal rendezett Télbúcsúztató, vidám farsangi futáson, február 18-án, a Bocskai téren.

A Szabadhajdú Nonprofit Kft. és a Tekergők SE által szervezett rendezvényen a minden korosztály képviseltette magát: a legkisebbektől a felnőttekig. A bemelegítéshez a Hajdúböszörményi Ütőegyüttes tagjai adták meg az „alaphangot”. Kupás Csilla szervező szerint egyre több család látogat ki erre az alaklomra. Megtudhattuk, hogy a nevezési díjakat jótékony célra fordítják: a halmozottan sérült gyermekek sporttevékenységét támogatják.
A szervezők remélik, hogy a rendezvény elérte célját: búcsút inthetünk a télnek….


(g.i.)
 

2018. február 15., csütörtök 10:47

Három a böszörményi igazság

Írta:

Harmadjára is a dobogó legfelső fokára állhatott a Fundango Országos Snowboard Diákbajnokságon a hajdúböszörményi Katonka Kitti.

A február első péntekjén rendezett diákbajnokságra a mátraszentistváni síparkba gyűltek Magyarország 1998 után született snowboardosai. Az idén nyolcvan hatan mérették meg magukat. A lányok
A IV. korcsoportban, ahol, a hajdúböszörményi snowboardos lány végül 19,25-tel első helyen végzett.


(g.i.)
 

 
2018. február 14., szerda 09:20

Tájékoztató

Írta:

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény alapján megalakult az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB).

A Választási Bizottság tagjai:
- Papp Zsolt László elnök
- Erdős Imréné elnök-helyettes
- Tatár Antal tag
- Kárándi Erzsébet 1. póttag
- Szekeres Gyula 2. póttag

A Választási Bizottság címe: 4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 1. – 58. sz. iroda. Ez egyben az elérhetőséget és a postacímet is jelenti.
Telefon (Polgármesteri Hivatal): 563-256
Fax: 563-296

A Választási Bizottság 2018. február 12-én megtartotta alakuló ülését és megkezdte hivatalos működését. Az alakuló ülést megelőzően a bizottság tagjai Hajdúböszörmény Város Polgármestere előtt ünnepélyes esküt tettek és megbízó levelüket is átvették.

A további kérdésekkel szívesen állunk rendelkezésükre.

Hivatali cím: 4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 1.
Internet cím: www.hajduboszormeny.hu


Koláné Dr. Markó Judit,  OEVI vezetője

 

 
2018. február 10., szombat 11:40

XI. Hajdúsági Disznótor

Írta:

Mangalica szalmán perzselésésével indult a XI. Hajdúsági Disznótor a Fürdőkertben.

Kiss Attila polgármester és Tiba István országgyűlési képviselő nyitotta meg a rendezvényt, ahol 25 főzőcsapat készíti a hagyományos disznótoros ételeket. A látogatókat különleges, hagyományőrző rendezvények is várják. Kovács bemutató, cifraszűr bemutató, kézműves vásár is várja a látogatókat.


 

 
 
2018. február 09., péntek 08:47

Elfogadták a költségvetést

Írta:

Egyensúlyban van a város kasszája a költségvetési rendelet alapján, melyet február 8-án hagytak jóvá a képviselő testület tagjai.

A rendelet szerint a bevétel 7.8 milliárd forint, míg a kiadási is ugyanennyi. Működésre 3.5 milliárd forintot, míg felhalmozásra, azaz fejlesztésre 4.2 milliárd forintot terveztek. A legfontosabb, hogy nincs működési hiány. Az adókból 1.4 milliárd folyik majd be a város kasszájába.

Az idén több jut majd többek között parkfenntartásra, utak, hidak, illetve a belvíz és csapadékvíz rendszer fejlesztésére.


(g.i.)
 

 
2018. február 08., csütörtök 09:23

Ritka madárvendég a böszörményi köztemetőben

Írta:

Elsősorban a messze északon és a Kárpátok magasabb régióban költ az a nagy termetű bagoly faj, amelynek egy példányára bukkant ez év február 7-én Veszalinov Ottó debreceni ornitológus a hajdúböszörményi köztemető ravatalozójának közelében. A felfedezést követően a Zöld Kör munkatársai is megtekinthették és dokumentálhatták a madárritkaságot!

Az Uráli bagoly (Strix uralensis) alföldi előfordulása ritka, hiszen hegyvidéki költő és élőhelyét jellemzően nem hagyja el ez az éjszakai ragadozó, amely hazánkban fokozottan védett. Tápláléka apró rágcsálókból, valamint énekesmadarakból áll.

Mivel napközben egy lombhullató fa kopasz lombkoronájában pihent, viszonylag könnyen ki lehetett szúrni, illetve fotózni!


(Molnár Antal)

2018. február 06., kedd 14:40

A hagyományok megélése, továbbadása a cél

Írta:

Különös hirtelenséggel elkövetett, előre eltervezett gyilkosság – ez vár arra a mangalicára, aki február 10-én áldozatul esik majd a Hajdúsági Disznótoron a Fürdőkertben. Az immár 11. alkalommal meghirdetett program volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, amelyet a helyszínen tartott Kiss Attila polgármester, Sőrés István alpolgármester, Szarvas-Szabó Katalin ügyvezető és Varjasi Gergely ügyvezető-helyettes.

A városvezető kiemelte, az idei esemény igazi családi, gasztronómiai és népművészeti programot ígér a város lakóinak, a régióból és a nemzetközi kapcsolatok révén a városba érkező testvérvárosi érdeklődőknek egyaránt. Mindezt egy olyan nagyrendezvény keretében, ahol valamennyi korosztály megtalálja a neki tetsző népművészeti és kulturális programelemet. A rendezvényre érkező mesteremberek, előadók, zenészek és közművelődési csoportok valamennyien a helyi kézműves és hagyományőrző kultúra értékeinek követői és közvetítői. Így kínál a szervező Szabadhajdú Kft. az esemény iránt érdeklődőknek egy élményekkel teli napot.


2018. február 05., hétfő 00:00

Kigyulladt egy lakókocsi

Írta:

Kigyulladt egy lakókocsi városunkban, a Katona József utcán ma délelőtt. A teljes terjedelmében égő járművet két vízsugárral oltották el a helyi hivatásos tűzoltók. A mentők egy embert vizsgálnak, áll a katasztrofavedelem.hu tájékoztatásában.

 

Képünk illusztráció

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates