2018. február 20., kedd 09:20

Ingatlanértékesítési hirdetmény

Írta:

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata a 15/2018. (I.25.) Önk. számú határozata alapján értékesíteni kívánja a 4810/1 hrsz-ú 2 ha 1248 m² nagyságú önkormányzati tulajdonban lévő 35-ös főút melletti ingatlant nyílt árverés útján a legmagasabb ajánlattevő részére az alábbi feltételekkel:

A kikiáltási ár nettó 2860 Ft/m² + Áfa. A kikiáltási árat az árverés során 5.000 Ft-tal szükséges emelni mindaddig, amíg egyetlen ajánlattevő marad versenyben. Vevőnek a nettó vételár 3%-a + Áfa bonyolítási díjat is meg kell fizetnie.
Aki az árverésen részt kíván venni, annak a nettó kikiáltási ár 10%-át letéti díjként az árverés időpontjáig meg kell fizetnie Hajdúböszörmény Város Önkormányzatának 11738060-15372514 számú számlájára. A befizetés tényét az ellenőrző csekkszelvény, vagy teljesített átutalási megbízás bemutatásával kell igazolni. Az az ajánlattevő, aki az árverés során a legnagyobb összegű ajánlatot teszi, az ingatlan megvásárlására jogosulttá válik, és az általa befizetett letéti díjat a vételárba be kell számítani. A licitáláson alulmaradt ajánlattevők részére a befizetett letéti díjat az Önkormányzat 15 napon belül visszafizeti. Abban az esetben, ha a nyertes ajánlattevő a licitálás lezártát követően, a szerződéskötés előtt vagy után eláll az adásvételtől, úgy a letéti díj részére nem jár vissza.

A nyertes ajánlattevő vállalja, hogy az ingatlanon található erdő fáinak letermelését követően a város területén a város vezetősége által meghatározott helyeken 200 fát ültet és az ültetést követő egy évig ellátja azok utógondozását. A nyertes ajánlattevő az ingatlanon létesítendő tevékenységével összefüggésben legalább 8 új munkahelyet teremt és az iparűzési és gépjárműadót Hajdúböszörmény Város Önkormányzata részére fizeti meg.

A nyertes ajánlattevőnek az árverést követő 30 napon belül szerződést kell kötnie és ezzel egyidejűleg meg kell fizetnie a teljes vételárat, részletfizetési lehetőség nincs. Abban az esetben, ha a nyertes ajánlattevő hitelfelvétel segítségével kívánja megfizetni a vételárat, úgy a teljesítésre nyitva álló határidő - tekintettel a banki ügymenet időigényességére - 60 napra hosszabbodik meg.
Az ingatlan tulajdonjogának bejegyzésére a teljes vételár, bonyolítási díj és az igazgatási szolgáltatási díj megfizetését követően kerül sor.
Az ingatlan értékesítése esetén a vevő köteles az ingatlant 4 éven belül beépíteni, melynek biztosítására az önkormányzat elidegenítési és terhelési tilalmat, vagy késedelmi kötbért, vagy visszavásárlási jogot köt ki, melyről a Képviselő-testület egyedileg határozattal dönt.

A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14. §-a alapján az értékesítésre kerülő önkormányzati tulajdonú ingatlan vonatkozásában a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg. Az állam nevében eljáró szerv a kézbesítéstől számított 35 napon belül nyilatkozik arról, hogy kíván-e élni az elővásárlási joggal.

Az ingatlannal kapcsolatban további tájékoztatás kérhető az 52/563-240 telefonszámon, illetve a Polgármesteri Hivatal I. emelet 40-es irodájában.

A nyílt licit időpontja: 2018. március 13. 9.00 óra
Helye: Polgármesteri Hivatal Sillye Gábor terem (I. emelet 54.) 

2018. február 20., kedd 09:12

Sporthírek

Írta:

KOSÁRLABDA

Bevettük az egri várat!

Városunk kosárlabdázó gyerekei újra dicsőséget szereztek egyesületüknek.

Egri Városi Sportiskola ’A’ - HTE-Gladiátorok 67-77
NYKK Eötvös ’A’ - HTE-Gladiátorok 91-72

Dobott pontok: Szarvas Antal 2p., Nagy Levente 15/3p., Orosz György, Szabó Benedek 37/6p., Györössi Márk 22p., Veress Bence 2p., Pálfi Simon 4p., Mirkó László 24p., Torma Tibor 14p., Kovács Norbert 12p., Veress Balázs 22p., Rácz Imre, Szabó Tamás,Kathi Balázs.

Edző: Szabó Tibor.

Szabó Tibor edző: „A megyeszékhely legjobbjait győztük le nagyszerű játékkal. Egy félidőn keresztül nem nagyon találtuk a védőtávolságot, de a második félidőre védekezésünk és támadó játékunk is nagyon feljavult. Óriási küzdeni tudásról tettünk ma is tanúbizonyságot. Hatalmas siker volt ez, de néhány óra múlva már a döntőre kellett koncentrálnunk. Nyíregyháza legjobbjain is megpróbáltunk felülkerekedni, de már nem voltunk olyan élesek, mint az első mérkőzésen. Ezzel az eredménnyel jelenleg a 2. helyen állunk a 16 csapatos csoportunkban. Maradtunk az ’A’ csoportban a legerősebbek között. Köszönjük a szurkolást mindenkinek, Pipó Mártonnak pedig a fotókat!”

FUTSAL

Győzelem a rangadón

Az NB I 17. fordulójában a listavezető HTE a tabella második helyén álló Szekszárd együttesét fogadta.

Már a találkozó elejétől kezdődően a HTE dominált, ám az első játékrészben még nem született gól. A második félidő derekán Vígh Renáta átadásából Pádár Anita talált be kétszer is, majd két perccel a lefújás előtt Szekér Anita szerezte meg a harmadik Böszi-találatot egy oldalberúgást követően.

A teltházas találkozó jó színvonalú, izgalmas összecsapást hozott, mely 3-0-s hazai sikerrel zárult, ezzel a HTE továbbra is vezeti az alapszakasz tabelláját.

NB I női futsal, 17. forduló: HTE - Agenta Girls Szekszárd FC 3-0 (0-0)

Gól: Pádár (29', 31'), Szekér (38')
HTE: Torma Lilla - Tell Zsófia, Pádár Anita, Bokor Adrienn, Vígh Renáta, Szekér Anita, Kota Gabriella, Mogyorósi Zsuzsanna, Kovács Anikó. Edző: Quirikó Vivien.

Quirikó Vivien: "Színvonalas, fantasztikus hangulatú mérkőzésen értékes győzelmet arattunk egy jó ellenféllel szemben. A szurkolók, mind a hazai, mind a vendég oldalon, kitettek magukért! Bárcsak minden NB I-es meccsen ilyen hangulat lenne! Gratulálok a csapatnak, szép munka volt!"

KÉZILABDA

NB II férfi felnőtt: HTE – Berettyó MSE 35-28 (13-12)

HTE: Móricz Zsolt (4), Kiss Dávid (1), Takács Gábor (2), Kathi István (6), Reskó Ádám (1), Hajdú János (2), Buczkó György, Barta Balázs, Frank Donát (3), Tóth Tibor, Fábián Dávid, Sóvágó Márton (5), Molnár Zsolt (5), Katonka Tamás (6), Nagy Balázs. Edző: Bakos Károly.

Férfi ifjúsági III. o.: HTE – Berettyó MSE 32-31 (18-12)

HTE: Sóvágó Márton (11), Kovács József, Molnár Zsolt (4), Buczkó György (1), Szolyka László (3), Tályai Tibor, Elek Viktor (1), Rab Gyula (3), Katonka Tamás (5), Szőllős Sándor (4), Uzsoki Dominik, Nagy Balázs, Balogh Szabolcs. Edző: Bakos Károly.

MECCSAJÁNLÓ

2018.02.24. szombat 16:00 óra, Bocskai-csarnok: HTE – Bőcs KSC NB II női felnőtt kézilabda mérkőzés (18:00 órától ifjúsági mérkőzés)

Belépő: 200 Ft. 

2018. február 19., hétfő 10:15

Újra működik a röntgen

Írta:

Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy a digitális röntgen berendezés javítása megtörtént.

2018. február 19-én, hétfőn a röntgen felvételezések újra megkezdődnek.  A tüdőszűrés is megkezdődik ezen a napon.

Köszönjük a megértésüket és a türelmüket!
Tisztelettel: Dr. Erdős András, ügyvezető 

 
2018. február 19., hétfő 09:10

Elbúcsúztatták a telet

Írta:

Hajós kapitány, cowboy, cica, kéményseprő és még sokan mások vettek részt a negyedik alkalommal rendezett Télbúcsúztató, vidám farsangi futáson, február 18-án, a Bocskai téren.

A Szabadhajdú Nonprofit Kft. és a Tekergők SE által szervezett rendezvényen a minden korosztály képviseltette magát: a legkisebbektől a felnőttekig. A bemelegítéshez a Hajdúböszörményi Ütőegyüttes tagjai adták meg az „alaphangot”. Kupás Csilla szervező szerint egyre több család látogat ki erre az alaklomra. Megtudhattuk, hogy a nevezési díjakat jótékony célra fordítják: a halmozottan sérült gyermekek sporttevékenységét támogatják.
A szervezők remélik, hogy a rendezvény elérte célját: búcsút inthetünk a télnek….


(g.i.)
 

2018. február 16., péntek 10:43

Tisztelt honfitársunk! Kedves magyar barátunk!

Írta:

A határon túli magyarok kérést fogalmaztak meg a magyarországi emberek felé, hogy írják alá a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést. Jelenleg nincs olyan átfogó európai uniós szabályozás, amely megfelelő jogi védelmet biztosítana a határon túli magyaroknak, valamint az európai őshonos nemzeti közösségeknek.

Amennyiben sikerül összegyűjteni egymillió aláírást, az Európai Bizottság köteles foglalkozni a határon túli magyarok és a több mint 50 millió őshonos kisebbség ügyével.

Kérjük, írja alá a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést a határon túli magyarok jogaiért!
Önnek 2 perc, nekik a jövő!

Kérjük, töltse ki és írja alá a hátoldalon található ívet az alábbi minta alapján!

A támogatási ívet tegye a válaszborítékba, amelyet a Magyar Postán 2018. április 3-áig ingyenesen feladhat.

A kezdeményezést elektronikusan is aláírhatja a www.jogaink.hu oldalon. 

Támogatását megköszönve,

Üdvözlettel:
Dr. Halzl József,
a Rákóczi Szövetség elnöke


 

2018. február 15., csütörtök 10:47

Három a böszörményi igazság

Írta:

Harmadjára is a dobogó legfelső fokára állhatott a Fundango Országos Snowboard Diákbajnokságon a hajdúböszörményi Katonka Kitti.

A február első péntekjén rendezett diákbajnokságra a mátraszentistváni síparkba gyűltek Magyarország 1998 után született snowboardosai. Az idén nyolcvan hatan mérették meg magukat. A lányok
A IV. korcsoportban, ahol, a hajdúböszörményi snowboardos lány végül 19,25-tel első helyen végzett.


(g.i.)
 

 
2018. február 14., szerda 09:20

Tájékoztató

Írta:

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény alapján megalakult az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB).

A Választási Bizottság tagjai:
- Papp Zsolt László elnök
- Erdős Imréné elnök-helyettes
- Tatár Antal tag
- Kárándi Erzsébet 1. póttag
- Szekeres Gyula 2. póttag

A Választási Bizottság címe: 4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 1. – 58. sz. iroda. Ez egyben az elérhetőséget és a postacímet is jelenti.
Telefon (Polgármesteri Hivatal): 563-256
Fax: 563-296

A Választási Bizottság 2018. február 12-én megtartotta alakuló ülését és megkezdte hivatalos működését. Az alakuló ülést megelőzően a bizottság tagjai Hajdúböszörmény Város Polgármestere előtt ünnepélyes esküt tettek és megbízó levelüket is átvették.

A további kérdésekkel szívesen állunk rendelkezésükre.

Hivatali cím: 4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 1.
Internet cím: www.hajduboszormeny.hu


Koláné Dr. Markó Judit,  OEVI vezetője

 

 
2018. február 13., kedd 00:00

Sporthírek

Írta:

FUTSAL

Final Fourban a HTE

Február 10-én a budapesti KRSE együttesét fogadta NB I női futsal csapatunk a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. A szép számú és fantasztikus hangulatot varázsoló hazai közönség előtt megrendezett találkozón a HTE 8-2 arányban nyert, és ezzel 27-2-es összesítéssel jutott be a március 3-4-én Nyíregyházán megrendezésre kerülő Futsal Magyar Kupa Final Fourba!

Női Futsal Magyar Kupa, negyeddöntő (visszavágó): HTE - KRSE 8-2 (4-1)
Gól: Vígh (3), Pádár (3), Szekér, Kovács.
HTE: Torma Lilla - Tell Zsófia, Pádár Anita, Szekér Anita, Vígh Renáta, Bokor Adrienn, Kota Gabriella, Nagy Anikó, Mogyorósi Zsuzsanna, Kovács Anikó, Mága Alexandra. Edző: Quirikó Vivien.

KOSÁRLABDA

Győzelmek az U11 leány kosárlabda bajnokságban

HTE-Fúriák - Hadházi Farkasok 74-24
HTE-Fúriák - BKGDSE Báránd 41-22

Pipó Márton edző: „Gratulálok a csapatnak, hiszen mindenki szerzett kosarat, és ami külön szívderítő, hogy mindenkinek van akciókosara! Külön gratulálok azoknak, akik kiemelkedően sok pontot tudtak ma szerezni és kijött belőlük, amire képesek jelenleg.”
Dobott pontok: Maszlag Zoé 8p, Szabó Nikolett 24p, Gibárti Dóra 3p, Nagy Katalin 23p, Kovács Enikő 18p, Szerdahelyi Sára 5p, Oláh Nóra 12p, Vass Viktória 2p, Torzsa Lili 4p, Gibárti Gréta 3p, Kacsó Dorina 10p, Biri Barbara 3p. Edző: Pipó Márton.

Megyei férfi felnőtt: HTE - DEAC Öregfiúk 48-51

MECCSAJÁNLÓ

  • 2018.02.17. szombat, Bocskai-csarnok, 15:30: HTE – Szekszárd NB I női futsal mérkőzés, 18:00: HTE – DEAC NB II női futsal mérkőzés Belépő: 200 Ft.
  • 2018.02.17. szombat, Középkerti-csarnok, 10.00-18.00: Országos fiú serdülő kosárlabda bajnokság
  • 2018.02.18. vasárnap, Bocskai-csarnok, 16:00: HTE - Berettyó MSE NB II férfi junior kézilabda mérkőzés, 18:00: HTE – Berettyó MSE NB II férfi felnőtt kézilabda mérkőzés Belépő: 200 Ft.

 

2018. február 12., hétfő 11:55

Pályázati felhívás

Írta:

A Szociális Szolgáltatási Központ vezetője (4220 Hajdúböszörmény, II. Rákóczi F. u. 42.) pályázatot hirdet Fogyatékos Személyek Nappali Ellátásában gondozó munkakör betöltésére.

Közalkalmazotti jogviszony időtartama:
A közalkalmazotti jogviszony – teljes munkaidőben 4 hónapig terjedő próbaidő közbeiktatásával – határozatlan időre szól.

Munkavégzés helye:
4220 Hajdúböszörmény, II. Rákóczi F. u. 42.
Illetmény és juttatások:
Illetmény megállapítására és az egyéb juttatásokra a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény (továbbiakban Kjt.), 257/2000 (XII.26.) Korm. rendelet rendelkezései az irányadók.

Ellátandó feladatok:
Fogyatékos Személyek Nappali Ellátásában gondozási feladatok végzése.
Pályázati feltételek:
- magyar állampolgárság
- cselekvőképesség
- büntetlen előélet
- 1/2000. (I. 7.) SzCsM rendelet 3. melléklete szerinti végzettség

Pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
- szociális területen, fogyatékkal élő, illetve autista személyekkel szerzett szakmai tapasztalat
- előzetesen beszerzett referencia

Pályázathoz csatolandó iratok:
- végzettséget, képesítést tanúsító okirat vagy annak hitelesített másolata
- önéletrajz
- hozzájáruló nyilatkozat a pályázati anyagában foglalt személyes adatok pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez
- a pályázatban előnyként megjelölt feltételeket igazoló dokumentum

Pályázat benyújtásának határideje:
A pályázatokat 2018. február 23. napjáig lehet benyújtani a Szociális Szolgáltatási Központ vezetőjéhez (4220 Hajdúböszörmény, II. Rákóczi F. u.. 42.). Kérjük a borítékon feltüntetni a munkakör megnevezését: gondozó.
A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Töviskes Mária Magdolna intézményvezető nyújt. (Hajdúböszörmény, II. Rákóczi F. u. 42. Tel: 06-52/371-066)

Pályázat elbírálásának módja, határideje:
Az intézmény vezetője, mint kinevezési jogkör gyakorlója 2018. február 26. napjáig dönt a közalkalmazott kinevezéséről vagy eredménytelennek nyilvánítja a pályázatot.

Munkakör betölthetőségének időpontja:
A munkakör 2018. március 01. napjától tölthető be. 

2018. február 12., hétfő 08:39

Meghívó

Írta:

2018. február 14-én (szerda) 15.00 órakor Turisztikai megbeszélés.


Helyszín: Városháza Báthory Terme (Hajdúböszörmény, Bocskai István tér 1.)

Program:

- Köszöntőt mond Kiss Attila polgármester
- A Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció

Előadó: Szabó Nóra a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal Jogi és Városüzemeltetési Osztály ügyintézője
- TOP - pályázatok turisztikai vonatkozása

Előadó: Gajdán Viktor a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Osztály Pályázati-beruházási csoportvezetője
- A 2018. évi turisztikai kiállításokról

Előadó: Dr. Szarvas-Szabó Katalin a Szabadhajdú Nonprofit Kft ügyvezetője. 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates