2017. december 13., szerda 15:31

A városi televízió műsora

Írta:

A városi televízió 18.00 órakor kezdődő mai hírműsora

18: 00 Esti mese - mesél: Rab Boglárka
18:04  Híradó
18:14  Gazdasági percek – fejlesztések
18:18  Orgonahangverseny
18:19  Békesség Néktek – egyházi műsor
18:26  Szó van róla – az influenzáról
18:38  Így készül
18:51  Közelkép Radácsi Erzsébetről
19.03  Böszörményi utazók: Szentpétervár
19:50  Szórakoztató percek
19:56  Sportösszefoglaló – utánpótlás kézilabda 

2017. december 12., kedd 10:53

Nemzetközi tornán járt a HTE

Írta:

A HTE-Olasz Focisuli U13-as csapata 2017.12.08-án egy nemzetközi utánpótlás tornán szerepelt Szlovákiában, Kassa városában. A teremben megrendezésre kerülő tornán több szlovák és cseh csapat is szerepelt.

A HTE-OFS csapata végig kiegyensúlyozottan szerepelve, minden mérkőzését megnyerve, az 1. helyen végzett. A torna legjobb játékosának a HTE-OFS labdarúgóját, Prepuk Martint választották.

A tornán részt vevő játékosok: Bakonyi Máté, Batai Tamás, Csapó Botond, Kiss Nándor, Kokovai Csongor, Kövér Vilmos, Prepuk Martin, Vaskó Aurél. Edző: Szabó Attila, Kolbe Ádám.

Futsal

A HTE NB I női futsal csapata fölényes győzelmet aratott Miskolcon az alapszakasz 12. fordulójában, ezzel továbbra is vezeti a tabellát.

NB I női futsal, 12. forduló: Miskolci Vénusz - HTE 2-8 (0-4)
Gól: Miliczki, Kovács illetve Pádár (4), Vígh (3), Palakovics (öngól)
HTE: Torma Lilla - Tell Zsófia, Bokor Adrienn, Pádár Anita, Vígh Renáta, Benkő Mónika, Szekér Anita, Kota Gabriella, Szilágyi Mariann. Edző: Quirikó Vivien.

NB II női futsal, 10. forduló: Nyírség NSC - HTE 0-3 (0-2)
Gól: Nagy (2), Mága
HTE: Varga Linda - Bölömi Ibolya, Mogyorósi Zsuzsanna, Czégény Zsuzsanna, Mága Alexandra, Pálóczi Krisztina, Nagy Mária, Malachovszky Dóra, Madzin Dóra, Szekeres Anna, Nagy Anikó. Edző: Quirikó Vivien.

Kézilabda

NB II férfi junior: HTE – Miskolci VSI 37-29 (19-12)
NB II női junior: HTE – Püspökladányi KE 29-15 (15-9) 

 
2017. december 08., péntek 00:00

TÁJÉKOZTATÁS

Írta:

A téli időjárás közeledtével felhívjuk a lakosság figyelmét az alábbiakra:

 

Fotó: Tabár Patrik

 

·         Az ingatlanok tulajdonosai (használói) kötelesek az ingatlanjaik előtti gyalogos közlekedést szolgáló járdaszakaszok hómentes és csúszásmentes állapotáról gondoskodni. Ezt elmulasztók kötelesek helytállni a síkosságból eredő balesetekért, illetve egyéb károkért. A rendelkezés betartását a közterület felügyelők ellenőrzik, és a mulasztókkal szemben büntetést szabhatnak ki.

·       A kerékpárutak és gépjármű utak hó- és síktalanításáról a Polgármesteri Hivatal szerződött partnerek útján gondoskodik. Ezzel kapcsolatban emlékeztetjük az utakon közlekedőket a fokozott óvatosságra, illetve arra, hogy mindig az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek. A hó eltakarítása – a korlátozott számú munkagépek miatt – előre meghatározott fontossági sorrendben történik. A fő gyűjtőutak, ill. a közintézmények (mentők, orvosi rendelők, Polgármesteri Hivatal, rendőrség stb.) megközelítését biztosító utak elsőbbséget élveznek. A közlekedők által már letaposott havat a munkagépek nem tudják eltávolítani. További gondot okoznak az utak szélénél parkoló autók, illetve a nagyon keskeny utcák. Ilyen helyeken sem tudnak a munkagépek dolgozni. A sózással történő síktalanítás csak egy szűk hőmérséklet tartományban hatásos (0 °C és -5 ° C között) és csak akkor, ha később sem süllyed a hőmérséklet. Ellenkező esetben a sózás csak még síkosabbá és baleset-veszélyesebbé teszi az utakat. Mivel a sózás az utakban, földalatti közművekben, gépjárművekben, út menti növényzetben komoly korróziós károkat okoz, ezért a sózással történő síktalanítást a lehető legkisebb mértékben alkalmazzuk.

·         Külön felhívjuk a kerékpárutakon közlekedők figyelmét, hogy a kerékpárutakat nem lehet sózással síktalanítani. A sós lé a kerékpárutak melletti épületek vakolatát tönkreteheti. A letaposott jégbordák rendkívül veszélyesek, ezért ilyen időszakban inkább mellőzzék a kerékpár használatát. Az utakon és a kerékpárutakon levő jeget leginkább a melegedő időjárás tudja eltávolítani.

·         A háztartási hulladék gyűjtésének és elszállításának rendjét az Önkormányzat helyi rendeletben szabályozza. A téli időszak beköszöntével felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy salakot, hamut tilos a kukába rakni. Az egyéb hulladékot olyan módon kell elhelyezni az edényzetben (kukában), hogy az üríthető legyen. Praktikusan ez azt jelenti, hogy a kukába belefagyott hulladékot nem szállítják el.

 

 

Jogi és Városüzemeltetési Osztály

1522/2017. (VIII.14.) Korm. határozatában fogadta el a Kormány Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és Tiszta-tó kiemelt turisztikai fejlesztési térség 2017-2030 időszakra szóló stratégiai fejlesztési programját. A Debrecen – Hajdúszoboszló kiemelt turisztikai fejlesztési térségbe Debrecen és Hajdúszoboszló mellett a megyéből Hajdúböszörmény és Balmazújváros is belekerült. A kiemelt státusz komoly pénzügyi támogatást jelent a térségnek.

Fotó: Horváth Tamás

Jogi és Városüzemeltetési Osztály

2017. december 07., csütörtök 00:00

Ittas vezetés miatt kiszabott büntetés

Írta:

Az elmúlt időszakban folyamatosan értesítettük a lakosságot az ittasság ellenőrzésről, valamint az ittas járművezetőkről, most pedig az alkalmazott büntetésről szeretnénk beszámolni.

 

2017. 09. 24-én 00 óra 15 perc körüli időben Hajdúböszörmény, Arany János utcán a Kossuth Lajos utca irányába haladva közlekedett egy 31 éves hajdúböszörményi lakos Mercedes típusú személygépkocsival. Rendőri intézkedés alá lett vonva a járművezető, az alkalmazott szonda pozitív értéket mutatott. Ezt követően az ittas gépjárművezető előállításra került a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra további mintavételre. A cselekmény miatt a Hajdúböszörményi Járásbíróság a járművezetővel szemben 280.000 Forint pénzbüntetést, valamint 9 hónap járművezetéstől eltiltást szabott ki.

 

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a gépjármű vezetésének megkezdése előtt ne fogyasszanak alkoholt, mert ha a szonda pozitív értéket jelez, hasonló büntetés kiszabására lehet számolni. Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy ne veszélyeztessék saját magukat, utasaikat és más közlekedőket. Az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága is ezt kéri a járművezetőktől. A rendőrök „Soha ne igyál, ha vezetsz!” kampány keretében a közösségi média segítségével is igyekeznek felhívni a figyelmet a felelős alkoholfogyasztásra.

 

 

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság!

 

2017. december 05., kedd 15:10

Elhunyt Csontos János

Írta:

A Szabadhajdú hetilap egykori alapító főszerkesztőjét 55 éves korában, súlyos betegséget követően december 4-én hajnalban, Budapesten érte a halál.

Életének egy nagyon rövid szakaszát töltötte Hajdúböszörményben. 1991 januártól októberig látta el a főszerkesztői teendőket. Rövid munkássága eredményét jelzi, hogy ez idő alatt országosan ismertté tette a megye egyetlen napilapját. A fővárosba kerülve sem felejtkezett el Böszörményről. Szívesen adott hírt az itt élők mindennapjairól is az országos sajtóban. Nyugodjon békében! 

 
2017. december 05., kedd 10:47

Sporthírek

Írta:

KOSÁRLABDA

U12-U14 fiú kosárlabda

Egerben zárult az alapszakasz, melyen 20 csapat vett részt. A HTE korosztályos csapata a 4. forduló után a 8. helyen várja a januári folytatást. Szabó Tibor edző: „Egy nagyszerű alapszakaszt tudunk magunk mögött, hiszen életkorilag vegyes csapattal játszva értük el ezt az eredményt. Célul az alsóház dobogójának egyik magaslatát tűztük ki, amire minden esélyünk meg is van, ha hasonlóan dolgozunk tovább. Decemberben több edzőmérkőzéssel készülünk a folytatásra.”

Felnőtt férfi megyei I. kosárlabda

Mikepércsi KK - HTE 31-72

Idegenben sikerült egészen jó játékkal győzelmet szereznünk. A HTE jelenleg az 5. helyen található a 10 csapatos tabellán. Szabó Tibor edző: „Ebben az évben két nagyszerű, visszatérő fiatal játékossal erősödtünk. Lassan kezd összeállni a játék is, így optimistán és minden ellenféllel szemben veszélyes csapatként állhatunk föl a kezdőkörbe. Bajnokságunkban kettő, tavaly még az NB II élmezőnyéhez tartozó együttes is található, így a színvonal sokat erősödött ebben a szezonban is.”

2017. december 04., hétfő 13:55

Véradások

Írta:

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Szervezete véradást szervez az alábbi időpontokban és helyszíneken:

 

  • 2017. december 11-én (hétfő) 09.00 - 13.00 óráig a Sillye Gábor Művelődési Központban a lakosság részére. (Hajdúböszörmény, Bocskai tér 4.).
  • 2017. december 13-án (szerda) 08.00- 12.00 óráig Bodaszőlőn (IKSZT) (Hb., Boda Katalin u. 28.) a lakosság részére.

Szeretettel várjuk régi és új véradóinkat.

Kérjük, hogy véradásával segítsen beteg embertársainkon!

Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!


 

2017. december 04., hétfő 13:11

Készüljünk fel a télre!

Írta:

A híresztelések ellenére az elkövetkező hónapokban ismét lesz tél. A téli felkészülés keretében az ingatlan tulajdonosának nem csak a hólapátot, seprűt, vagy az útszóró anyagot kell beszerezni, előkészítenie, de az ingatlan előtti terület előkészítéséről és folyamatos karbantartásáról is gondoskodnia kell.

Az ingatlan körüli zöldfelületek gondozása és szakszerű karbantartása, lehullott falevél összegyűjtése és a közterületről történő eltávolítása az ingatlan tulajdonosának (beleértve kezelőjét, használóját, az intézmények, cégek vezetőit, üzletek tulajdonosait) kötelessége.


2017. december 01., péntek 08:23

Arany János: Toldi estéje

Írta:

Újabb ősbemutatóval tiszteleg Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából Hajdúböszörmény a magyar költészet egyik legjelesebb alakjának emléke előtt.

Arany János: Buda halála hun-rege című művét márciusban mutatta be a közönségnek O. Szabó István Jászai Mari-díjas színművész. Ezúttal december 1-jén, pénteken a színművész Arany János: Toldi estéje című művét állítja színpadra Hajdúböszörményben.

A Szabadhajdú Közhasznú Nonprofit Kft. és az Orfeoszínház bemutatja az Arany 200 emlékév alkalmából:

2017. december 1. - 19:00 óra - Arany János: Toldi estéje, színpadi játék két részben - monodráma.

Színpadra alkalmazta és játssza: O. Szabó István.
Zene: Dinnyés József.

Helyszín: Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház színházterme.

Jegyek elővételben kaphatók 1000 Ft-os áron a művelődési központ gazdasági irodájában és a helyszínen!

A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.


 

 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates