2017. október 17., kedd 09:33

Sporthírek

Írta:

LABDARÚGÁS

Megyei I. felnőtt, 10. forduló: HTE – Hosszúpályi SE 9-0
Gól: Jeremiás Gergő (3), Nagy Máté (3), Oláh Norbert (2), Lippai Tibor Edző: Igor Bogdanovic

Megye I. U19: HTE – Hosszúpályi SE 12-1 (4-0)
Gól: Kovács Tamás (2), Borbély Imre (2), Szarka István (2), Hortó Dávid (2), Bagdi László (2), Szabó Flórián, Varga Zsolt. Edző: Molnár István

Megyei U14: Pocsaj KSE – HTE 1-2 (0-0)
Gól: Benke István, Jónizs Ábel. Edző: Sipos Elemér, Kiss Antal

II. o. U15: HTE-Olasz FS – Puskás Akadémia Nagyecsed 8-0 (2-0)
Gól: Hadházi Sándor (3), Szabó Vencel (2), Váradi László (2), Váradi Marcell. Edző: Jeremiás Gergő

2017. október 17., kedd 09:23

Aktuális kátyúzási munkálatok

Írta:

Ezen a héten (2017. október 16.- október 20.) folytatódik a kátyúzás a város belterületén.

Az aszfaltozási és bontási munkálatok miatt az alábbi helyszíneken kell forgalomkorlátozásokra számítani: Bem József utca, Csokonai Vitéz Mihály utca, Szabadhajdú utca, Nagysándor József utca.

Kérjük a lakosság együttműködését és türelmét.


(Jogi és Városüzemeltetési Osztály)

 
2017. október 16., hétfő 16:24

HBCITY.HU

Írta:

Bizonyára sokan találkoztak már a lakosok közül azzal a helyzettel, hogy a városunk honlapjának címét szerették volna egy külföldinek lediktálni, vagy egy más városban élőt szerettek volna tájékoztatni településünk internetes elérhetőségéről. Más anyanyelvűek számára kimondottan hosszúnk tűnik városunk ékezetek nélküli nevének leírása. Ezért már működik a hbcity.hu domain név is, amelyet beírva a hajduboszormeny.hu honlapra irányítja a keresőt a rendszer.

Jó böngészést kívánunk!
 

2017. október 16., hétfő 16:10

Meghívó

Írta:

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt, családját és ismerőseit 2017. október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékünnepe alkalmából szervezett rendezvényre.

10:00 Ünnepi Istentisztelet
Helye: Kálvin téri református templom

11:00 Megemlékezés és koszorúzás
Helye: Losonczy Géza Emlékpark (Árpád u. Honvéd u. sarok)
Megemlékezést tart: Sőrés István
Hajdúböszörmény Város alpolgármestere

Emlékműsor: A Hajdúböszörményi Eötvös József Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak előadása

Koszorúzás
A megemlékezésen közreműködik a Városi Ifjúsági Fúvószenekar 

2017. október 16., hétfő 11:10

Ma van az Újraélesztés Világnapja!

Írta:

A szabályos újraélesztést ma minden érdeklődőnek megtanítják a Hajdúböszörményi Mentőállomáson.

A kocsi- és eszközparkjukat is bemutatják a gyakorlási lehetőség mellett! Erre a tudásra bármikor szükségünk lehet! 

 
2017. október 16., hétfő 09:35

Véradások

Írta:

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Szervezete véradást szervez:

  • 2017. november 3-án (péntek) 10.00 - 16.00 óráig  a Sillye Gábor Művelődési Központban a lakosság részére (Hajdúböszörmény, Bocskai tér 1.)
  • 2017. október 27-én (péntek) 08.00- 14.30 óráig véradást szervez a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Szervezete a Polgármesteri Hivatalban a dolgozók és a lakosság részére (Hajdúböszörmény, Bocskai tér 4.).

Szeretettel várjuk régi és új véradóinkat.


Kérjük, hogy véradásával segítsen beteg embertársainkon! Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!


 

Több mint kétszáz fő jelentkezett eddig Hajdú-Bihar megyéből területvédelmi tartalékos katonának. A Magyar Honvédség új, területi alapon szervezett tartalékos rendszerébe járásunkból is várják az érdeklődőket.

Napjainkban egyre több helyen lehet találkozni azzal a megállapítással, hogy a katonai pálya egyre népszerűbb a munkát keresők körében. Az elmúlt időszakban megemelt illetmény és a fejlődő jövedelemrendszer, illetve a stabil és biztos munkahely lehetősége sokaknak vonzóvá teszi az egyenruhás szolgálatot. Azt talán kevesebben tudják, hogy a honvédségben lehetőség van olyan szolgálatot is vállalni, amelyet iskolai tanulmányok vagy meglévő munkahely mellett is lehet végezni. Ez pedig nem más, mint a tartalékos szolgálat, amelyről Nagy Zoltán alezredessel, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központjának parancsnokával beszélgettünk.


 

2017. október 13., péntek 10:23

Kinevezések

Írta:

Egyetemi tanári címet adományozott Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora Bálint Péternek, a gyermeknevelési és felnőttképzési kar dékánjának, október 12-én.

Főiskolai tanári kinevezést vehetett át a rektori tanácsteremben tartott ünnepségen Gortka - Rákó Erzsébet, aki ugyancsak a böszörményi kar oktatója. 

 
2017. október 13., péntek 08:25

Felhívás

Írta:

Növényvédőszer vásárlásához, felhasználásához szükséges engedéllyel nem rendelkező gazdák részére! A 43/2010 (IV.23) FVM rendelet értelmében az I. és II. forgalmi kategóriába sorolt növényvédőszerek felhasználásához, vásárlásához, valamint növényvédőszerrel végzett növényvédelmi szolgáltatáshoz engedély szükséges.

Ezen engedély megszerzéséhez nyújt segítséget a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete, amely kizárólagos jogosultsággal rendelkezik a tanfolyamok szervezésében.

Ennek keretében az alábbi tanfolyamokat indítjuk:

  • 80 órás alaptanfolyamot szervezünk Debrecenben: 2017. november 6 – 13. között, Hajdúdorogon: 2017. október 24 – 31. között  és 25 órás továbbképzést szervezünk Debrecenben: 2017. november 27 – 29. között
  • 8 órás továbbképzést szervezünk Debrecenben: 2017. november 27-én.

Megfelelő létszám esetén bármely településen.


2017. október 10., kedd 11:34

Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás

Írta:

Hajdúböszörmény 2017. szeptember 22-23-án immár második alkalommal kapott meghívást a Belügyminisztériumtól a Budapesten megrendezésre kerülő III. Országos Közfoglalkoztatási Kiállításra, tájékoztatott Fórizs László alpolgármester.

A közfoglalkoztatáshoz kapcsolódóan termékbemutatók, főzés, szörpök, lekvárok, ételek látványkóstoltatása szerepelt a programban. Kulturális színpadon az idén 65 éves Hajdúböszörményi Bocskai Néptánc Együttes táncosai képviselték városunkat.


 

 

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates