2018. augusztus 17., péntek 10:11

Téli rezsicsökkentés

Írta:  ...
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

A téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII.27) Korm. határozat alapján a Kormány egyetértett azzal, hogy a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszerű természetbeni támogatásban részesüljenek a fűtési költségek viselésével összefüggésben.

A Korm. határozat felkérte az érintett helyi önkormányzatokat, hogy összesítsék az igénybejelentéseket. Háztartásonként egy darab igénybejelentés nyújtható be, legkésőbb 2018. október 15-ig, amely határidő elmulasztása jogvesztő. Az igénylők a fűtőanyagot természetbeni juttatásként kapják meg. Az igénylő személynek az adott háztartás a bejelentett lakhelye, vagy a bejelentett tartózkodási helye legyen. Nem felel meg a feltételeknek az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült. Távhőszolgáltatást igénybe vevő lakossági fogyasztó és a kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.


Az igénybejelentő büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozik, hogy a 2017/2018-as gázév téli időszakában bekövetkező fogyasztásnövekedés finanszírozását segítő 12.000 forint összegű juttatásban nem részesült az igénybejelentésben szereplő háztartás, valamint hozzá kell járulnia ahhoz, hogy ennek ellenőrzése céljából a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az igénybejelentésben szereplő háztartás tekintetében a gáz- és áramszolgáltatónál rendelkezésre álló, a támogatásra vonatkozó adatokat megismerje. Az ellenőrzés akadályozása esetén az igényjogosultság megszűnik. Az igénybejelentést –megfelelő formanyomtatvány kitöltésével – a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal földszint 27-es irodájában lehet megtenni ügyfélfogadási időben (H: 8-12; Sz: 8-1630; P: 8-12), továbbá a nyomtatvány letölthető innen.


(Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztály)
 

Megjelent: 468 alkalommal
Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates