2018. október 16., kedd 11:01

Életem felejthetetlen történései

Írta:  H.F.I.
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Október az idősekért – ez volt a címe annak a rendezvénynek, amelynek a művelődési központ színházterme adott otthont október 15-én.

Kárándi Erzsébet, az idősek tanácsa nevében köszöntötte a megjelenteket, majd Fórizs László alpolgármester mondta el ünnepi beszédét.

„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” Sütő András ezen gondolatai jól kifejezi a mai generáció érzelmeit a szépkorúak, illetve az elődeink irányában. Tisztelet illeti ugyanis őket, akiktől olyan tudást, élettapasztalatot és nem utolsósorban szeretetet kapunk, amelyre mindig, a legnehezebb időszakokban is támaszkodhatunk – hangsúlyozta az alpolgármester.


Kárándi Erzsébet kiemelte, az idősek tanácsa 2018-ban először hirdetett pályázatot Életem felejthetetlen történései címmel, a város idősödő lakosai számára. Hét pályázó összesen 27 történetet küldött be a pályázatra, amelyek mindegyike értékes. Értékes, mert mind pontosan, szabatosan, jól megfogalmazott írás, és mindegyik tükröt tart elénk. Megmutatják, hogy csupán saját erőnkből is képesek vagyunk előre jutni, és az értelmetlen panaszszavak mit sem érnek.

Ezt követően a díjazott műveket a Bocskai iskola diáksága tolmácsolta a hallgatóság felé, valamint az elismeréseket adták át. Különdíjjal néhai Hadházi Istvánt jutalmazta a zsűri, míg a harmadik helyezést Pécsi Lajosné Erzsike néni kapta, aki a Fazekas Gábor Idősek Otthonának lakója, aki gyermekkori iskolai élményét vetette papírra.

A második helyezést Szeszák Jenőné munkája érdemelte ki, míg az első díjjal a zsűri Botos Lászlóné alkotását jutalmazta.

A díjátadót követően Bojti Tibor és énekestársai szórakoztatták a megjelenteket.


(H. F. I.)
 

Megjelent: 98 alkalommal Utoljára frissítve: 2018. október 16., kedd 12:07
Tovább a kategóriában: « Véradások A fiatalokért »

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates