2018. október 15., hétfő 10:44

Tájékoztatás a kémények karbantartásáról és a kéményseprésről

Írta:  ...
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Sajnos a fűtési időszakban szinte minden nap lehet hallani a híradásokból, hogy a „csendes gyilkos” a szén-monoxid (CO) ismét áldozatot szedett. Néhány fontos információt szeretnénk megosztani a lakossággal a balesetek megelőzése érdekében.

A fűtési szezon megkezdése előtt fontos ellenőriztetni, a tüzelő- és fűtőberendezéseket, a kéményeket, kazánokat, szagelszívó rendszereket. Ezen ellenőrzéseket mindig bízzuk szakemberre! A kémények megfelelő karbantartása, és időszakos felülvizsgálata mindenkinek érdeke.

A családi ház tüzek időnként a nem megfelelő műszaki állapotú kémények miatt következnek be, továbbá az ellenőrzések, tisztítások elvégzése egyes esetekben megelőzheti a szénmonoxid mérgezéseket és biztosíthatja energiatakarékos, kevésbé környezetszennyező tüzelést.


2018 januártól megváltoztak a kéményseprés szabályai. Az egylakásos épületek – a családi házak – tulajdonosai az általuk használt tüzelő-fűtőberendezés fajtájától függően évente, vagy kétévente, továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprőipari ellenőrzést.

Tehát az ingatlan tulajdonosok nem kapnak a kéményellenőrzés időpontról értesítést. A kéményseprő az ingatlantulajdonos kezdeményezése nyomán érkezik majd és végzi el a sormunkában előírt feladatokat. A szolgáltató megrendelés alapján végzi el a sormunkában meghatározott feladatokat, amelyek a lakosság körében továbbra is ingyenesek maradnak
A lakossági körön kívüli ingatlanok – egyéni vagy társas vállalkozások székhelyeként, telephelyeként vagy fióktelephelyként bejegyzett ingatlanok – esetében, szolgáltató cégektől megrendelésre, díjfizetés ellenében történik az égéstermék-elvezetők vizsgálata.

Nincs változás a társasházakat és lakószövetkezeti ingatlanokat illetően: az osztatlan közös tulajdonú gyűjtőkémények ellenőrzése továbbra is tervezett sormunka keretében valósul meg.
Hogyan lehet a szolgáltatást megrendelni?

Telefonon szolgáltatást megrendelni az ügyfélszolgálaton keresztül, a 1818-as telefonszámon, a 9-es, majd az 1-es menüpont választásával lehetséges. Ügyfélfogadási idő: hétfőn 8.00-20.00-óráig, a többi munkanap 8.00-14.00-óráig.
Online ügyintézés: http://www.kemenysepres.hu/ugyfelszolgalat. A weboldalon további információkat talál a kéménysepréssel kapcsolatban.


(Jogi és Városüzemeltetési Osztály)
 

Megjelent: 26 alkalommal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates