2018. január 02., kedd 00:00

Még 2017-ből

Írta: 
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Bár nem minden pillanatot, de néhányat még felelevenítünk 2017 végéről 2018 elején. Októbertől decemberig zárjuk felsorolásunkat, a teljesség igénye nélkül.

 

Októberben egyetemi tanári címet adományozott Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora Bálint Péternek, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar dékánjának. Főiskolai tanári kinevezést vehetett át a rektori tanácsteremben tartott ünnepségen Gortka-Rákó Erzsébet, aki ugyancsak a böszörményi kar oktatója.

 

Ünnepélyes keretek között rakták le a Csillagvár Óvoda Hét Vezér utcai telephelyén egy új,  hatodik   csoportszoba   alapkövét,    október    19-én,    amelyet  2018.  februárjától vehetnek birtokba a kicsik.

 

A reformáció 500. évfordulóját közösen ünnepelte a Bocskai és a Kálvin téri közösség októberben kezdődött rendezvénysorozat keretében.

 

Ötvenezer új munkahelyet sikerült teremteni az elmúlt hat esztendőben, az agráriumban. Erről számolt be többek között Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Széchenyi-iskolában, november 13-án, városunk mezőgazdasági középiskolája és környékbeli agrárvállalkozók partnerségi együttműködési megállapodásának aláírása előtt.

 

Szivárványos az ég alja – ez volt a mottója a fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő

Hajdúböszörményi Népzenei Együttes gálaműsorának.

 

Novemberben a közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységéért miniszteri elismerő oklevélben részesült Hajdúböszörmény Város Önkormányzata a Start Plusz program keretében.

 

Csapadékvíz-elvezetési problémák, valamint a megnövekedett teherforgalom járult hozzá az Ipartelep utca állagának folyamatos romlásához. Több alkalommal érkezett lakossági panasz a járdaszakaszra, amelyet a közlekedő járművek használtak a gyalogos forgalom helyett. Ezért vált indokolttá az útburkolat kritikus szakaszának a stabilizációja, helyreállítása, melyet városunk önkormányzata saját forrásból finanszírozott.

 

Egy böszörményi dinasztia olyat alkotott, amely túlmutatott a város határain: a Tisza Nagy család csengői messze földön híresek voltak és most a Hajdúsági Múzeum kiállításában is megtekinthetők.

 

Hajdúböszörmény Önkormányzata már 11 alkalommal csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez és 16 alkalommal szervezett Európai Autómentes Napot. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a program zárásaként a több mint 200 résztvevő önkormányzat közül 36 települést díjazott. Hajdúböszörmény legjobb szervező önkormányzat díjat vehetett át december 7-én, a minisztériumban.

 

 

Fennállásának 65. évfordulóját ünnepelte a Bocskai Néptáncegyüttes. A jubileumi év zárásaként, egész hetes programsorozattal várták az érdeklődőket december 11-16. között, a művelődési központban.

 

 

 

 

A fotót Horváth Tamás készítette a Bocskai Néptáncegyüttes december 14-i ünnepségén.

 

 

Megjelent: 126 alkalommal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates