2017. december 31., vasárnap 00:00

A Pendely egyik tanára hajdúböszörményi

Írta: 
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Tóth Lilla a „Fölszállott a páva” egyik nyertesének, a Pendely Énekegyüttesnek egyik tanára. Az MTVA és a Hagyományok Háza hirdette meg a népzenei és néptánc tehetségkutató versenyt. A siker különlegességét az adja, hogy a Papp János által Hajdúböszörményben gyűjtött népdalokból összeállított csokorral sikerült a zsűrit lenyűgöznie az Énekegyüttesnek.

„1986. március 30-án születtem Debrecenben, a gyermekkoromat Hajdúböszörményben töltöttem. Ötéves koromban kezdtem zeneiskolába járni, ahol hegedülni tanultam. Egy tanári koncerten hallottam énekelni Bárdosi Ildikót, akinek a hangja, előadásmódja nagy hatással volt rám. Ez az élmény terelte utamat a népzene, a népdaléneklés felé. Tanulmányaimat Nyíregyházán, majd Budapesten folytattam, közben pedig népzenei táborokban és gyűjtőutakon gyarapítottam tudásom.

A Törköly zenekarban énekelek és hegedülök, emellett pedig közreműködőként népzenei együttesekkel és más műfajok képviselőivel is színpadra lépek. Az éneklés és a muzsikálás nagyon fontos része az életemnek, de legalább ennyire fontos a tanítás, a megszerzett tudás továbbadása is.” – vallja Tóth Lilla.

További gondolatit az alábbi linken olvashatják:

http://www.hagyomanyokhaza.hu/page/12329/

 

A debreceni Pendely Énekegyüttes tagjai: Baló Anna, Bartók Boglárka, Bíró Nelli, Fekete Boglárka, Rácz Boglárka, Szepesi Emese és Végh Orsolya. Mindannyian a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola népi énekes növendékei. Tanáraik: a hajdúböszörményi Tóth Lilla, illetve Sáriné Szebenyi Judit. A felkészülésüket Navratil Andrea is segítette.

A döntős előadásukat itt visszanézhetik:

https://www.mediaklikk.hu/video/2017/12/29/dontos-produkcio-pendely-enekegyuttes-hajduboszormenyi-nepdalok-papp-janos-gyujtesebol/

 

Fotó: Farkas József

Megjelent: 281 alkalommal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates