2017. december 30., szombat 00:00

Vissza 2017-be

Írta: 
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

2017. májusától folytatjuk év végi visszatekintésünket. Egészen októberig sorolunk fel eseményeket városunk életéből, a teljesség igénye nélkül.

25 éves a szociálpedagógus képzés címmel tartott konferenciát a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar Szociálpedagógiai Tanszéke. Az évforduló kapcsán Kiss Attila polgármester elmondta azt is, városunkban 47 éve folyik felsőfokú képzés.

Májusban, a Megyeházán a Magyar Vöröskereszttől az év támogatója díjat vehette át Hajdúböszörmény Város Önkormányzata nevében Kiss Attila polgármester. Arany fokozatú kitüntetésben Gáborné Hajdú Zsuzsanna, ezüst fokozatú kitüntetésben Csóka Pálné részesült. Az év médiatámogatója a Szabadhajdú Közhasznú Nonprofit Kft. médiaágazata lett.

Májusban városunk három középiskolájában összesen 291 diák vette vállára a ballagó tarisznyát.

Árpád-kori házak maradványait találták meg a régészek két helyen is Hajdúböszörmény északi határában.

Sporttörténeti siker a HTE-nél. NB I-es magyar bajnok lett a HTE felnőtt női futsal csapata Quirikó Vivien edző vezetésével.

Májusban tragikus hirtelenséggel 66 éves korában elhunyt Burai István festő- és grafikusművész, a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep vezetője.

Humanitárius település címet nyert el Hajdúböszörmény, mely elismerést Keszthelyen, a Magyar Vöröskereszt Országos Küldöttgyűlésén vett át Fórizs László alpolgármester.

 

Júniusban rendezték meg a Sillye Gábor Művelődési Központban a Fölszállott a páva területi válogatóját. 44 produkciót értékelt a zsűri, ebből három hajdúböszörményi volt. Kerezsiné Kulcsár Annamária népdalénekes, Varga József Aranysarkantyús táncos, és az idén 65. éves Bocskai Néptáncegyüttes (a fotót a június 11-i válogatón készítette Horváth Tamás) is színpadra lépett .

Tavaly országos szinten első helyen állt a nyári munkában diákokat foglalkoztató önkormányzatok között Hajdúböszörmény. Idén is nagy létszámmal valósult meg a Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott „Nyári diákunka” program július 1. és augusztus 31. között városunkban.

25. születésnapját ünnepelte a Hajdúböszörményi Ütős Együttes, az ő kompozíciójukkal kezdődött a XVII. Jazz Blues Jamboree a Bocskai téren.

További évfordulót is ünnepelhettünk az idén. 15 éve működik városunkban a Böszörményi Körútfutók Egyesülete.

És most jöjjenek a nyári rendezvények:

Ötvenegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep júliusban. Augusztusban elrajtolt a VI. Traktorhúzó Európa Kupa és a VI. Hajdúsági Expo.

Idén is több volt, mint egy fesztivál a XXIV. Hajdúhét szórakoztató és hagyományőrző programoknak köszönhetően.

Mintegy 40 millió forint értékben szereztek be gépeket, eszközöket, amelyek a Startmunka mintaprogram dolgozóinak munkavégzését segíti.

Szeptemberben, a Város Napján Hajdúböszörmény Város Díszpolgára címet dr. Józan Péter, a Központi Statisztikai Hivatal nyugalmazott főosztályvezetője, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, orvos, kutató kapta.

A további elismerésekről szóló beszámolónkat újra elolvashatják a Szabadhajdú szeptember 22-i számát fellapozva:

http://news.hajduboszormeny.hu/jdownloads/Szabadhajdu%20hetilap/2017/2017.%20szeptember/szabadhajdu20170922.pdf

 A visszatekintést nemsokára folytatjuk. Addig is Városi Televízió filmjeit, beszámolóit online is visszanézhetik: a youtube-on keressék a Hajdúböszörményi Városi Televízió által feltöltött tartalmakat.

Megjelent: 142 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. december 30., szombat 15:15

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates