2017. december 04., hétfő 13:11

Készüljünk fel a télre!

Írta:  ...
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

A híresztelések ellenére az elkövetkező hónapokban ismét lesz tél. A téli felkészülés keretében az ingatlan tulajdonosának nem csak a hólapátot, seprűt, vagy az útszóró anyagot kell beszerezni, előkészítenie, de az ingatlan előtti terület előkészítéséről és folyamatos karbantartásáról is gondoskodnia kell.

Az ingatlan körüli zöldfelületek gondozása és szakszerű karbantartása, lehullott falevél összegyűjtése és a közterületről történő eltávolítása az ingatlan tulajdonosának (beleértve kezelőjét, használóját, az intézmények, cégek vezetőit, üzletek tulajdonosait) kötelessége.


Az őszi, téli lehulló csapadék elvezetésének elengedhetetlen követelménye, az ingatlanok előtt a vízelvezető árkok, folyókák, átereszek, csatornanyílások lefolyást akadályozó anyagoktól való megtisztítása és rendszeres karbantartása.
Az érvényben lévő jogszabályok alapján az ingatlantulajdonos, illetve használó köteles gondoskodni az ingatlant övező közterület, járda síkosság-mentesítéséről és a hó eltakarításáról. Fontos, hogy az ingatlantulajdonos, kezelő, tisztában legyen azzal, hogy ő felel az esetleges károkért, bekövetkező balesetekért.

A leírt szabályokat betartását, valamint, hogy az ingatlan használója elvégezte-e a járdák takarítását és csúszásmentesítését a Közterület-felügyelet folyamatosan ellenőrzi. Ahol az ellenőrzések során hiányosság tapasztalható, ott a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendelet alapján bírság kiszabására kerülhet sor. A kiszabható bírság összege, természetes személyek esetén 200.000 Ft, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek esetén 2.000.000 Ft lehet.
Kérjük a lakosság együttműködését és a szabályok betartását.


(Köszönettel: Közterület-felügyelet)
 

Megjelent: 44 alkalommal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates