2017. november 21., kedd 14:42

Vigyázzunk rájuk!

Írta:  ...
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Az idei esztendőben mintegy száz fa ültetésével teszi az Önkormányzat még élhetőbbé, még zöldebbé a városunkat – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a mai napon tartottak a Baltazár Dezső utcán.

Kiss Attila polgármester elmondta, az előző évek gyakorlatának megfelelően ősszel válik esedékessé Hajdúböszörmény belterületi fasorainak megújítása, valamint az újabb fasorok ültetése. A korábbi évek koncepciója az volt, hogy a város bevezető útjai mellett újuljanak meg a fasoraink. Ezt az elvet követve 2012-ben történt fásítás a Külső-Hadházi utca jobb oldalában, majd 2015-ben a bal oldalában, ahol gömbakác fasor került kialakításra. Továbbá az Árpád utcai gömbszivarfák cseréje is megtörtént, a városi klímának megfelelő díszkörte fafajjal.


Az idei faültetések a Jókai Mór utcát, a Szoboszlói utcát, a Csomaközy utcát, valamint a Baltazár Dezső utcát érintik. Ez utóbbinak a páratlan oldalába negyvenegy csörgőfát telepítenek – tette hozzá a városvezető.
A tájékoztató további részében Sőrés István alpolgármester köszönetét fejezte ki a városrész képviselőjeként, valamint az ott élők nevében a fásításért. Törődjünk a facsemetékkel, vigyázzunk rájuk, mindannyian! – zárta gondolatait Sőrés István.
Kiss Csaba kertészmérnök hozzátette, a csörgőfa virágzásakor, lombhulláskor egyaránt esztétikai örömet okoz majd a városban járóknak, amely a régi időket is idézi, minthogy az utcát korábban is ez, a környezeti ártalmaknak jól ellenálló fafaj díszítette.

Koláné dr. Markó Judit jegyző zárásként megfogalmazta, a fásítás, bár évek óta kiemelt jelentőségű a város életében, a jövőben is nagy szerepet kap, gondoljunk csak a „Zöld város kialakítása” projektre. 

 
Megjelent: 306 alkalommal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates