2017. október 02., hétfő 15:55

Pályázati lehetőség a vidéki térségek egyedi szennyvízkezelésére

Írta:  ...
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a vidéki térségek falvaiban az alapvető szolgáltatások fejlesztését, a falvak megújulását. Az intézkedés célja, hogy a szennyvízkezelés megfelelő megválasztásával a vidéki települések környezetterhelése csökkenjen, amely jelentősen hozzájárul a vidéki életminőség javításához.

Ennek érdekében a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetésre került az „Egyedi szennyvízkezelés, kódszáma: VP6-7.2.1.2-16” pályázat.
A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket maximálisan 155 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig. Maximális támogatási intenzitás 85%.
Forrását az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában biztosítja.


Hajdúböszörmény Város Önkormányzata szakemberek bevonásával a pályázat benyújtásának lehetőségét vizsgálja Hajdúböszörmény-Nagypród vonatkozásában.

A felhívás keretében olyan tevékenységek támogathatóak önállóan, mint például a kisebb kapacitású, egyedi szennyvízkezelő berendezések beszerzése, nagyobb kapacitású, több lakóingatlant kiszolgáló, egyedi szennyvízkezelő berendezések beszerzése és a hozzá kapcsolódó gyűjtőhálózat kialakítása, egyedi szennyvíztárolók létesítése, az azokból nem közművel összegyűjtött szennyvíztisztító telepre szállítása, decentralizált szennyvízkezelés, gyűjtőrendszer és mechanikai előtisztítással rendelkező szennyvíztisztító telep kiépítése, tisztítómezővel ellátott oldómedencés létesítmény telepítése.

A támogatási kérelmek benyújtására 2017.12.13-ig és 2018.04.21.-ig van lehetőség. 

 
Megjelent: 87 alkalommal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates